Ege Postası
Geri

Büyükşehir’de Afet Yardım Komisyonu kuruldu: Üyeler belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısında İZBETON A.Ş. için 12 milyon TL kredi kullanımı Bütçe Komisyonu’na sevk edilirken, sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için Afet Yardım Komisyonu kurulması oy birliğiyle kabul edildi.
Büyükşehir’de Afet Yardım Komisyonu kuruldu: Üyeler belli oldu!
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Şubat 2026 Çarşamba 19:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’inci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın yönetiminde gerçekleştirildi.  

İZBETON’A 12 MİLYON TL’LİK KREDİ 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye şirketi İZBETON A.Ş. ile ilgili iki önemli başlık gündeme geldi. Şirketin asfalt plentinde kullanılacak doğalgaz aboneliği için İller Bankası A.Ş.’den faiz hariç 12 milyon TL kredi kullanılması konusu görüşüldü. Kredinin geri ödemelerinin belediye gelirlerinden karşılanması, gerekli teminatların sağlanması ve tüm işlemlerin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ele alındı. Öte yandan, İZBETON A.Ş.’nin belediyeye olan borcuna karşılık, bilirkişi raporuyla değeri 874 bin 200 TL olarak belirlenen 35 AU 6252 plakalı Iveco marka kamyonun borçtan mahsup edilerek belediye demirbaşına alınması için satış, ruhsat, plaka ve sigorta işlemlerinin yapılması da gündeme taşındı. Söz konusu maddeler acil kaydıyla Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

AFET YARDIM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Toplantıda ayrıca İzmir ve ilçelerinde yaşanan sel felaketinin ardından zarar gören vatandaşlar için Afet Yardım Komisyonu kurulması önergesi görüşüldü. Ev, iş yeri ve tarım alanları zarar gören yurttaşlara maddi, ayni, lojistik ve beşeri destek sağlamak amacıyla kurulacak komisyona Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın başkanlık etmesi kararlaştırıldı. Komisyonun görev süresinin 29 Ocak 2026 itibarıyla başlayarak yıl boyunca meydana gelebilecek doğal afetleri kapsayacak şekilde belirlenmesi öngörüldü. Önerge mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

ÜYELER BELLİ OLDU

Afet Yardım Komisyonu’nda CHP Grup Başkanvekili Altan İnanç, AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, CHP Grup Sözcüsü Yağmur Yurdakul Özkan, AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca ve Hilal Sağdıkoğlu’nun yanı sıra Onur Topuz, Orhan Berber, Metin Kral, Rüzgar Sönmez, Ahmet Güney, Yunus Nadi Ergen, Osman Yurtsever, Ümit Cingöz ve Okan Bildirici yer alacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası