Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de kritik sözleşme süreci start aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan yaklaşık 6 bin memuru ilgilendiren kritik sözleşme görüşmeleri start aldı. Yeni dönemde personelin ulaşım kartları ve yemek hakkı için ısrarcı olan sendika ile belediye yönetimi önümüzdeki hafta tekrar bir görüşme gerçekleştirecek. Büyükşehir'de kritik sözleşme süreci start aldı
Büyükşehir'de kritik sözleşme süreci start aldı
Haberler / İzmir
21 Aralık 2016 Çarşamba 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki memurları kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start aldı.

Belediye bürokratları ve yetkili sendika Tüm-Yerel-Sen arasında gerçekleşen ilk oturumda sözleşme için hazırlanan taslak maddeler üzerinde mutabakata varıldı. Sendikanın taleplerini sunduğu ilk oturumun ardından toplam 6 bine yakın memuru ilgilendiren zam görüşmeleri önümüzdeki hafta gerçekleşecek ikinci toplantı ile sürecek.

YOL VE YEMEK YARDIMI ANA TALEP

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki memur personelin örgütlü bulunduğu yetkili sendika Tüm Yerel Sen Şube Başkanı Hakan Kıran yemek ve yol ile ilgili taleplerinin en temel istekleri olduğunu dile getirdi. Bir yıl gecikmeli de olsa ESHOT ve İtfaiye'de başlatılacak olan yemek yardımın yeterli olmadığını ifade eden Kıran, "İZSU ve Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanlar taş mı yiyecekler'" diyerek masa başında iş barışı sağlanmasını istediklerinin altını çizdi. Kıran "Taslaktaki ulaşım ile ilgili bizim önerimiz bu sorunu çözecektir. Belediye emekçileri şunu iyi bilsinler ki, çalışanları mutlu etmeyecek hiçbir sözleşmeyi sendikamızın  imzalamayacağını masadaki işveren vekillerimize aktardık. Bundan sonraki görüşmelerin tüm çalışanlar adına taleplerimizin karşılanması noktasında gerçekleşmesini diliyor, bu kararlılıkta ve inançta olduğumuzu da belediye emekçisi arkadaşlarımızın bilmesini istiyoruz” dedi.

MEMUR VE İŞÇİ BİRLİKTE HAREKET EDECEK

Şube Başkanı Hakan Kıran ayrıca toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü tüm sendikalara taslak hakkında fikir alışverişinde bulunmak için çağrıda bulunduklarını  ifade etti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası