Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den çiftçiye 'analiz' desteği

Tarım kesimine büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğru ürünün belirlenmesinde büyük rol oynayan ve gübre kullanımını azaltan toprak analizlerini kendi laboratuvarında yaparak üreticiye önemli bir destek sağlıyor. Büyükşehir üreticiye doğru ürün yönlendirmesi yapıyor
Büyükşehir'den çiftçiye 'analiz' desteği
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2016 Salı 08:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Uyguladığı tarım projeleriyle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 26 ilçeden 4 bine yakın toprak numunesini analiz ederek üreticiye doğru ürün yönlendirmesi yaptı.

Üreticileri analiz raporlarına göre ürün dikmeye yönlendiren Büyükşehir Belediyesi, köylere giderek hem çiftçileri bilgilendiriyor hem de toprak numunesi alarak analizlerini gerçekleştiriyor. Analiz sonuçları doğrultusunda üretim yapmaya başlayan çiftçiler, daha verimli ve kaliteli ürün almaya başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında hizmete aldığı “Toprak Analiz Laboratuvarı”, yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanan köy ve ilçelerden alınan toprakları da ücretsiz analiz ederek üreticilere destek veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası