Ege Postası
Geri

CHP İl Başkanı Yavuz: Dershaneleri kaldırmak çözüm olmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, milli eğitim müfredatında her geçen gün değiştiği Türkiye’de böyle bir süreçte dershaneleri kaldırmanın çözüm olamayacağını söyledi.Bitlis’in Güroymak ilçesinde gazetecilerle...
CHP İl Başkanı Yavuz: Dershaneleri kaldırmak çözüm olmayacak
Haberler / Güncel
22 Kasım 2013 Cuma 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bitlis İl Başkanı Çetin Yavuz, milli eğitim müfredatında her geçen gün değiştiği Türkiye’de böyle bir süreçte dershaneleri kaldırmanın çözüm olamayacağını söyledi.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde gazetecilerle bir araya gelen CHP İl Başkanı Çetin Yavuz, dershanelerin hayatın bir gerçeği olduğunu belirterek, "Gerekli çalışma yapılmadan, milli eğitim müfredatı düzeltilmeden ve dershanelerin kapatılmasından sonra yaşanacak sorunlar için tatmin edici çözü yolları bulunmadan dershanelerin kapatılması sorunları beraberinde getirecek ve çok kişiyi mağdur edecektir.” dedi.

Dershanelerin ihtiyaçtan doğduğunu ve bu ihtiyacın tam anlamda giderilmemesi durumunda dershane ihtiyacının her zaman devam edeceğini kaydeden Yavuz, “Dershaneleri doğuran ihtiyaçlar giderilirse dershaneler zaten kapatılır. Devlet bir yandan dershaneler kapatılacak diyor ancak ben bunun gündemi değiştirmeye yönelik ve bir grubu hedef alma kavgası olduğuna inanıyorum. Biz diyoruz ki sorunlarla doğru yaklaşım göstermek lazım. Öncelikli olarak bu kapsamda okul eğitiminin ardından yan bir dal eğime olan ihtiyacı ortadan kaldırmak gerek. Buda ciddi bir eğitim reformuna ihtiyaç olduğunun bir göstergesidir. Eğitimde reformu sağladıktan sonra çocuklar yan eğitim almaya ihtiyaç duymayacaktır. Ancak bu gün bu süreçte bunlar yapılmazken dershanelerin kapatılması sıkıntı yaratacaktır. Zaten dershaneler eğitimdeki eksiklikten ihtiyaçtan ortaya çıktı. Ve bu süreçte kapatılması çözüm değil yanlış olur.” diye konuştu.

“DERSHANELER HAVADAN GELİP KURULMADI YA”

Dershanelerin kapatılması için bir gerekçe olmadığına dikkat çeken Çetin Yavuz şöyle konuştu: “Eğitimin kaliteli olması durumunda öğrenciler dışarıdan eğitim alma ihtiyacı duymayacaktır. Zaten dershanelerin büyük çoğunluğu iktidar döneminde açıldı. Ancak açılırken havadan gelip kurulmadılar. Her iş yeri gibi yasalar neyi ön görüyorsa ona bağlı olarak gelip kuruldular. Tek hedefleri ticaret değildir bunun yanında eğitim vermektir. Dershaneleri kapatmak özel teşebbüse aykırı bir yaptırımdır. Bu yüzden bunları bu şekil kapatmak yerine bu kurumları doğuran nedenler öncelikli olarak çözülmelidir. Bu çözüldüğü vakit zaten bu kurumlara ihtiyaç kalmayacaktır ve kendiliğinden kapanacaktır. Ancak bu şartlarda dershaneleri kapatmak yanlış bir adım olacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası