Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den Kültürpark'ta dev otopark hamlesi: Fuarda yeni dönem!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’taki 594 araç kapasiteli yer altı otoparkında abonelik sistemi hizmete giriyor. İzmirliler park sıkıntısının yaşandığı başlıca bölgelerden olan Alsancak’ta toplam 16 bin metrekarelik alanda hizmet veren otoparkta önümüzdeki aylardan itibaren 200 TL’lik ücret karşılığında abonelik sistemi kapsamında faydalanabilecek. Büyükşehir'den Kültürpark'ta dev otopark hamlesi:
Büyükşehir'den Kültürpark'ta dev otopark hamlesi: Fuarda yeni dönem!
Haberler / İzmir
20 Nisan 2015 Pazartesi 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentteki otopark sıkıntısına çözüm üretmek amacı ile bir dizi projeyi hayata geçiren ve yeni tesisler için girişimlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediye şirketi İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen park alanlarında ilk neşteri Kültürpark’taki fuar alanında vurdu. Bir süredir hazırlıkları süren proje kapsamında, Gaziemir’de Fuar İzmir’in hizmete girmesiyle nispeten rahatlayan Alsancak Kültürpark’taki yer altı otoparklarında abonelik dönemi başlayacak.
 
 
FUAR’DA ABONELİK DÖNEMİ BAŞLIYOR
Fuar İzmir’in açılmasıyla birlikte yoğunluğu azalan Alsancak Kültürpark’ta Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında hizmete aldığı 16 bin metrekarelik kapalı alana sahip, toplam 594 araçlık yer altı otoparkları abonelik sistemine geçiyor. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşların başlıca taleplerinden olan abonman sisteminin hayata geçirilmesiyle birlikte, otoparkın maksimum yüzde 50’lik kapasitesinde aylık 200 TL ücret karşılığında araç park edilebilecek.


 
BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARIN TALEBİYDİ
Sistem dahilinde İZELMAN A.Ş. tarafından kentteki diğer otoparklarda uygulanan standart tarifeden fiyatlandırma yapılacak. Mesai saatleri haricinde nispeten boş kalan otoparkların abone kullanımına açılması ile birlikte, hem tesislerden faydalanan araç sayısı artacak, hem de fuar çevresindeki yollarda yaşanan trafik sıkışıklığı giderilmesi hedeflendi. Geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde de görüşülen konu uyarınca, özellikle büyük fuarların taşınması ile birlikte yer altı otoparklarının atıl durumda kalmasının da önüne geçilmiş olacak.
 
5 YENİ OTOPARK PROJESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Diğer yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin otopark sıkıntısını çözmek için hazırlıklarına devam ettiği alanlardan olan Buca Kasaplar Meydanı’nda ve Alaybey ile Hatay’daki bölge otoparkları için çalışmalar da devam ediyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan yer alan açık otoparkların yer altına alınması için proje ihalesini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Fahrettin Altay’da mevcut pazaryeri bölgesinde kurulacak yeni otopark projesi için de çalışmalarını sürdürdüğü ve metronun hizmete girmesi ile yoğunluğu artan bölgeye yeni bir tesis kazandırmak için de kolları sıvadığı öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası