Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den depremzedelere umut olacak proje: ‘Bir Kira, Bir Yuva’

Bugün üçüncüsü gerçekleştirilen Afet Durum Değerlendirmesi toplantısında konuşan Tunç Soyer, depremzedelere umut olacak bir projeyi hayata geçirdiklerini müjdeledi. Kış bastırdıkça çadırda hayatın daha da zorlaşacağını söyleyen Soyer, bir tür “Askıda Kira” olan “Bir Kira, Bir Yuva” projesini hayata geçireceklerini duyurdu. 
Büyükşehir’den depremzedelere umut olacak proje: ‘Bir Kira, Bir Yuva’
Haberler / Yerel Yönetimler
3 Kasım 2020 Salı 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM)’nde gerçekleştirilen üçüncü Afet Durum Değerlendirmesi toplantısında 24 içerisinde yapılanları raporladı. Soyer, depremzedeler için ilk kez yapılacak bir projenin de müjdesini verdi.  

Pandemi döneminde ilk adımı atılan ve depremin ardından depremzedelerin ihtiyaçlarının koordineli bir şekilde karşılanması için yeniden devreye sokulan Halkın Bakkalı uygulamasına ilginin yüksek olduğunu belirten Soyer, “24 saat dolmadan çok yüksek bir alım gerçekleştirdik. 340 ayrı kentten destekler alındı. Artık çok daha organize biçimde yürüyoruz. Muazzam bir dayanışma örneği gerçekleştiriyoruz. Tıkır tıkır işleyen bir sistem kuruldu. Çok fazla sayıda depremzedeye ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak bunun sürdürülebilir olmasını sağlamamamız lazım. O anlamda da bu organizasyonu devam ettireceğiz” dedi.

Hasar raporu hakkında da bilgi veren Soyer, “11 bin 97 binada hasar tespit çalışması gerçekleşti. Çalışmaların ardından 124 ağır hasarlı ve yıkılan bina tespit edildi. Bunların 102’si ağır hasarlı, 12’si acil yıkılacak ve 8’i yıkık bina olarak kaydedildi. Az hasarlı bina sayısı 730, orta hasarlı bina sayısı 119, boşaltılan bina sayısı 172 oldu” diye konuştu.

Soyer, saha personeline ilişkin de bilgilendirme yaptı. Güncel verilere göre; son 24 saatte sahadaki arama kurtarm apersonelinin sayısı 2 bin 95’e, sahadaki toplam personel sayısı 8 bin 533’e yükseldi.

SOYER’DEN BİR İLK

Soyer, ilk olarka dün gerçekleştirilen toplantıda ipuçlaırnı verdiği yeni bir projenin hayata geçirildiğini duyurdu. Başkan Soyer yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, “Bir Kira bir Yuva... Çadırda yaşayan vatandaşlarımız için verdiğimiz hizmetler artarak devam ediyor ama kış bastırdıkça ne kadar tedbir alırsak alalım yeteriz olacak . Çadır hayatı soğuk ve soğuk arttıkça vatandaşlarımız zorlanacak. Biz de bir tür "Askıda Kira" mı dersiniz, bir tür yuva oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bu kampanya için çok büyük bir organizasyon hazırladık. Bu sayfanın bir özelliği var ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Ana fikri bu. Depremde evini kaybetmiş vatandaşlarımızın TC kimlikleriyle birlikte bilgilerini paylaşıyoruz ve kira yardımı yapmak isteyenleri buluşturuyoruz. Beş aylık bir kirayı karşılamayı hedefliyoruz. Aylık kira bedelini 2000 TL olarak belirledik. Burada depremle ilgili tespitleri inceledik ve şu an itibariyle 16 vatandaşımızın talepte bulunduğu görülüyor. Şu an da 1 kişi 10.000 tl'lik bir bedeli karşılayacak. Biz bu bilgileri sayfamıza koyuyoruz. Güç sahibi olan vatandaşlarımız bunları karşılıyor.Bunun yanıdna ikinci bir seçenek de var. O da evim Kullanılsın seçeneği. Beş aylık bir süreyle evini kullandırmak isteyen vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturarak koordinasyonu sağlayacağız. En can yakıcı soruna en hızlı çözümle halledeceğiz. Konteynır Kenti hayata geçirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Herkes destek olmaya çalışıyor. Bir Kira Bir Yuva bu arayışın sonunda çıktı. En hızlı biçimde vatandaşlarımızı kurtarıp evlerine yerleştireceğiz" dedi. 

Soyer, kampanyanın suistimal edilmesine karşı da birtakım önlemler aldıklarını belirtek, "AFAD'la birlikte tespit edilen vatandaşlarımıza sağlayacağız. Acil olarak 124 binada yaşayan vatandaşlarımızla ilgili çözüm üretiyoruz. Evi oturulmayacak durumda olan evi ağır durumda olan vatandaşlar için başlatacağız. Öncelik olarak 5 aylık yardımları almak istiyoruz. Öncelik olarak böyle. Türkiye'nin her yerinden uygulanabilecek bir uygulama. Aksamaması için her şeyi yapıyoruz. Hızla çözüm üreteceğiz, vazgeçmeyeceğiz" diyerek bilgilendirme toplantısını sonlandırdı. 

NASIL BAŞVURABİLİRİM'

Kampanya için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan web sitesine www.birkirabiryuva.org adresinden ulaşılıyor. Burada kullanıcılara yönelik “Eve İhtiyacım Var”, “Kira Desteği Vermek İstiyorum” ve “Evim Kullanılsın İstiyorum” başlıklı butonlar yer alıyor. Kira desteği vermek isteyen vatandaşlar yapacağı yardım miktarı ve kişisel bilgilerini buradaki formlara işliyor. Kullanıma uygun boş durumda evi olan ev sahipleri de evlerini afetzedeler ile paylaşma yönündeki beyanını ve istenen diğer bilgileri doldurarak kampanyadaki yerini alabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileri ise desteğin ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırabilmesi için katılımcılar arasındaki iletişimi sağlıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası