Ege Postası
Geri

CHP Bizimdir Hareketi'nden partililere çağrı

CHP Bizimdir Hareketi, partiye sahip çıkılmasını istedi
CHP Bizimdir Hareketi'nden partililere çağrı
Haberler / Yerel Politika
5 Kasım 2015 Perşembe 13:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR'de 'CHP Bizimdir Hareketi' sözcüleri avukatlar Murat Fatih Ülkü, Mehrigül Keleş ve Ersoy Uluçay, 1 Kasım seçimi sonrası CHP tabanı ve üyelerini partiye sahip çıkması için çağrıda bulundu. 

Birlikte ortak açıklama yapan avukatlar, “CHP, 1 Kasım seçimlerinde başarısız olmuştur. Çağrımız Genel Başkan ve ekibine değil, CHP tabanına, üyelerine ve örgütünedir. Gelinen noktada, faydasızlığı anlaşılan 'Genel başkan ve ekibi istifa' çağrısını bir yanda bırakıyoruz. CHP tabanını, üyelerini, örgütünü partiye, kurumsal kimliğe sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mevcut Genel Başkan ve ekibinin, sandık başında 6 kez tekrarlanan bu başarısızlığın sorumluluğunu taşıyacak bir olgunluk göstermeyeceği, istifa etmeyeceği anlaşılmaktadır. Görev CHP tabanına, üyelerine ve örgütüne düşmektedir. Cumhuriyet devrimine inanan kitlelerin, CHP tabanın, üyelerinin, örgütün, yaşanacak olağan kurultay sürecine ve partinin gidişatına el koymaları gerek. Son dönemde hızla kimliği yok edilmek istenen partiyi gerçek kimliğine döndürecek ve kitlelere heyecan verecek bir seçeneği oluşturmaları gerekmektedir.



Bu mücadele, bir kurultay, koltuk mücadelesi değil, bu mücadele, CHP'nin kurtuluş felsefesine bağlılığı varlık sebebi sayanların, CHP'ye ihanet edenlere göğüsünü siper edişi olacaktır. CHP kurultayları, Türkiye'nin tarihinde önemli dönüşümlere başlangıç oluşturan örneklerle doludur. Yaşayacağımız bu kurultay'ın da, böyle bir başlangıç oluşturacağına inanıyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası