Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de TİS krizi: Eyleme polis müdahalesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen, İzBB’de çalışan 6 bin memuru ilgilendiren ve daha önce de krizlere sahne olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı sağlanamadı ve sendika masadan kalktı. Eylem kararı alan sendika üyesi memurlar Kültürpark içerisinde eyleme başladı. Büyükşehir meclis salonuna girmek isteyen memurlara polis müdahale etti.
Büyükşehir'de TİS krizi: Eyleme polis müdahalesi
Haberler / İzmir
12 Haziran 2024 Çarşamba 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) arasında gerçekleşen, İzBB’de çalışan 6 bin memuru ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşı çıkmaması sebebiyle sendika masadan kalktı.

Memurlar İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin de yapıldığı 4 Nolu Hol'de toplandı.

Eyleme başlayan memurlar, 'Hakkımızı istiyoruz, emeğimizin karşılığın istiyoruz. Emekçilerin gücünü görenler meclisten ve bizden kaçıyorlar. Belediye meclis üyeleri ve başkanı bir yere kaçamayacaksınız' diyerek, tepkilerini dile getirdi. Memurlar, 'Sadaka değil toplu sözleşme', 'Bize ekmek yoksa size huzur yok', 'Başkan buraya' sloganları attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonuna girmeye çalışan memurlara polis müdahale etti. 

Memurlar ve polis arasında yaşanan arbede sırasında salon giriş kapısının camlarının kırıldığı görüldü. 

Yaşanan gerilimin ardından CHP Grup Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, sendika ile görüşmeye geldi. Yıldır işçi temsilcileri ile komisyon kurulacağını dile getirdi. İşçi temsilcileri ve Yıldır görüşmeye girdi. 

GÖRÜŞME SONUÇ VERMEDİ EYLEME DEVAM

Görüşme sonucunda uzlaşı çıkmadı. Meclis kapısı önünde eylem devam ediyor. Memurlar, görüşme sağlanana kadar eyleme devam edeceklerini aktardı.

SENDİKA BAŞKANI:BU TEKLİFİ GASP OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş masadan kalktıklarını vurgulayarak, "Görüşmeye girmeden önce bir teklif beklediğimizi ve bulunduğumuz noktadan geri adım atmayacağımızı belirtmiştik. Ancak bize yasal sınırdan teklif yaptılar. Büyükşehir iş barışını tek taraflı bozmuştur. Bundan sonra buranın her metrekaresi bizim eylem alanımızdır. Bu teklifi bir gasp olarak değerlendiriyoruz ve cevabını alanlarda vereceğiz. CHP toplumsal sorunları dile getirmekle övünüyor. Emekçilerin, emeklilerin, çay üreticilerinin sorunlarından bahsediyorlar. Biz de destekliyoruz. Ancak iktidarda olduğu belediyelerde ilk iş olarak emekçilerin kazanılmış haklarına el koyuyorlar" dedi.

İZMİR EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ DESTEĞE GELDİ

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin desteğe geleceğini duyuran Keleş, "Mücadelemiz büyüyor. Birazdan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri burada olacak. Şu an yöneticiler kaçacak yer arıyor. Nereye kaçarsanız kaçın emekçilerden kurtulamayacaksınız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası