Ege Postası
Geri

CHP Buca'da flaş gelişme: İmzalar ilçe başkanlığına teslim edildi!

Buca CHP’de flaş bir gelişme yaşandı. Olağanüstü ilçe kongresi için imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu, teslim süresinin dolmasına dakikalar kala imzaları ilçe başkanlığına verdi.İlçe Başkanı Bektaş Gül, “ Arkadaşlar 193 imzayı bana teslim etti. Kendilerini ağırladım, önlerine çay koydum, sohbet ettik ve imzaları teslim aldım. Tüzüğe göre inceleyeceğim" dedi. Öte yandan imza sürecine destek vermeyen eski İlçe Başkanı Mehmet Süne'ye yakın isimler arasında olan Selim Bozdağ ve Hüseyin Can'ın imzaların teslim edildiği sırada ilçe başkanı Bektaş Gül'ün yanında olması dikkat çekti.
CHP Buca'da flaş gelişme: İmzalar ilçe başkanlığına teslim edildi!
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2014 Perşembe 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Olağanüstü kongre için imza krizinin yaşandığı CHP Buca'da, flaş bir gelişme yaşandı. İlçe Başkanı Bektaş Gül’e karşı olağanüstü ilçe kongresi için imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu,  topladıkları 193 imzayı ilçe binasına giderek Gül'e saat 16:40'ta teslim etti.

Daha önce ilçe başkan ve yönetiminin toplanan imzalar nedeniyle düştüğünü öne süren ve bu yüzden bir üst kurul olan il başkanlığına imzaları teslim etmek isteyen imzacılara il Başkanı Ali Engin iki kez ilçe başkanlığını adres göndermişti. Konuyu genel merkeze kadar taşıyan Buca Değişim Grubu, genel merkezden de "adres ilçe başkanlığı" mesajının gelmesi üzerine imzaların teslim edilmesi için verilen 15 günlük sürenin son gününde imzaları ilçe başkanlığına verdi.

GÜL: İMZALARI TESLİM ALDIM
İlçe Başkanı Bektaş Gül, “ Arkadaşlar 193 imzayı bana teslim etti. Kendilerini ağırladım, önlerine çay koydum, sohbet ettik ve imzaları teslim aldım. Tüzüğe göre inceleyeceğim.İmzalar doğru mu…Sayı yetiyor mu… Aralarında delege olmayan var mı bakacağız.Kararımızı inceleme yaptıktan sonra vereceğiz” dedi. 

İlçe başkanı Gül'ün yönetimiyle birlikte pazartesi günkü yönetim kurulu toplantısında karar alacağı öğrenildi. 

SÜNE-GÜL İTTİFAKI MI'
Öte yandan imza sürecine destek vermeyen eski İlçe Başkanı Mehmet Süne'ye yakın isimler arasında olan Selim Bozdağ ve Hüseyin Can'ın imzaların teslim edildiği sırada ilçe başkanı Bektaş Gül'ün yanında olması dikkat çekti. Yakınlık, ilçe binası koridorlarında "olağanüstü ilçe kongresi kararı alınırsa Süne-Gül ittifakı olacak" yorumlarının yapılmasına neden oldu.


NELER YAŞANDI'
Buca Değişim Grubu imza sürecinde 193 imza toplamıştı. 400 delegenin olduğu Buca’da imzacılar mevcut delege sayısında düşüş olduğunu ve topladıkları 193 imzanın yeterli olduğunu öne sürmüş, ilçe başkanı Bektaş Gül ise 201 imzanın gerekli olduğunu ifade etmişti. Yeter sayı çıkmazına geçtiğimiz günlerde genel merkez nokta koymuştu. Genel merkez, karar yeter sayısının, ölenler, çift parti üyeliğinden düşenler ve istifa edenler düşüldükten sonra hesaplanacağını il başkanlığına bildirmişti.  Böylece yeter sayısında 400 delege üzerinden değil, ayrılanlar çıktıktan sonra ortaya çıkan 374 rakamının yarısından bir fazlası olan 187 rakamı dikkate alınması durumu oluşmuştu. Yeter sayı krizi aşılırken imzaların teslimi konusundaki çıkmaz çözümlenememişti. İmza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu imzaları düştüğünü öne sürdükleri ilçe başkanlığına teslim etme konusunda geri adım atmamıştı. İki kez il başkanlığı tarafından imzaların alınmaması nedeniyle Buca Değişim Grubu,geçtiğimiz Cuma genel merkeze noter aracılığıyla ihbarname göndermiş ve gereğinin yapılmasını istemişti. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, “Buca’dan imzalarla birlikte gelen arkadaşlara anlattık. Tüzükte çok açık nasıl bir yol izleyecekleri. Dallanıp budaklandırmaya gerek yok. Kongreler yönetmeliğimiz yol gösterici. İşi kronik hale getirmeden rahatlıkla çözüm bulabilirler. Arkadaşlara geldiklerinde ifade ettim. Bir daha gelirlerse bütün açıklıkla yine ifade ederim” açıklamasında bulunmuştu.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası