Ege Postası
Geri

Büyükşehir’de yıkımın durduğu iddia edilmişti: Firmadan ‘asbest’ iddialarına yanıt

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan büyük depremde hafif-orta dereceli hasar gören ve yıkım kararı alınarak geçtiğimiz Mayıs ayında yıkım işlemi başlanan hizmet binasının asbest nedeniyle durdurulduğu iddiaları gündeme gelmişti. İddialara ilişkin konuşan, büyükşehir yıkım işini üstlenen firma olan Nermaoğlu Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu, “Çevreye rahatsızlık verilmemesi adına yıkım çalışmalarını akşam 8 ile sabah 6 arasında yapıyoruz. “Binanın asbest raporunu Büyükşehir kendisi çıkardı. Yani asbest raporunun olmaması gibi bir durum yok ortada” dedi.
Büyükşehir’de yıkımın durduğu iddia edilmişti: Firmadan ‘asbest’ iddialarına yanıt
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2022 Pazar 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 30 Ekim 2020’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde hafif ve orta dereceli hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için yıkım kararı alınmıştı. Karar, Büyükşehir ile TMMOB’ye bağlı odalar karşı karşıya gelirse de geçtiğimiz aylarda simge yapının yıkımı için başlatılan ihale süreci sona ermiş ve ihaleyi, 19 milyon liralık teklif veren Nermanoğlu Altyapı Kentsel Dönüşüm Petrol Ürünleri Akaryakıt Madencilik Geri Dönüşüm Tesisi İşletmeleri San. Tic. A.Ş. kazanmıştı.

Öte yandan; 20 Mayıs tarihinde yıkım işlemlerine başlanan Büyükşehir Hizmet Binası’na ilişkin geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir iddia ortaya atılmıştı.

Konak’taki hizmet binasının yıkım işlemlerinin, asbest raporu alınmadığı için durdurulduğu ifade edilmiş ve Büyükşehir'in firma ile yaptığı sözleşmede, firma tarafından ‘asbest raporu alındı’ ifadesinin yer verilerek yıkım işlemlerinin başladığı ancak yapılan incelemede bu raporun alınmadığı iddia edilmişti.

FİRMA YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

İddialara ilişkin konuşan Nermanoğlu Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Nermanoğlu, çalışmaların durmadığını belirtti ve “Çevreye rahatsızlık verilmemesi adına yıkım çalışmalarını akşam 8 ile sabah 6 arasında yapıyoruz” dedi.

Asbest raporu olup olmadığına ilişkin iddiaya da yanıt veren Nermanoğlu, “Binanın asbest raporunu Büyükşehir kendisi çıkardı. Yani asbest raporunun olmaması gibi bir durum yok ortada. Sadece çevreye rahatsızlık vermemek adına akşam ve sabah arasındaki saatlerinde çalışıyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası