Ege Postası
Geri

CHP Genel Merkezi'nden Aliağa ve Menemen hamlesi

CHP Genel Merkezi'nin talimatı ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun, Aliağa ve Menemen aday adaylarını il başkanlığına davet ettiği ve aday gösterilecek isim etrafında birleşilmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi. Öte yandan Genel Merkez il başkanlıklarına meclis üyelikleri için alınan kararı göndermişti. Kararda; Belediye Meclis Üyeliği çift sıra adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde ön seçimle belirlenmesi için ilçe başkanlıklarının görüşleri istenmişti. Bu kapsamda İzmir İl Başkanlığının da ilçelerin görüşlerini aldığı 28 ilçenin 'ön seçim' istemediği öğrenildi.
CHP Genel Merkezi'nden Aliağa ve Menemen hamlesi
Haberler / Yerel Politika
22 Ocak 2024 Pazartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor.

CHP Genel Merkezi, İzmir'de şimdiye kadar 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve geri kalan 24 ilçe için de aday belirleme çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan CHP Genel Merkezi'nin Menemen'de Tahir Şahin'i, Aliağa'da ise Barış Eroğlu'nu aday gösterme kararı aldığı öne sürüldü.

Bunun üzerine geçen hafta sonu Genel Merkezin talimatı ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun, Aliağa ve Menemen aday adaylarını il başkanlığına davet ettiği ifade edildi.

Birlik beraberliği sağlamak ve partinin bayrağını ilçede dalgalandırmak adına aday adaylarına 'aday isim' etrafında birleşmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

İLÇELER 'ÖN SEÇİM' İSTEMEDİ

Ayrıca CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlıklarına Belediye Meclis Üyeliği Seçim Yöntemi Hakkında, Parti Meclisi'nde alınan karar gönderilmişti.

Kararda; Belediye Meclis Üyeliği çift sıra adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde ön seçimle belirlenmesi esas olmakla birlikte; İI başkanlıklarından, ilgili ilçe örgütünün de görüşü alınarak geri bildirim yapılması istenmişti.

Bu kapsamda İzmir İl Başkanlığının da ilçelerin görüşlerini aldığı 2 ilçe hariç geri kalan 28 ilçenin 'ön seçim' istemediği ifade edilirken, il başkanlığının ilçelerden gelen talebi Genel Merkeze ilettiği öğrenildi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası