Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den Körfez temizliği için kritik hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in en tartışmalı sorunlarından Körfez temizliği için kritik bir adım attı. Büyükşehir, Körfez’deki tüm yerli ve yabancı bandıralı gemilerin katı ve sıvı atıklarının toplanması için ihaleye çıkıyor.
Büyükşehir’den Körfez temizliği için kritik hamle
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Mart 2021 Cuma 10:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in kangren haline glemiş sorunlarından biri de Körfez’in temizliği. Konu kent siyasetinde sıkça tartışma konusu olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’in kirliliği ile mücadelede kritik bir adım attı.

Büyükşehir, yerli ve yabancı bandıralı gemilerin atıklarının toplanması için ihaleye çıkıyor. 

İlgili ilanda “İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan deniz ve kara yetki sahalarındaki her türlü yerli ve yabancı bandıralı deniz araçlarına ait atıkların alınması ve atık kabul tesisi/tesisleri kurulması ve işletilmesi işi” ifadeleri kullanıldı.

İhaleyi alan firmaların görev tanımlarında; il sınırları içerisinde bulunan tüm limanlarda yanaşan veya yanaşmak üzere açıkta demirleyen gemiler ile uğraksız geçiş yapan gemilerden ve yine aynı sorumluluk sahasındaki tüm deniz araçlarının normal operasyonları sırasında ortaya çıkan atıkların toplanması, gemilerden atık alınması hizmetini yürütmek üzere atık kabul tesislerinin kurulması, kurulan tesislerin çalıştırılması, gemilerden katı ve sıvı atıklarının toplanması, kontrol araçlarının temin edilmesi gibi işlemler yer alıyor.

Kapalı teklif usulü gerçekleştirilecek olan ihalede tahmin edilen bedel 2 milyon 745 bin 720 lira olarak belirlendi. 

İhale, 18 Mart Perşembe günü Kültürpark 1 Nol’lu Hol’de gerçekleştirilecek. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası