Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den cami hamlesi: Köylerdeki krize "prefabrik" çözüm

Geçtiğimiz yıl yayınlanan bütünşehir yasası ile kendisine bağlanan on ayrı çevre ilçede başladığı hizmet hamlesine devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, köylerden gelen talepler doğrultusunda muhtarlık binası ile köy evlerinin yanı sıra cami ve cemevi de yapacak. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda ibadethanesi bulunmayan ya da hasar görmüş altı köye prefabrik ve taşınabilir özellikte yeni cami kazandıracak. Belediyeden köylere jet hızıyla hizmet
Büyükşehir'den cami hamlesi: Köylerdeki krize
Haberler / İzmir
16 Haziran 2015 Salı 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Özellikle Başkan Aziz Kocaoğlu'nun son dönemdeki köy ziyaretleri sırasında halkın belediyeye ilettiği başlıca taleplerinden olan ibadethane sıkıntısının çözümü için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi pratik ve hızlı bir çözüm için harekete geçti.


BÜTÜNŞEHİR'DE ENGEL YOK, ÇÖZÜM VAR

Bütünşehir yasasının ardından İzmir'e bağlanan Bergama, Dikili, Aliağa, Menemen, Kiraz, Ödemiş, Bayındır, Beydağ, Seferihisar ve Karaburun gibi çevre ilçelerde ihtiyaç listesini belirleyen ve taleplere yönelik çözüm üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden cami hamlesi geldi. Özellikle köy statüsünden mahalle statüsüne geçen ve hizmet bekleyen yerleşim birimlerine öncelik veren belediye, bu kapsamda vatandaşların başlıca talepleri için pratik çözümler üreterek, hızla çalışmalarına başladı.

BELEDİYEDEN KÖYLERE JET HIZIYLA HİZMET

Köy tüzel kişiliklerinin sona ermesi ile birlikte baş gösteren ruhsat ve imar sorunu nedeniyle, birçok alanda yeni tesis inşa etmekte ya da boş alan bulmakta güçlük çeken Büyükşehir Belediyesi, toplam bin 700 metrekarelik seyyar, prefabrik ve taşınabilir yapı oluşturacak. Daha önceden sadece muhtar onayı ile ibadethane inşa edebilen, ancak yasayla mahalleye dönen köylerde bürokrasi mağduru halka ilk yardım elini uzatan belediye oldu. İmar planları, inşaat ruhsatı ve bürokratik izinler gibi sebeplerle yaşanan uzun süreci aşmak amacı ile prefabrik ve demonte tipte yapı çözümleri üreten Büyükşehir Belediyesi, eski köylere "acil" yöntemlerle muhtarlık binası, köy evi, cami ve cemevi yapacak.

CAMİ DE VAR, CEMEVİ DE

Bu kapsamda çevre ilçelerde daha önceden belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda prefabrik zemin üzerine altı adet cami yapılacak ve hasarlı camilerin de minaresi yenilenecek. Köylere sökülüp takılır modüler sistem prefabrik yapı sistemleri alımı için 7 Temmuz tarihinde ihaleye çıkacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 adet de muhtarlık binası ve köy odası yapacak. Yaz aylarının sonunda bitirilmesi planlanan çalışmalar dahilinde prefabrik yapılarda su ve elektrik tesisatı ile ısı yalıtımı da yapılacak ve vatandaşlar oluşturulacak taşınabilir tesislerden hem yaz hem de kış aylarında faydalanabilecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası