Ege Postası
Geri

CHP İzmir Gençliği’nden Boğaziçi desteği

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP İzmir İl Gençlik Basın Sorumlusu Barış Özdil, dün yaşanan olaylardan sonra darp edilerek gözaltına alınan 27 öğrenci ile bir araya geldiler. Gözaltına alınan üniversite öğrencileri ile ilgili bilgi alana Başkan Kotan, haklı mücadelelerinde her zaman öğrencilerin arkalarında olduklarını söyledi.
CHP İzmir Gençliği’nden Boğaziçi desteği
Haberler / Yerel Politika
2 Şubat 2021 Salı 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serildiği iddiası üzerine haklarında soruşturma başlatılan 2 öğrenci tutuklanmıştı.

Dün İzmir’de ise,  Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan haksızlığı ve iki kişinin tutuklanmasını protesto etmek isteyen ve “Onur yürüyüşü” yapmak isteyen İzmir Üniversite Dayanışma Grubu ile polis arasında arbede yaşanmıştı.

Çıkan arbedede 27 kişi polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, dün geç  saatlere kadar süren ifade işlemleri esnasında öğrencilere destek olmak amacıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü binasına gitti.  Öğrencilerin avukatlarıyla görüşerek son durum hakkında bilgi aldı. Kotan, ifade işlemlerinin sona ermesinin ardından İzmir Tepecik Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne darp raporu almaya giden öğrencilere eşlik ederek kendilerine destek oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Kotan, Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınan öğrencilere destek olmak adına İzmir Alsancak ÖSYM binası önünde toplanan ve gözaltına alınan İzmir Üniversite Dayanışma Grubu’ndaki 27 öğrenci arkadaşımızın ifade işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan arkadaşlarımızla birlikteyiz. Boğaziçili ve Boğaziçili öğrencilere destek veren tüm yurttaşlarımızın CHP Gençliği olarak yanındayız” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası