Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den DİSK'le yeni toplu sözleşme! KHK'lıların önü açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK arasındaki yeni Toplu İş Sözleşmesi sonrası İZENERJİ’nin temizlik, güvenlik ve ilaçlama birimlerinde çalışan KHK’lı personelleri de kapsayan sözleşmeyle 2 buçuk yıldır devam eden mağduriyetin giderilmiş olduğu belirtildi. Sözleşme İZENERJİ’deki yaklaşık 4 bin personeli etkiliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Büyükşehir'den DİSK'le yeni toplu sözleşme! KHK'lıların önü açıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2020 Çarşamba 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI  - İzmir Büyükşehir Belediyesi KHK'lı işçilerin DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardan faydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü hakkında anlaşmaya varıldığı duyurdu. 

Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda çok sayıda işçinin katıldığı törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İZENERJİ Genel Müdürü Celal Ergin, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız ve çok sayıda işçi katıldı. Her iki sendika temsilcisi de Başkan Soyer’den övgü dolu sözlerle bahsetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruma bağlı şirketlerde çalışan ve 2017’de çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İZENERJİ Şirketi'ne geçen personel için önemli bir adım attı. İşçilerin, DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardanfaydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 2 Nolu Şube yönetimi tarafından açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve emeğin kıymetini bildiklerini söyledi.

SOYER, TÜRKLER VE PINAR GÜLTEKİN’İ UNUTMADI

İmza töreni öncesi sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Başkan Soyer, “Sevgili çalışma arkadaşlarım hepinizle gurur duyuyorum. Katledilişinin 40’ıncı yılında Kemal Türkler’i özlemle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde izler bıraktı, DİSK’in DİSK olmasında ve bugünkü hallere gelmesi için canla başla çalıştı. Bu coğrafyada ne yazık ki kanlar hiç durmuyor. Daha geçen gün Pınar kızımızın ölümü bizi üzdü, utandırdı. Ama bileceğiz ki, kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!” dedi.

KHK’LI ÇALIŞANLARIN ÖNÜ AÇILDI

Başkan Soyer belediyeler taşeron uygulamasının sona ermesi sonrası yapılması gerekeni yaptıklarını belirten konuşmasında “Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır bağlı şirketler üzerinden iş veriyor. Özel firma personelleri de alınmıştı. Taşeron uygulamasının son bulmasıyla 2 yıldır kadroya geçirilenlerde sabit bir zam belirlenmişti. Çalışanlarız sosyal haklarından yararlanamıyordu. Önce gıda kartı uygulaması başlattık. Bir nebze destek olmak istedik. KHK’lı çalışanlarımızın da asıl iş kolunda çalışmasının önünü açtık. Bugün ise hiçbir personelimizin birbirinden farkı olmadan haklardan yararlanacağı yeni bir sisteme geçiyoruz. İşçilerimiz çalıştıkları şirketlerinde TİS’teki sosyal haklardan yararlanacak. Toplam maaşlarına katkı koyuyoruz. Bu zor zamanlarda ailelerinizle birlikte güle güle harcayın. İZENERJİ’deki 3 bin 664 çalışanımız bu haktan yararlanacak. Diğer şirketlerle birlikte 4 bin 198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz. Çalışanlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz emeğin kıymetini biliyoruz ve eşit işe eşit ücreti savunuyoruz. Belediyemizdeki işçilerimizin de alın terinin karşılığını alması için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’e toz kondurmayalım. İzmir’i itibarsızlaştırmak için her şeyi yapacaklar. Ama biz çelik, demir, dağ gibi durmaya devam edeceğiz. Çok daha iyi günlerde çok daha güzel haberlerde buluşmak dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

MEMİŞ SARI: 1,5 YIL ÖNCE COPLANDIK GAZ YEDİK

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Bundan 1 buçuk sene önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde hepimiz coplandık, gaz yedik. Demek ki her mücadelenin başlangıcı ve sonu vardır. Sayın Başkanımız, ‘Aşkla İzmir’ diye göreve geldi. Eşit işe eşit ücret diye savundu ve hayata geçiriyor. Sayın başkanımızla bir ilke imza atıyoruz. KHK ve mağduriyeti yok ediyoruz. Alkışlayın dostlar alkışlayın, avucunuz patlayana kadar alkışlayın. Kendinizi, başkanımızı alkışlayın. Bu kente toz kondurmayacağız. Başkanımıza söz veriyoruz. Var gücümüzle çalışacağız. Güvenlik görevlisi arkadaşlara söylüyorum; biz iktidarın güvenliği değiliz, kentimize barış içinde hizmet vereceğiz. Bu toplu sözleşme ananınızın ak sütü gibi helal olsun” açıklamasında bulundu.

‘HİKAYE SOYER BAŞKAN OLDUKTAN SONRA BAŞLADI’

Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, "İzmir’de bir hikaye yazılıyor. Aslında 1 buçuk yıl önce bu süreç yazıldı. İktidar kadro vaadiyle davrandı. Bu hikaye Tunç Soyer Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra başladı. Toplu sözleşme sürecinde ilk görüştüğümüzde 'KHK’lı işçilerin sorunu bende, ne yapmamız gerekiyorsa mağdur etmeden gerekeni yapacağız' dedi.  Hükümetin dayatmış olduğu antidemokratik uygulamayı kabul etti. Gıda çeki, 425 lira yol parası iyileştirmesi yaparak samimiyetini gösterdi. 'Bugün son noktayı koyuyoruz' dedi. Yıldız ayrıca, “Kıdem tazminatımızın da gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası