Ege Postası
Geri

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız Ege Postası ile Gündem'e konuk oldu

Ege Postası İle Gündem programının konuğu olan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden "CHP'li İzmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek” ifadelerini kullanan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’e tepki gösterdi.Yıldız, “Düzeysiz bir cümle. CHP’li gençler diye genellemesi gerçekten ciddi bir terbiyesizlik. Hiçbir genç için bu söylenmez. Önce kendi siyasi partisinde siyaset yapan Bakanların çocuklarına baksın" dedi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız'dan AK Parti'li İçten'e tepki:
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız Ege Postası ile Gündem'e konuk oldu
Haberler / Politika
3 Haziran 2015 Çarşamba 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Mithat Umutoğlulları’nın hazırlayıp sunduğu Ege Postası İle Gündem’in konuğu oldu.
 
AKP’YE KARŞI EN BÜYÜK MUHALEFETİ CHP GENÇLERİ ÖRGÜTLEDİ 
Başkan İnanç CHP Gençlik Kollarının Türkiye’de AK Parti’ye karşı en büyük muhalefeti örgütlemiş gençlik örgütü olduğunu ifade etti. Gençlik kollarında 52 kişinin ağır cezada yargılandığına dikkat çeken İnanç, “28 yaşında genç ama tecrübeli bir siyasetçiyim. Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini 6 yıl yaptım. Genel merkezde 6 yıl bulunmak insana ciddi bir kazanım sağlıyor. CHP Gençlik Kolları’na gelince bunu her ortamda tartışırım sol örgütlerde daha sosyal örgütlerle, diğer siyasi partilerin gençlik örgütleriyle yani AKP iktidarına muhalefet geliştirmeye çalışan bütün gençlik örgütleriyle tartışırım ve hepsine de bunu izah edebileceğime inanırım. Son 1 içerisinde CHP Gençlik Kolları Türkiye’de AKP’ye karşı en büyük muhalefeti örgütlemiş gençlik örgütüdür. Gençlik kollarımızda şuan 52 tane arkadaşımız ağır cezada yargılanıyor. Yarın İzmir İl Gençlik Kolları Başkanımızla, eski Bayraklı Gençlik Kolları Başkanımız yine Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacaklar. Aslında hakaret de değil, ağır siyasi eleştiri. Bütün aydınların, demokratların başına gelen olaylar son bir yıl içerisinde hakkında en fazla ağır ceza davası açılan, hakaret davası açılan, tutuklama talebiyle yargılanan en fazla üyesi olan gençlik örgütü bizizdir” dedi.

MHP VE HDP’NİN DESTEĞİNİ ALDIK
17-25 Aralık sürecini hatırlatan Başkan İnanç, CHP’nin 17-25 Aralık’ı yolsuzluk ve yolsuzlukla mücadele haftası olarak açıklama kararına MHP ve HDP’nin de destek olduğunu belirterek, “Türkiye’de 17-25 Aralık süreci yaşandı. Yaşandığı süreçte seçimlere etki etmedi ama 7 Haziran’da genel seçime büyük oranda etki edecek gibi duruyor. 17-25 Aralık’ın faturasını genel seçimlerde keseceğiz. CHP,  yolsuzluk ve mücadele haftası olarak açıklayacağız dedi. MHP ve HDP’de buna destek verdi. Siyasi parti çatısı altında örgütlü olmayan gençlik örgütleri de destek verdi. İç güvenlik paketi, Şakran Cezaevi’nde yaşanan olaylar, Valinin yaptığı talihsiz açıklamalar. Talihsiz açıklamalar diyorum çünkü bir valinin yapmaması gereken açıklamalar. Yunanistan’da bir değişim yaşandı. Syriza iktidara geldi. İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan’daki bu değişim acaba egemen sisteme karşı çıkış mıdır diyerek Çipras’a ilk randevuyu aldık ve gittik. İlk buluşmayı yapan süreci değerlendiren gençlik örgütüdür” şeklinde konuştu.


EYLEMDE BİRLİKTELİĞİ SAĞLADIK
Tecrübe ve zamanla sürece eylemde birlikteliği sağladıklarının altını çizen Başkan İnanç, “Merkezdeki yakın çalışma arkadaşlarımın fazla enerjisinden kaynaklanıyor. Bu kadar başarılı değildik. İzmir’den örnek verelim. İl ve ilçe başkanlarımızla konuştuk. Mesela İzmir Valiliği’nde bir haksızlık oluyorsa, talihsiz bir açıklama yapıyorsa, kenti geriyorsa, kenti demokrat bileşenlerine hakaret ediyorsa, Valilik görevinin dışında başka konularda icraat gösteriyorsa 24 saat içerisinde orada olan örgüt siyaset yapıyor demektir. Yapacağınız hiçbir basın açıklaması il ve ilçe binasında olamaz. Hangi kurumda haksızlık, yolsuzluk ve talan varsa, rant varsa veya demokrasi dışı bir durum varsa o kurumun önünde 24 saat içerisinde il, ilçe gençlik örgütü olacak ve gerekli açıklamayı yapacak. Aslında son bir yılda biz bunu oturttuk" diye konuştu.

