Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı Adayı Önal: Bizim paralı adamlarımız yok!

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, seçim sürecine ilişkin olarak “Bizim diğerleri gibi üç vardiya çalıştıracağımız imkanımız, paralı adamlarımız yok. Birçok noktada yarışamayacağımız imkanlarının olduğunu da biliyoruz. Ama şunu da biliyorum ki benim partimin inanlarıyla çalıştığı büyük bir seçim kampanyası var. Hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Bayraklı’yı güzel günler bekliyor” dedi.
CHP Bayraklı Adayı Önal: Bizim paralı adamlarımız yok!
Haberler / Yerel Politika
22 Mart 2024 Cuma 12:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, TR35’te yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’li Önal’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

BİR İNSAN AYNI ANDA İKİ YERDE OLAMAZ

Ben ilk defa göreve gelen biri değilim. Meclis üyesi, İmar Komisyonu Başkanı olduğumda da da dışardaydım. Bundan sonra da dışarıda, sokakta olacağımın sözünü veriyorum. Ama şunu da biliyorum ki bir insan aynı anda iki yerde olamaz. Eğer idari birimden Bayraklı’da görüşmelere yetişmeye çalışırsanız bunun mümkün olmadığını da biliyoruz. Ben sadece makamı idari işleyiş kısmında temsilen bulunacağım.

KULAKTAN DUYDUĞUNUZLA SORUN ÇÖZEMEZSİNİZ

Bayraklı’da 24 mahallemiz var. Vatandaşlarımız beni sokakta, yanlarında görecek. Bir sorun olduğunda o sorunu sizin görmeniz lazım ki, sorunu çözebilirseniz. Kulaktan duyduğunuzla bir sorunu çözemezsiniz.

FARKIM: 'HER ŞEYİ YAPACAĞIM' DEMİYORUM

Benim diğer rakiplerden ayrıştığım nokta, ‘Her şeyi yapacağım’ demiyorum. İnsanların umutlarıyla oynamak kadar kötü bir şey yok. Ben belediyenin imkanları dahilinde tüm sorunları çözmeye çalışacağım. ‘Yapabilirlik’ her şeyin üstünde geliyor.

İZMİR-GAZ’IN ÇALIŞMALARINI ETİK BULMUYORUM

Bayraklı’nın en öncelikli sorunu İZMİR- GAZ. İZMİR-GAZ’ın Onur Mahallesi’nde yapmış olduğu kazılar aylardır kapatılmıyor. Bununla ilgili de maalesef etik bulmamakla beraber şimdi gidip bunun üstünde tepinip ‘Buradaki yolları kapatmadılar. Bunu kapatacağız’.... Bir bilseniz, rakiplerimiz biraz daha samimi davransalar o İZMİR-GAZ’ın kapatmadığı alanlar aslında belediyeyle ilgili değil.

İZMİR-GAZ İLE İLGİLİ ÇOK ŞİKAYET VAR

Vatandaşımız bunu bilmediği için ‘Belediye bu yolları onarmadı, yapmadı’ eleştirisinde bulunuyor. İZMİR-GAZ ile ilgili çok büyük şikayetler var. İZMİR-GAZ maalesef Bayraklı’da bazı mahallelerde ve sokaklarda gaz hattı çekmişken bazılarına halen girememiş ya da girmemiş. İZMİR-GAZ’ın özel bir şirket olduğunu birçok vatandaşımız bilmiyor. ‘Belediye buraya gaz getirmedi’ diyor.

İNSANLARIN YÜZÜNE BAKACAK YÜZÜNÜZ KALMAZ

Her bir projenin belediyenin bütçesiyle denkleştirilmesi gerekiyor. Ötesine geçerseniz, olmayacak, hayali projelerle sadece bir görsel oluşturmak değil, o görseli oluşturduğunuzda gidip insanların umutlarıyla oynamak olur. Yarın tutmayacağınız söz olur. İnsanların yüzüne bakacak yüzünüz kalmaz.

2009 YILINDA BAYRAKLI KESİLİP BİÇİLDİ

Bayraklı denize kıyısı olup denizi kullanamayan bir ilçe. Geçmiş dönemlerde 2009 yılında Bayraklı ilçe haline getirilirken masa başında kesilip biçilmiş, sınırları belirlenmiş bir ilçe. O gün AK Parti tamamıyla Bornova ve Bayraklı’yı almak üzerine bir mühendislik hesabıyla sınır belirliyorlar. Bayraklı’ya sadece nüfus veriliyor. Nasıl? Nüfus yoğunluğu bakımından Bayraklı en küçük ilçe. Bugün Bayraklı Adliyesi deniliyor. Bayraklı Adliyesi aslında Konak’ta ama çöpü Bayraklı’da. Yani adı Bayraklı ama onu bile dışarıda bırakmışlar.

BAYRAKLI DENİZE KAVUŞACAK

İlçe sınırı oluştururken bile Bayraklı’ya çok büyük haksızlık yapmışlar. Denize erişimin kısıtlı olduğu bir yerdeyiz. Fakat biz Bayraklı’da deniz ve kıyı alanlarına erişim sağlamak için projeler oluşturduk. Bayraklı bizim dönemimizde denize kavuşacak.

BENDEN SONR KİM GELİRSE GELSİN...

Ben partinin mutfağında yetişmiş, CHP’nin bir cumhuriyetçi genci olarak partimle ilgili çok yorumda bulunmayı doğru bulmuyorum. Ama şunu söyleyeyim kampanyamız iyi gidiyor. CHP yüz yılını aşmış bir parti. Partiye aidiyet bağlarımız makam ve mevki üzerinde. Asıl olan CHP’dir. Bugün bana bir görev verildi, parti beni sorumlu kıldı. Ben elimden geleni fazlasıyla yapacağım. Şunun da sözünü bütün Bayraklı’ya ve İzmir’e veriyorum: Benden sonra kim gelirse gelsin, partim kimi görevlendirirse ben onun elini kaldırarak, sahada onunla birlikte olacağımın sözünü veriyorum. Çünkü şunu biliyorum ki, İrfan Önal, CHP’lilerin emeğiyle geliyor.

BİZİM PARALI ADAMLARIMIZ YOK

Bizim diğerleri gibi üç vardiya çalıştıracağımız imkanımız, paralı adamlarımız yok. Birçok noktada yarışamayacağımız imkanlarının olduğunu da biliyoruz. Ama şunu da biliyorum ki benim partimin inanlarıyla çalıştığı büyük bir seçim kampanyası var.

Hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Bayraklı’yı güzel günler bekliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası