Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de gündem 'karavan': Tüm partilerden ortak önerge

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partiler karavanlar için ortak bir önerge sundu. İlgili önerge İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonlarına komisyonlarına sevk edildi.
Büyükşehir'de gündem 'karavan': Tüm partilerden ortak önerge
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Aralık 2023 Pazartesi 19:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.

2 ADET LEMUR  GAZİANTEP YOLCUSU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin talep ettiği 2 adet halka kuyruklu lemurun hibe edilmesi de meclis gündemine geldi. 
Önerge şu şekilde;
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda, Belediyemiz Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı İzmir Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürlüğü taşınır (demirbaş) kayıtlarında bulunan ve önerge ekinde yer alan protokolde belirtilen 2 adet lemur halka kuyruklu hayvanların nakliyesi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait olmak üzere hibe olarak verilebilmesi hususunun görüşülmesi. (Park ve Bahçeler Dai.Bşk.E.1682689)
Önerge ilgili komisyonlara havale edildi. 

KARAVAN İÇİN DÜZENLEME MECLİS GÜNDEMİNDE

Oturumda Meclis’teki tüm siyasi partilerin grup başkanvekillerinden karavanlar ile ilgili ortak bir önerge verildi. İlgili önerge gündeme alınarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi. 
Karavanlarla ilgili önergenin tamamı şu şekilde:
5393 sayılı Belediye Kanunu 15. Maddesine göre; Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhların belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.” denilmektedir. İlgili madde ve diğer kanun ve yönetmelikler uyarınca planların yapılmasında ve kentleşmeye esas imar planlarının düzenlenmesinde esas olarak alınan bölge nüfusuna ve yapılaşmaya esas yeşil alan ve otopark alanlarının hesaplanması ve tasarlanması noktasında öngörülmeyen Karavan (çekme motokaravan) tynehosue ve konteyner gibi geçici konaklama amacıyla kullanımlar özellikle şehir içi kullanımları bölgede yerleşik düzende yasayan vatandaşlarımız açısından mağduriyet olusturmaktadır. Bu nedenle konunun ilgili mevzuatlar çerçevesinde incelenerek meclisimizce gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda ilgili ihtisas komisyonlarınca görüşülmek üzere Meclis Heyeti’nin tensiplerine arz ederim.

‘BU SORUN KENT İÇİN ÇÖZÜLMELİ’

Önerge ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Özellikle son yıllarda hemen hemen sahil kentlerinde örneğin Bayraklı’da araçları görüyoruz. Orada şu anda konteyner dışında hiçbir şey yok. Oturmak istediğinizde aracınızı park edecek hiçbir yer yok. Özellikle sahil kesimindeki pazar yerlerinin etrafında araç park etmek için ayrılan yerlere pazarcılar dahi kendi araçlarını park edemiyor. Sahiller işgal altına alınmış. Yol kenarlarına bile bu araçlar park ediliyor. Bu kent için bu konu çözülmeli. Çözüm bulunmazsa kentte araç park edilecek yer bulunmayacak. 48 saat içinde aynı araç aynı yerdeyse belediyenin aracı çekme yetkisi var. İlgili komisyonlar çalışmalarını yapacaktır. Kentli olarak herkes sevinecektir” dedi.
Önerge İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Esnaf Komisyonu ve Hukuk Komisyonu’na havale edildi. 

SOYER'E BORÇLANMA YETKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 500 milyon TL’lik kredi talebi meclis gündemine geldi. 2023 Mali Yılı Bütçesi’den yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için nakdi veya gayrinakdi kredinin kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yetki istendi. 

İlgili önerge şu şekilde;
 Günümüz ekonomik şartlarının olumsuz etkiler oluşturması nedeniyle ulaşım ve diğer altyapı ihtiyaçlarının kesintisiz sürdürülebilirliği ve İzmirli hemşerilerimize kalıcı bir iyileşmeye zemin hazırlamak adına yatırımlara devam etme ihtiyacı kapsamında Belediyemizin 2023 Mali Yılı Bütçesinde yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar için nakdi veya gayrinakdi olarak, dilimler halinde kullanılmak üzere bankalardan 500.000.000,00-TL'ye kadar kredinin sağlanması ve kullanılması, borçlanmanın yapılması, kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi sözleşmesi üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai.Bşk.E.1686433)
 Önerge acil kaydıyla  bütçe komisyonuna havale edildi.

GAZİEMİR’E 100’ÜNCÜ YIL PARKI

Gaziemir’de yer alan Irmak Mahallesi’nde yapılan parka verilecek isim gündeme geldi. Parkın ismi oy birliği ile 100. Yıl Parkı olarak belirlendi. İlgili gündem maddesi şu şekilde:
Gaziemir Belediye Meclisinin 01/11/2023 tarihli ve 81 sayılı Kararı ile Irmak Mahallesi 700, 703 ve 706 Sokak arasında yer alan kamuya terkli alana yapılan parka "100. Yıl Parkı" isminin verilmesi talebinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu Raporu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası