Ege Postası
Geri

Büyükşehir'den flaş '10 Ekim' hamlesi

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da gerçekleşen ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçen olayın ardından vatandaşlardan gelen talep üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin 4 ayrı noktasına 10 Ekim Caddesi adının verilmesi için çalışma başlattı. Ankara'daki terör şehitlerine İzmir vefası
Büyükşehir'den flaş '10 Ekim' hamlesi
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Haziran 2016 Pazartesi 11:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz Ekim ayında başkent Ankara'nın Ulus ilçesi Ankara Garı kavşağında düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül bombalı intihar saldırısının ardından, terör saldırısında şehit olan vatandaşların anısını yaşatmak amacıyla İzmir'deki yerel yönetimlere flaş bir öneri sunuldu.

10 Ekim 2015 tarihinde DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla düzenlenecek Barış Mitingi öncesi gerçekleşen ve 107 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 500'ü aşkın vatandaşın da yaralandığı kanlı terör saldırısının üzerinden 8 ay geçerken, acılar halen dinmiyor.

VATANDAŞLARDAN BELEDİYEYE "10 EKİM" TALEBİ

Ulus'taki Tren Garı Kavşağı civarında meydana gelen ve İzmir'in yanı sıra tüm Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından çeşitli anma etkinlikleri sürerken, İzmirlilerden anlamlı bir hamle geldi. İzmirli vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ederek, belediyenin yetki ve sorumluluk alanına giren Bornova, Bayraklı, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde bulunan Ankara Caddesi'nin isminin resmi kayıtlarda 10 Ekim Caddesi olarak değiştirilmesini istedi.

GELECEK AY KARARA BAĞLANACAK

Konuyla ilgili inceleme başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, 4 büyük caddeyle ilgili talebi belediye meclisinde değerlendirmeye aldı. Önümüzdeki ay gerçekleşecek toplantıda onaya sunulması beklenen isim değişikliği önerisi kabul edildiği takdirde başta Bornova Ankara Caddesi olmak üzere kentin 4 ayrı yerindeki ana arterlere "10 Ekim Caddesi" ismi verilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası