Ege Postası
Geri

CHP, Gezi Parkı olayları ile ilgili 'Meclis Araştırması' istedi

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Gezi Parkı olayları ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP yarın önergenin Genel Kurul’da görüşülmesini isteyecek. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Gezi Parkı’nda çıkan...
CHP, Gezi Parkı olayları ile ilgili 'Meclis Araştırması' istedi
Haberler / Politika
3 Haziran 2013 Pazartesi 18:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Gezi Parkı olayları ile ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP yarın önergenin Genel Kurul’da görüşülmesini isteyecek.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Gezi Parkı’nda çıkan olaylara ilişkin TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi. Tarhan önergesinde, Başbakan’ın olayları değerlendirirken sorumluluktan uzak bir anlayışla toplumu bölen bir söylem kullandığını belirterek, “Kendisi gibi düşünmeyen tüm yurttaşları ötekileştirmiş, hedef göstermiştir. Başbakan ilk tepkisinde “kendisinin de 1 milyon kişiyi toplayabileceğini” ifade etmiş, ertesin gün de bu tutumunu sürdürerek ‘toplumun en az 50’sini zor tuttuğunu’ ifade ederek tehdit ve tahriklerine devam etmiştir. Başbakanın bu tutumu güvenlik güçlerinin halka daha sert müdahale etmesine yol açmış, bunun sonucunda 1800'ün üzerinde yurttaşımızın gözaltına alındığı, bir o kadar insanımızın da ağır yaralandığı olaylar yaşanmıştır. Bizzat Başbakanın himayesi ve kanunsuz emirleri ile yönlendirilen güvenlik güçleri, savaş zamanlarında bile dokunulmayan revir haline dönüştürülen mekanlara hedef gözeterek gaz bombaları atmışlardır.” dedi.

Basının yaşananları yok sayarak basit olaylar şeklinde yansıttığını belirten Tarhan, “Gezi Parkı olayları, dünyada birçok basın yayın kuruluşu tarafından ilk haber olarak yer bulması bu tespiti doğrulamaktadır. Bu bakımdan Türkiye’de basının 4. kuvvet olma niteliğini yitirdiği, demokrasilerin vaz geçilmez unsuru olan halkın doğru bilgilenme hakkının yok edildiği, özgür basının susturulduğu, Reyhanlı’dan sonra bu olaylarla bir kez daha ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

Tarhan, ‘Gezi Parkı olaylarında Anayasal güvenceye alınmış temel hak ve özgürlükleri ihlal edenlerin tespiti ile halka yönelik orantısız güç kullanımına ilişkin olarak kanunsuz emir verenler ile bu emirleri yerine getirenlerin belirlenmesi ve siyasi iktidarın basın üzerindeki baskılarının ortaya çıkarılması amacıyla’ Meclis Araştırması açılmasını istedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası