Ege Postası
Geri

CHP Genel Merkezi’nden şok karar: Teklif reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde memurların örgütlü olduğu Tüm Bel Sen ile belediye yönetimi arasında süregelen toplu iş sözleşmesi krizi, CHP Genel Merkezi'ne taşındı ve burada önemli bir karara bağlandı. Edinilen bilgilere göre, CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önerdiği 16 bin 750 TL'lik Sosyal Denge Tazminatı’nın (SDT) üzerine yeni bir ücret verilmemesi yönünde karar aldı.
CHP Genel Merkezi’nden şok karar: Teklif reddedildi
Haberler / Güncel
25 Temmuz 2024 Perşembe 00:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memur sendikası arasında bir ilerleme kaydedilemiyor. Belediye Başkanı Cemil Tugay, SDT konusunda yasal sınırların aşılmaması gerektiği yönünde meclisten yetki almıştı ve sendikaya iki yıl için önerilen 16 bin 750 TL’lik teklif kabul görmemişti.

CHP GENEL MERKEZİ’NE TAŞINAN SÜREÇ VE İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Süreç, CHP Genel Merkezi'ne taşındığında, Tüm Bel Sen bugün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Başkan Tugay’ın sendika yöneticileri ile yaptığı toplantıda, sendikanın daha önce önerdiği teklif ve enflasyon farkları konusunda herhangi bir olumsuz tutumu olmadığı belirtilmişti. Tugay, CHP Genel Merkezi'nin kabul etmesi durumunda teklife olumlu baktığını ifade etmişti.

CHP GENEL MERKEZİ’NDEN ŞOK KARAR: TEKLİF REDDEDİLDİ

Ancak, edinilen bilgilere göre, Cemil Tugay’ın memurlar için sunduğu teklif karşılık bulmadı. CHP Genel Merkezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları için daha önce önerdiği iki yıl için 16 bin 750 TL'lik rakamı yeniden önerdi. Dahası, CHP Genel Merkezi’nin 16 bin 750 TL'nin kabul edilmemesi halinde teklifi yarı yarıya düşürülmesi talimatını verdiği iddia edildi.

Bu şok edici karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde süregelen krizi daha da derinleştirdi ve taraflar arasında tansiyonu yükseltti. Belediye memurları, CHP Genel Merkezi'nin bu kararını nasıl karşılayacak? İş bırakma eylemlerinin devamı gelecek mi? İzmir’in siyasi arenasında bu kararın yankıları nasıl olacak? Gelişmeleri yakından takip edeceğiz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası