Ege Postası
Geri

CHP İzmir DİSK'i ağırladı

DİSK'in üç gün süren 15. Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Kani Beko, ilk ziyaretini İzmir'e yaptı. Beko, şube başkanlarıyla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti. Beko, iş kazaları ile kıdem tazminatı konusunda hükümete çağrı yaptı. Yüksel, DİSK'le birlikte daha önce olduğu gibi alanlarlarda birlikte mücadele edeceklerini ifade etti. Yüksel, kentte yapılan basın açıklamalarında yaşanan sorunları Vali'ye aktardıklarını söyledi. 2 başkan hangi mesajları verdi'
CHP İzmir DİSK'i ağırladı
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2016 Salı 14:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genel kurulda yeniden DİSK Genel Başkanı seçilen Kani Beko, ilk ziyaretini İzmir'e yaptı. Beko, şube başkanlarıyla birlikte CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret etti.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Ortadoğu'da yaşanan çatışma ortamına dikkat çeken Beko, Mustafa Kemal Atatürk'ün ”Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü hatırlattı, “Türkiye politikalarını geliştirerek hem ülkemizde hem de Ortadoğu'da savaşa karşı barışı savunması gerek” dedi.

KIDEM TAZMİNATI ÇAĞRISI
Ülkede yüzde 86 oranında işçilerin kıdem tazminatı alamadığını hatırlatan Beko, “Hükümet bunu ifade ediyor. Oysa ki 1975'te çıkartılan 1475 saylı iş yasasının 14. maddesine çok küçük bir cümle eklenebilir. Ücret garanti sistemi...Bu eklemeyle kıdem tazminatı almayan işçinin kıdem tazminatını devlet öder. Daha sonra tazminat işverenden tahsil edilir. Devletin kıdem tazminatı almayan işçilere kıdem tazminatı verme gibi bir düşüncesi varsa DİSK hazırdır” dedi.



İŞ KAZALARINA DİKKAT ÇEKTİ
AK Parti iktidarında 17 bin işçinin iş kazasında öldüğünü ifade eden Beko, hükümete şu çağrıyı yaptı “İş güvenliği önlemleri alınmıyor. Türkiye ILO üyesi... Kriterleri uygularsak kazalar cinayetlere dönüşmez. Dünyada iş kazaları oluyor ama bizim kadar olan başka bir ülke yok. Avrupa'da birinci sıradayız. En fazla iş cinayeti taşeron işçilerde oldu. Gelin Türkiye'de çalışan taşeron işçilere kadro verelim. Milyonlarca işçi kadro bekliyor. Gelin bunlar üzerinde bir çalışma yapalım”

YÜKSEL DİSK'İN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde DİSK'in önemine dikkat çeken CHP İl Başkanı Yüksel, CHP'nin DİSK'le sokakta mücadele verdiğini, vermeye de devam edeceğini söyledi. Yüksel, “AKP iktidarı döneminde ülkede çalışanların örgütlenme haklarının önüne sürekli engeller çıkartıldı. Bu dönemde daha önce 4 milyon olan sendikalı işçi sayısı 1 milyonlara kadar düştü. Bu iktidar döneminde en çok zarar gören emek kesimi işçiler oldu” dedi.



VALİ'YE GİTTİK
İzmir'de yapılan basın açıklamalarında polis müdahalelerine ve gözaltılara dikkat çekmek için CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ve milletvekili Tacettin Bayır'la birlikte Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ettiklerini söyleyen Yüksel, “ İzmir'de barışı anmak bile suç oldu. İzmir'de basın açıklamalarında eylemlerde yaşanan sorunları Vali'ye aktardık. İzmir'de anayasal hakkını protesto hakkını kullanmak isteyen eylem yapan herkes saldırıya uğruyor. Basın açıklaması bile yapmak yasak oluyor. Anma törenlerine gidip basın açıklaması yapmak isteyen çocuklar gözaltına alınıyorlar. 2 gün tutuluyorlar. Sanırsınız ki 17-25 Aralık'la ilgili haklarında iddia var. Sanırsınız ki Başkent'te ölenlerin katili bunlar. Anmaya geliyorlar suçlu gibi gözaltına alınıyorlar. Barış istemek suç oldu bu ülkede” dedi.

ŞOVUNU YAPMADIK
Yüksel, bazı illerde CHP'li belediyelerin asgari ücreti bin 500'e yükseltmesiyle ilgili yapılan açıklamalara değindi, “Bu konuda İzmir'de bir çalışma yapalım dedik ama İzmir belediyelerinde ücret 2 binliların üstünde...Bin 500'ün altında ücret yok. İzmirli belediyelerde bunun şovunu yapmadık” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası