Ege Postası
Geri

CHP İzmir Gençlik Kolları'nın yeni başkanı belli oldu

CHP’li gençler bugün CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı’nı seçmek için sandık başına gidiyor. Seçim süreci boyunca 30 yaş kriz ve “tehdit” iddialarıyla gidilirken iki aday yarıştan çekildi. Divan Başkanlığını eski il başkanlarından Ali Engin'in yaptığı kongre akşam saatlerine doğru başlayabildi. İki adaylı yarışın kesinleşmesi sonrası CHP'li gençler yeni başkanları seçmek için sandık başına gitti. Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül yarıştı. Kıyasıya geçen yarış sonrası CHP İzmir’in yeni İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan oldu. Öte yandan seçim sonunda kavga çıkarken bazı partililer gazetecilere de saldırdı.
CHP İzmir Gençlik Kolları'nın yeni başkanı belli oldu
Haberler / Yerel Politika
29 Ağustos 2020 Cumartesi 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI –CHP İzmir’in koronavirüs  pandemisi nedeniyle gerçekleşemeyen tek kongresi  olan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi bugün Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda yapıldı.

İl Başkanı Ozan Uyan’ın aday olmadığını açıkladığı kongre için 4 isim adaylık açıklamasında bulunmuştu. CHP Bayraklı Üyesi Cevat Eren Aslan, CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım yarıştan çekilirken,  sandıkta CHP Gençlik kolları İl Hukuk Komisyonu Başkanı Burak Kotan, İl Eski Başkan Yardımcısı Mert Anıl Akgül yarıştı.

Oy sayımının ardından CHP İzmir’in yeni İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan oldu. Kotan’a sandıktan 151 oy çıkarken, Akgül ise 143 oy da kaldı.

KAVGA ÇIKTI, GAZETECİLERE SALDIRILDI

Kongrede sayım sonrası kavga çıkarken, gazetecilere de saldırıldı. Muhabirimiz Tenzile Aşçı'nın telefonu kırılırken, basın masasında bulunan çok sayıda bilgisayar parçalandı.Oy kullanma kabinleri dağıldı. Oy pusulaları ve zarflar yerlere saçıldı.

Gazeteci Oktay Güçtekin'in de saldırıya maruz kaldığı belirtildi ve linçten zor kurtulduğu öğrenildi.

KONGREDE NELER YAŞANDI'

Kongre günü hazırlıklarda sıkınıtlar yaşanırken sahne, sandıklar ve oturma düzeni tam olarak hazır hale getirilemediği için 14. 00 olarak başlangıç saati 15.00'e kaydırıldı. Ancak kongre yaklaşık iki saatlik gecikmeyle 16.00'dan sonra başladı.

CHP yönetimi, İzmir İl Gençlik Kongresi'nde son derece dağınık bir organizasyona imza atarken, kongreye ilgi çok az oldu. Kongrede neredeyse hiç bir altyapı kurulmazken, kürsü de CHP'ye yakışmadı. Gazetecilere elektrik bile sunulamazken, tek tük kurulan çadırlar yaklaşık 5 bin kişilik Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosunda ilgi çekici görüntülere neden oldu.



Dört adayla geçeceği konuşulan yarış kongre başlamadan ikiye düştü. İlk olarak Uygar Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla seçim sürecine yapılan müdahaleleri sert bir dille eleştirerek “YENİLDİM” ifadesiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Uygar Yıldırım’ın ardından Cevat Eren Arslan da Mustafa Özuslu'nun desteğini aldığı iddia edilen Burak Kotan lehine adaylıktan çekildi. Cevat Eren Arslan’ın da adaylıktan çekildiğini açıklamasıyla başkanlık yarışının Burak Kotan ve Mert Anıl Akgül arasında geçmesi bekleniyor. 

Kongre başlamadan önce 30 yaş krizi ve tehdit iddialarıyla gündeme gelen Mert Anıl Akgül’ü destekleyen gençler ise kongre salonuna girmeden tepkilerini ortaya koyarak "Ne yapıp edip Mert’i aday yapacağız" sloganları attı. 

Başkan adayı olmak için 327 delegeden 33'nün imzası gerekirken, Mert Anıl Akgül'ün 33 imzayı toplayamadığı iddiası kulislerde yayıldı. Mert Anıl Akgül cephesi ise 100'den fazla imzaya sahip olduklarının iddia ediliyor. Cevat Eren Aslan'ın Burak Kotan, lehine adaylıktan çekilmesine tepki gösteren CHP'li gençlerin Mert Anıl Akgül'ü destekleyeceği konuşuluyor.
 

UYGAR YILDIRIM YARIŞTAN ÇEKİLDİ

Kongre'ye sayılı saatler kala başkan adaylarından CHP Karşıyaka Üyesi Uygar Yıldırım, yarıştan çekildiğini duyurdu. Çekilme kararını sosyal medya hesabından paylaşan Yıldırım, "KAMUOYUNA..! CHP İzmir neferlerinin tekrardan parti tüzüğünü ve Nutuk'u okumaları; bugünkü kirliliğin bir daha yaşanmamasının önünü açacaktır. İzmirdeki feodal beylerin gölgesi ve baskısı altında, kirli pazarlıkların yapıldığı bir seçimde bulunmayıp, seçime katılmama kararını aldım. YENİLDİM. Tüm dostlara sevgi ve selamlarımla..." ifadelerini kullandı.



Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi üyesi Devrim Barış Çelik, Kemalpaşa Belediey Başkanı Rıdvan Karakayalı, il başkan yardımcıları ile CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam katıldı.Divan Başkanı ise Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu. 



Favori gösterilen Burak Kotan aday olduğu kongreye herkesten sonra gelen tek isim oldu. Kotan ise alana Kongre başlangıcından oldukça uzun bir süre sonra sloganlar eşliğinde geldi. Kotan geldiğinde İl Başkanı dahil bütün protokol yerini çoktan almıştı. 



'Kardeşçe bir ülke isteyen herkesle birleşmemiz lazım'
Kongrede ilk sözü Kongre Divan Başkanı Ali Engin yaptı. Engin "“Gençlik kollarını çok demokratik bir şekilde yapan bir partiyiz. Bu sürecin ve gençlerimizin parti içi demokrasimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum. 2012-2015 de il başkanlığı yaptım. Burada birçok kardeşlerimiz için birer genç olarak bizden sorumlulukları üstlenmek için yola çıktıklarını görmek hepimize gurur veriyor. O yıllarda çocuk denecek yaşta olan arkadaşlarımızın şimdi partimizde görev almak için centilmence mücadele ettiğini görüyoruz. İzmir bu konuda öncü olan şehirlerimizde. Daha önce yapmamız gereken bir kongreydi ancak içinde bulunduğumuz bu durum süreci buraya kadar getirdi. Birden fazla adayın olmasını ise hepimiz normal karşılıyoruz. Demokrasi bu sürece kadar icar edilmiş en iyi rejim ancak uygulanması da en zor rejimdir. Bu çerçevede bu kongremizi yapmamız lazım. İki adayımıza da başarılar diliyorum. Ozan arkadaşımızda jenerasyon gereği görevi yeniş bir arkadaşımıza devredecek. Buradan çıktığımızda el ele kol kola, yeni bir sorumluluğunun beklediğini bilinmesi gerekiyor.  Buradan çıktıktan sonra hep beraber bu mücadelenin içerisinde olacağız. Büyük demokrasi ittifakına sahip çıkmamız lazım. Sadece CHP’ye oy veren üyeler değil, itibarlı ve kardeşçe bir ülke isteyen herkesle birleşmemiz lazım” diye konuştu.



“GELECĞEİ SİZ KURACAKSINIZ”
Gençlerin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine sahip çıkacak olan neferler olduğunu söyleyen Yücel,  “Bu kongre sadece il gençlik kollarımızın yönetim kademelerinin seçileceği değil, CHP'yi iktidara taşıyacak ve CHP iktidarında bu ülkeyi yönetecek kadroların seçileceği bir kongredir. Atıldığınız her işte, çıktığınız her yolda, vereceğiniz her mücadelede başarılı olacağınıza tüm kalbimle inanıyorum. Çünkü sizler, birileri kendi gelecekleri, istikballeri ya da kısa yoldan koltuk kapmak için her türlü ahlaksızlığı yaparken, pandemi sürecinde ev ev, sokak sokak dayanışmayı örgütleyen gençlersiniz. Birileri; televizyon ekranlarından "Kemalistleri ortadan kaldırmak için FETÖ'yle kol kola yürüdüklerini” itiraf ederken; çiftçiye destek olmak için Kemalpaşa'da kiraz hasadı yapan, emekçileri mücadelelerinde yalnız bırakmayan, üniversite mezunu olmasına rağmen, sistemin işsiz bıraktıklarını, atanamayan öğretmenleri savunan gençlersiniz. Birileri her türlü eleştiriye karşı, muhalefete karşı, her türlü demokratik tutum ve tavra karşı sosyal medya holiganlığı ve trol örgütlenmesi yaparken; Saray rejiminin baskılarına ve sansürlerine rağmen bir dislike mesajıyla binlere, milyonlara umut olan gençlersiniz. Değerli arkadaşlarım sizlere güveniyoruz. Atatürk gençliğine, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarına güveniyoruz ve inanıyoruz. Geleceği siz kuracaksınız, geleceği birlikte kuracağız” dedi.

“ÜRETİCİYE YAŞAM HAKKI TANINMIYOR”
Konuşmasında AK Parti iktidarının ekonomi ve sosyal politikalarını da eleştiren Yücel, yükselen döviz kurlarını ve paranın alım gücünün azalmasını örnek gösterdi. Yücel, “Tarımın, çiftçinin, üreticinin hali içler acısı. Yıllardır uyguladıkları ithalata dayalı bir tarım politikasıyla, çiftçiye ve üreticiye adeta yaşam hakkı tanımayan bir iktidar var. AKP iktidarında ekonomik anlamda her yıl daha da yoksullaşıyoruz. Özgür düşünen, demokrasiyi, cumhuriyeti yüceltmek için çabalayan aydınlarımızı, gazetecilerimizi, akademisyenlerimizi susturmak için her türlü yolu deneyen bir iktidar var. Kadına uygulanan şiddetin önüne geçmeyi amaçlayan, kadına sahip çıkan, şiddete karşı duran "İstanbul Sözleşmesini” iptal etmek için nabız yoklayan, fırsat kollayan bir iktidar var” ifadelerini kullandı. 

“HİÇBİR ARKADAŞIMIZI DİĞİERİNDEN ÜSTÜN GÖRMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Yücel, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; “Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, çağdaş, çoğulcu bir demokrasi anlayışını hayata geçirmek zorundayız. Bunun için, bu gidişattan rahatsız olan, vatanını seven, milletini seven, ülkesi, devleti, bayrağı için canını vermeye hazır olan tüm kesimleri kucaklayacağız Bendensin, değilsin, ondansın, geçmişte şu partideydin gibi ötekileştiren dışlayan ayrıştıran kutuplaştıran vermeyeceğiz. 31 Mart başarısı bu anlayışla geldi. Bugün burada bu görevlere talip olan arkadaşlarımızın birini diğerine tercih etmemiz, birini diğerinden üstün görmemiz asla ve asla söz konusu değildir. Ben aday arkadaşlarımızın her birinin bu görevi layıkıyla, hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Kongrede aday olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kongremiz partimize, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

“ALTIOK’UN BAYRAĞI ALTINDA HEPİMİZ BİRİZ”

Mevcut CHP İzmir Gençlik Kolları Başaknı Ozan Uyan ise şunları söyledi; “CHP İzmir Gençlik örgütleri bizden önce de olduğu gibi Türkiye’nin en güçlü gençlik örgütüdür. Bu salonda birbirimizle yarışacağız, saha önce de yarışıldı. Ama burada en önemli olan şeyin birlik ve beraberlik olduğu unutulmamalı. Çünkü CHP‘yi bir arada tutan şey budur. Yarın o kaçak saraya CHP bayrağını basmamız için bugün omuz omuza olmalıyız. Bu yüzden bugün burada kazanan bir kişi olmayacak. Kazanan CHP gençleri olacak. 2,5 yıl çok şey yaşadık. Ama arkadan vuran da benim kardeşimdir, yan yana durduğum da benim kardeşimdir anlaşamadığım da benim kardeşimdir. Yani Altıok’un bayrağı altında hepimiz biriz ve beraberiz. İzmir her zaman bir ve beraberdir, İzmir her zaman kardeştir” diye konuştu.

Kongre’de başkanlık yarışına girecek olan Mert Anıl Akgül ve Burak Kotan’ın adaylık imzaları Divan’a ulaştırıldı ve iki adayın da adaylıklarının önünde bir engel olmadığı Divan Başkanı Ali Engin tarafından delegelere duyuruldu.

"BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ"

Son bir haftadır adaylar üzerinden yürütülen bürokrasi ve baskıları eleştiren Buca Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Gül,“Bornova yapılan operasyonla görevinden düşürülen Burak kardeşimizin yanındayız bürokrasi gücüyle arkadaşlarımıza baskı yapılması bizi yıldıramaz. İş sözü verilerek ve iş tehdidi yapılarak hiçbir arkadaşımızın boynunu bükemezsiniz. Çünkü biz iş yaparken cebimizde istifa dilekçemizle iş yaptık. Baskılar bizi yıldıramaz. Bizler baskı ve biatla asla yönümüzü değiştirmeyiz. Yönetimlerde çok ses ve çok nefes olmalıdır. Ama Burak Kotan arkadaşımız sanırız ki bunu istemiyor. Tunç Başkanımız seçiden bu yana arkasında olduk. Ama Tunç Başkan’ın adını kullanarak ve onun adını zedeleyerek kullananların ve baskı yapanların karşısında olacağız. Ben burada dik duruşuyla her zaman bizlerin yanında olan Mert Başkanıma başarılar diliyoruz. hakkaniyet, vicdan ve duruş kazanacak.

“ALTIOK’UN BAYRAI ALTINDA HEPİMİZ BİRİZ”
Mevcut CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ise şunları söyledi; “CHP İzmir Gençlik örgütleri bizden önce de olduğu gibi Türkiye’nin en güçlü gençlik örgütüdür. Bu salonda birbirimizle yarışacağız, saha önce de yarışıldı. Ama burada en önemli olan şeyin birlik ve beraberlik olduğu unutulmamalı. Çünkü CHP‘yi bir arada tutan şey budur. Yarın o kaçak saraya CHP bayrağını asmamız için bugün omuz omuza olmalıyız. Bu yüzden bugün burada kazanan bir kişi olmayacak. Kazanan CHP gençleri olacak. 2,5 yıl çok şey yaşadık. Ama arkadan vuran da benim kardeşimdir, yan yana durduğum da benim kardeşimdir anlaşamadığım da benim kardeşimdir. Yani Altıok’un bayrağı altında hepimiz biriz ve beraberiz. İzmir her zaman bir ve beraberdir, İzmir her zaman kardeştir” diye konuştu. 



İKİ ADAYLI YARIŞ!
Yücel'in konuşmasının ardından iki adaylı yarış kesinleşti. Mert Anıl Akgül ve Burak Kotan’ın adaylık imzaları Divan’a ulaştırıldı ve iki adayın da adaylıklarının önünde bir engel olmadığı Divan Başkanı Ali Engin tarafından delegelere duyuruldu.

'TUNÇ BAŞKANIN ADINI KULLANARAK...'
Son bir haftadır adaylar üzerinden yürütülen bürokrasi ve baskıları eleştiren Buca Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Gül, “Bornova yapılan operasyonla görevinden düşürülen Burak kardeşimizin yanındayız bürokrasi gücüyle arkadaşlarımıza baskı yapılması bizi yıldıramaz. İş sözü verilerek ve iş tehdidi yapılarak hiçbir arkadaşımızın boynunu bükemezsiniz. Çünkü biz iş yaparken cebimizde istifa dilekçemizle iş yaptık. Baskılar bizi yıldıramaz. Bizler baskı ve biatla asla yönümüzü değiştirmeyiz. Yönetimlerde çok ses ve çok nefes olmalıdır. Ama Burak Kotan arkadaşımız sanırız ki bunu istemiyor. Tunç Başkanımız seçimden bu yana arkasında olduk. Ama Tunç Başkan’ın adını kullanarak ve onun adını zedeleyerek kullananların ve baskı yapanların karşısında olacağız. Ben burada dik duruşuyla her zaman bizlerin yanında olan Mert Başkanıma başarılar diliyoruz. hakkaniyet, vicdan ve duruş kazanacak” dedi.
 

“HEPİNİZLE TEKER TEKER GÖRÜŞÜRÜZ”
Kura çekimi sonrası ilk konuşmayı,  Gençlik Kolları Başkan adayı Burak Kotan yaptı. Kotan seçimden sonra tüm ilçe başkanlarını ziyaret edeceklerini söyledi. Kotan “Ne konuşursak konuşalım polemik olabilir. Hüseyin arkadaşımıza ben ulaşmaya çalıştım ancak ulaşamadım. Bir hatamız olduysa af olsun. Ben kimsenin adayı değilim. Kendi hür irademle aday oldum. Şu an polemik yaratmamak adına hiçbir şey söylemiyorum. Daha sonra hepinizle teker teker görüşürüz” dedi ve konuşmasını kısa tuttu.

“ARKADAŞLARIMIZ SANDIKTA GEREKLİ CEVABI VERİRLER”
Konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkan adayı Mert Anıl Akgün, adaylık konuşmasında son bir haftada yapılan basıları eleştirerek, “Yaklaşık 7-8 aydır alanda kendimizi anlatmaya çalışıyoruz. Benle birlikte alanda mücadele eden Cevat kardeşimde büyük bir mücadele verdi. Biz bu yol kendimizi anlatmak gençliği bir adım öne çıkarmak için çıktık. Gençliği iktidar yürüyüşüne nasıl gideceğimizi konuşmamız lazımdı. Ancak biz hazirun listesini de buraya gelince gördük. Gençlik Kolları başkanımız 1 haftadır telefonları açmadı. Arkadaşlarımız tehdit ediliyor. Burada aday olan Burak kardeşim de sahsında iyi bir arkadaşımdır. İlçe başkanlarımız tehdit ediliyorlar. Ama burada görüyorum ki delege arkadaşlarımız da ilçe başkanlarımız da baskılara boyun eğmemiş. Biz de onları yalnız bırakmadı ve buraya aday olarak geldik. Aday olan Burak kardeşim de iyidir. Hepsi bizim yol arkadaşımızdır. Fakat delege arkadaşlarımız belediye başkanvekilimiz tarafından birebir aranarak ve tehdit edildi. Siyaset buralara geldi. Buradan adaleti sağlamaya çalışan büyüklerimize de çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız sandıkta gerekli cevabı vereceklerdir buna inancım tam. Hiçbir arkadaşımızı işten atacak bir belediye başkanımız yok. Hepsi örgüt emekçisi insanlar. Birkaç belediye başkanının yaptıklarını hepsine mal etmiyoruz. Tunç Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız ve adını kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Onun birine oy verdi diye kimseyi işten çıkarmayacağını biliyoruz” diye konuştu.


SEÇİM BLOK LİSTE!
Adaylık konuşmalarının ardından seçimin blok listeyle yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Adaylara sandık görevlileri isimlerini belirlemeleri için 20 dakikalık süre verildi. Sandık düzeninin kurulması sonrası oylama başladı.

AKGÜL'ÜN LİSTESİNDE DEĞİŞİKLİK

Mert Anıl Akgül'ün listesinde değilişkik yapıldı. İl yönetim kur lu yedek listesi birinci sırada yer alan İrfan Çevik yerine Burcu Güven'in adı yazıldı.

OYLAMA SONA ERDİ

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nde oylamanın sonuna gelindi. Mert Anıl Akgül ve Burak Kotan'ın başkanlık için yarıştığı Kongre'de oy sayımına geçildi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası