Ege Postası
Geri

CHP İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül bombaladı

CHP İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı, il yedek yöneticisi Şirin Akgül, açtı ağzını yumdu gözünü. Akgül'ün hedefinde İl Başkanı Alaattin Yüksel vardı. CHP İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül bombaladı:
CHP İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül bombaladı
Haberler / Yerel Politika
11 Nisan 2016 Pazartesi 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir  İl Eski Başkan Yardımcısı Şirin Akgül, Ege Postası'na özel açıklamalarda bulundu. İl kongresinde Nevzat Kavalar'ın listesinde yer alan ve aldığı oyla yedek birinci sırada yer alan Şirin Akgül,  son yapılan danışma kuruluna çağrılmamaları nedeniyle İl Başkanı Alaattin Yüksel'i eleştirdi.

DERS ÇIKARILMADI

2014 yerel seçimlerinde 8 ilçenin kaybedilmesi sürecine değinen Akgül, "Kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapılıyordu herkes kendi adamını atamaya çakışıyordu .Belediye meclis üyeleri de aynı şekil ,yani adam ön  seçimle gelmiş onu bile utanmadan 2.sıralara 3.sıralara atmaya çalıştılar.En iyi örnek Çiğli’de...Kaybettik herkesin ders çıkarması lazımdı ama maalesef ders de çıkaramadık" dedi.

KAYBETMEDİK KAZANDIK

İl kongresinde Nevzat Kavalar'a destek verdiğini hatırlatan Akgül, " İzmir de 21 tane belediye başkanı 28 tane ilçe başkanı kalkıp bir yarışa girdiler bu yarışta da bana göre biz kaybetmedik biz kazandık. Mevcut il başkanının yerinde olsaydım ben görev yapmazdım. Bu kadar desteğe rağmen seçimi 5 oyla kazandı. Baskılara rağmen. Genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği , il başkanlığı yaptı bu partide  nedir bu doyumsuzluk '  Nedir bu baskı ' Bu partide gençlik yok Gençlere seçimden seçime bayrak astırıp sonra unutuyoruz. Eğer bu  partide gençlik yoksa bu parti yorgun demektir.   Efor olarak yetersiz demektir" dedi. 

KAYBEDEN TARAF ÖTEKİLEŞTİRİLDİ

Parti içi yarışlardan sonra kaybeden tarafın ötekileştirildiğini iddia eden Akgül, " Maalesef bir adamla beraber değilsen seni partili olarak bile görmüyorlar ,seni ötekileştiriyorlar. Bu partiden üye bile siliniyor ,partiden adam kovuluyor ," dedi.

EMEK VEREN ÇAĞRILMADI

İl Başkanı Yüksel'in tecrübesiyle toparlayıcı rol üstlenmesini beklediğini ifade eden Akgül, " Ben beklerdim ki il başkanından İzmir’de haksızlığa göğüs gersin, partiye zarar veren , partiden ihraç olan  , partide disipline giden insanları tekrar tekrar getirmesinler. Bugün şerefiyle namusuyla haysiyetiyle il yöneticiliği il başkan yardımcılığı yapmış, partinin her türlü zahmetini çekmiş inşaları Danışma Kuruluna bile çağırmıyorlar. Ben kendimi bir il yöneticisi olarak görüyorum görevde olmasak da  biz çağrılmıyoruz ya  bizim bu partiye zararımız ne ' Amaç ne ' Bir sürü eski yönetici arkadaşlarımız var ben on tanesini aradım hiçbiri aranmamış çağrılmamış. Kim veriyor bunlara bu hakkı ' Disiplin Kuruluna gitmiş partilileri çağrılıyor emek veren partili çağrılmıyor. Bu nedir bu nasıl bir zihniyet 'İzmir’de seçim olsa biz seçim alamayız bizi gömerler o sandığa" dedi.

ADAMCILIK YAPILIYOR

"İzmir’de 'adamcılık' yapılıyor" diyen Akgül, şöyle devam etti;
"Bedri Serter’i göz önüne getirelim namusuyla şerefiyle çalıştı  gecesini gündüzüne kattı   Serter’in ne eksiği var hiçbir eksiği yoktu bana göre .  Bugün bir çok insanın ağzından duyuyorum Bedri’yi arıyoruz diyorlar '  Çünkü herkes ulaşabiliyordu  derdini anlatabiliyordu ' Bedri Serter  bir türlü Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan gerekli desteği alamadı. 3 ay kendi seçim ofisinde çalıştık geceli gündüzlü  Aziz Bey bize teşekkür bile etmedi. Şimdi Kocaoğlu her yerde ilçe toplantılarına danışma kuruluna gidiyor.  Alaattin bey var da ondan. Aziz Bey’in arkadaşı çünkü...  İzmir’de yeni planlar peşindeler bir şeyler dizayn etme peşindeler ben bu gözle bakıyorum."

MÜSADE ETMEYECEĞİZ

"Bu adamlar partiye karşı samimi değil , partide vesayet sistemi oluşturmaya çalışıyorlar" diyen Akgül, "Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz bunların karşısında duracağız parti herkesindir önce gençliğin ve kadınındır sonra 50 yaş üstü bizlerindir" dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası