EGEPOSTASI- CHP Çeşme İlçe Başkanı Seyit Dolunay Onur, sosyal medya hesabından yayımladığı kamuoyu açıklamasında Cumhuriyetin temel değerlerini, hukukun üstünlüğünü ve seçilmiş iradeyi savunmaya devam edeceklerini belirtti.
“Cumhuriyetin değerleriyle Atatürk’ün yolundayız, adaletin yanındayız, demokrasinin teminatıyız” ifadelerini kullanan Onur, demokrasinin yalnızca sandıkla sınırlı olmadığını, seçilmiş iradeye saygıyla sürdürülen bir yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.
Hukukun üstünlüğü, adalet, demokratik meşruiyet ve örgüt iradesinin hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceğini vurgulayan Onur, bu ilkelerin yerine atanmış iradenin konulmasına yönelik yaklaşımların siyasi ve vicdani açıdan kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Onur açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün de durduğumuz yer nettir. Biz; seçilmiş genel başkanın, seçilmiş parti organlarının ve örgüt iradesinin yanındayız. Biz; hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve demokratik meşruiyeti zedeleyen her türlü anlayışın karşısındayız. Çünkü inanıyoruz ki gerçek güç; makamdan değil, sandıktan; atamadan değil, üyelerin ve delegelerin özgür iradesinden doğar.”
Atatürk’ün emanet ettiği demokrasi anlayışının millet iradesini, hukuku ve adaleti kişisel ya da dönemsel hesapların üzerinde tutmayı gerektirdiğini belirten Onur, bu anlayıştan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
Onur açıklamasını, “Demokratik meşruiyetin, hukukun, adaletin ve seçilmiş iradenin yanında durmaya; Cumhuriyetimizin temel değerlerini ve örgüt iradesini kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki tarih; gücünü atamalardan alanları değil, iradesini sandıktan ve halktan alanları yazacaktır” sözleriyle tamamladı.