NEREDE HAKSIZLIK, NEREDE YOLSUZLUK VARSA CHP GENÇLİĞİ ORADA
Türkiye’de yaşanan haksızlıklara anında müdahale edebilmek için il ve ilçe gençlik kollarını örgütlediklerini belirten İnanç, Türkiye’nin bir çok yerinde gençlik kollarının kısa sürede organize olduklarını ifade etti. İnanç, “RTÜK’de haksızlık yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edildi. Sanırım yaklaşık 6 saat sonra CHP İstanbul Gençlik Kolları vardı. Kaçak Saray dikildi kimse yaklaşamıyordu. Bir hafta sonra CHP Ankara Gençlik Kolları büyük bir eylemle Kaçak Saray’ın önündeydi. İzmir’de Şakran Cezaevi’nde ciddi iddialar ortaya atıldı ve bir gazetecinin yaptığı haberle doğru olduğunu ortaya çıktı. İzmir Gençlik Kolları vardı. Büyük eylemlerin başında hep ben olurum ve arkadaşlarımız olur” dedi.

HEM SOKAKTA HEM DE SOSYAL MEDYADA VARIZ
Sokak çalışmalarına da önem verdiklerinin altını çizen İnanç, seçmenlere ulaşma konusunda sosyal medya ile yazılı ve görsel medyanın  önemine değinerek, “Seçmenlere teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin sokak her zaman önemli ve çalışmalarımız devam ediyor. Sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyoruz. Sokak çalışması seçmende çok etkili. Seçim beyannamemizi  gençlerin daha çok anlayabileceği şekilde mizahla, karikatürle daha yalın daha anlaşılır hale getiriyoruz. Yeni seçmenin nüfusu adresi belli olduğu için mektup yoluyoruz ya da birebir iletişime geçiyoruz. Medya bu noktada çok önemli bir ay boyunca sizin harcayacağınız enerjiden daha fazla sesinizin duyulmasını sağlıyor. Ege Postası gibi cesur radyo, gazete ve televizyonlar aracılığıyla ciddi bir kitleye ulaşılabiliyor” diye konuştu.

AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAYACAK
8 Haziran’da Türkiye’nin siyasi ikliminin değişeceğini söyleyen Başkan İnanç, AK Parti’nin ilk çıktığı dönemdeki gibi olmadığını vurguladı. Seçim beyannamesinin Türkiye’deki tüm sorunlara çözüm olacak şekilde hazırlandığını belirten İnanç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun diğer liderlerle tartışmaya girmeden seçim beyannamesini anlattığını ifade ederek, “Seçim vaatlerinde yolsuzluğu ve yoksulluğu bitirme üzerine kurduk. Türkiye’de ve tüm dünyada egemen sistemde de artmaya başladı. Bakanların evlatların yakınlarının ve iş adamlarının çevirdiği rant ortada. Asgari ücret bir kişiyi ve ya iki kişiyi hayatta tutabilecek düzeyde bir Türkiye ekonomisi var. İşte bu makası kapatmak için CHP sadece nitelikli ekonomik büyümenin ortasına da genç istihdamı oturttu. Liderle tartışmaya girmeden seçim beyannamesini anlatıyor. Bütün sorunların çözülebileceği bir Türkiye modeli var. 8 Haziran’da Türkiye’nin siyasi iklimi değişecek. AKP bir dönem başarılı bir politika izledi ama bu dönem AKP ilk çıktığı gün gibi değil. Biz kelimesini bırakarak tamamen ötekileştirici ve kurucularının dahi bir kenara atıldığı, AKP’lilerin bile CHP gelse bizi kurtarsa dediği bir Türkiye… 8 Haziran’da AKP tek başına iktidar olamayacak” dedi.

İÇTEN’İN SÖZLERİ CİDDİ BİR TERBİYESİZLİK
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in İzmir için yaptığı tartışma yaratan  açıklamalarını da eleştiren İnanç şöyle konuştu: “Düzeysiz bir cümle. CHP’li gençler diye genellemesi gerçekten ciddi bir terbiyesizlik. Hiçbir genç için bu söylenmez. Önce kendi siyasi partisinde siyaset yapan Bakanların çocuklarına baksın. İş adamlarıyla iş çeviren, rant tutan binlerce genç sayarım, listesini de önüne koyarım. Bir gencin toplumda veya siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. Merak ediyorsa gelsin birlikte konuşalım. Bizim arkadaşlarımız rant için siyaset yapmaz, hiçbiri hırsız değildir."

YENİ VE YETENEKLİ ARKADAŞLAR BAYRAĞI DEVRALACAK
Genel seçimlerin ardından gençlik  kollarında yeni bir yapılanmanın olacağına da dikkat çeken İnanç, “Genel seçimlerden sonra yeni bir yapılanma olacak. Genel seçim sonuçları konuşuluyor. AKP’nin tek başına iktidar olması söz konusu değil. Koalisyon beklentisi var. Türkiye doğru bir demokratik koalisyon da kurabilir ama Cumhurbaşkanı bu durumda hayır ben azınlık hükümeti kurmak istiyorum diyerek erken genel seçim provası da yapabilir ama bunlar konuşulan senaryolar. Türkiye AKP’nin bu diktatör, faşist  yapısından, saldırganlığından normal demokratik sürece geçişi biraz herhalde sendeleyerek yavaş bir şekilde geçecek. CHP’nin söz sahibi olacağı ve AKP’nin tek başına iktidar olmayacağı bir 8 Haziran bekliyorum. Bu AKP bu noktada ciddi sıkıntıları olduğu için bırakmak istemeyecek biraz da zorlayacaktır. Bu süreç çok önemli. 8 Haziran’dan sonra süreci yönlendirmek de çok önemli ve CHP toplumsal muhalefetine devam edecek. Ondan sonra kendi kongrelerini, gençlik kurullarını oluşturacak. Demokratik yöntemlerle ilçe, il gençlik kollarını oluşturarak büyük kurultaya gidilecek. Yeni yetenekli arkadaşlar bayrağı devralacak. Son bir yılda hareketli, dinamik bir çalışma kültürü yarattık” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası