Ege Postası
Geri

Büyükşehir'deki ikramiye krizinde yeni gelişme: Grev sona erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZENERJİ şirketi çalışanlarının, iş bırakma eylemi uzlaşı sağlanması üzerine sona erdi.
Büyükşehir'deki ikramiye krizinde yeni gelişme: Grev sona erdi
Haberler / İzmir
21 Ekim 2023 Cumartesi 18:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine başlattığı eylem beşinci gününde sona erdi. 

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Toplu iş sözleşmemizde kazanmış olduğumuz birçok maddemizin kuralsızca hak gaspına uğradığı bu dönemde birlikte çok büyük bir direniş başlattık. 5 gündür devam eden İZENERJİ emekçilerinin büyük direnişi tüm işçi sınıfına umut oldu.

Biz İZENERJİ emekçileri gününde ödenmeyen ikramiyelerimiz sosyal haklarımız avanslar için uzun yıllardır mağdur olan tarafta yer alıyoruz. Hakkımız olanı almak ve artık bu gidişata bir dur demek için İZENERJİ emekçilerinin hiçe sayılmaması için başlatmış olduğumuz mücadeleden onur ve gurur duyduk. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları tarafından bizlere taleplerimiz hakkında dönüş sağlanmıştır.

Yapılan görüşmede geç kalan ikramiyelerimizin kalan tutarı ay sonunda hesaplara yatırılacağı bilgisi verilmiştir. Ayrıca ayında ödenmesi gereken eğitim ve öğrenim yardımının talebimiz üzerine öne çekilerek bu ay sonunda hesaplarımıza yatırılacağı bilgisi verilmiştir. Yine talebimiz üzerine yıllardır ödenmeyen sabit avanslarımız 20 Aralık tekrar sabit olarak ödenmeye başlayacaktır.

 Bunun dışında uzun zamandır gününde alamadığımız ikramiyelerimizin Aralık ayı itibariyle düzene girecek ve Aralık ayında ikramiyemiz gününde ödenecektir. Birlikte direndik birlikte kazandık Son sözü direnenler söyler Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası