Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Kadın Kollarında kongre günü!

CHP İzmir'in kadınları başkanını seçmek için bugün sandığa gitti Mevcut il başkanı Nurdan Şenkal Uçar kongreye iki gün kala adaylıktan çekildi. Kongrede Zahide Kurun ve Pınar Sert Ceylan başkanlık için yarıştı. Sert Ceylan Beyaz listeyle, Kurun ise Kırmızı listeyle yarışırken, seçim sonucunda delegelerin 165'nin oyunu alan Kurun CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. Rakibi Pınar Sert Ceylan ise 157 oyda kaldı.
CHP İzmir İl Kadın Kollarında kongre günü!
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2024 Cumartesi 08:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir'de parti içi yarış il kadın kolları kongresiyle devam etti. CHP İzmir'in kadınları başkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kongre ile kadınlar il başkanını seçti. 

Pınar Sert Ceylan ve Zahide Kurun'un yarıştığı kongreyi, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da salondan takip etti.

Mevcut Başkan Nurdan Şenkal Uçar kongreye iki gün kala adaylıktan çekilmişti. Nurdan Şenkal Uçar, Pınar Sert Ceylan’ı desteklediğini açıklamıştı.

324 DELEGE OY KULLANDI 

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanını seçmek üzere doğal delegelerle birlikte 339 delege sandık başına gitti. 324 delege oy kullandı. 

İŞTE CHP İZMİR'İN YENİ KADIN KOLLARI BAŞKANI 

Sandıklar 18.00 itibariyle kapandı. Sandık sonuçlarına göre kırmızı listenin adayı Zahide Kurun 165 oy ile CHP İzmir'in yeni kadın kolları başkanı seçildi. 

Rakibi beyaz liste adayı Pınar Sert Ceylan ise 157 oyda kaldı. 

LİSTELER

Adaylardan Pınar Sert Ceylan Beyaz listeyle seçime girdi.

Zahide Kurun ise Kırmızı listeyle yarıştı.

"8 İLÇEYİ KADIN BAŞKANLARA TESLİM ETTİK"

Kongreni açılış konuşmasını CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar yaptı. 2020 yılı mart ayında yapılan seçimlerde göreve geldiğini hatırlatan Uçar, “Hemen ertesi günü çalışmalarımıza başladık. İzmir depremi, sel ve fırtına gibi afetlerde dayanışmamızı gösterdik. Tüm Türkiye’deki kadınlarımız için topladığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Eşit temsil için çalışmalar yaptık, genel seçimlerde kadın temsiliyeti için çalışmalarda bulunduk. Yerel seçimlerde daha çok kadın belediye başkanı, meclis üyesi isteklerimizi genel başkanımız sayın Özgür Özel, Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka ile değerlendirdik. İzmir’in 8 ilçesini kadın başkanlarımıza teslim ettik. Partimizin kadın üye sayısını arttırdık. benimle çalışan tüm dostlarıma teşekkür ederim” dedi.

NAZLIAKA, İZMİR'DE AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI

Kongrede konuşan ve İzmir’in AKP iktidarı tarafından hedef alındığını ileri süren CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ebedi istinatgâhının bulunduğu İzmir, cesur ve güzel kadınların kenti İzmir. Bu önemli kentimizde ben de sizinle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. İzmir bu yüzden AKP iktidarının hedefi noktasında, ÇEDES projesini burada başlattılar. Ne yazık ki bizi yöneten, ‘Ben kadın erkek eşitliğine uymuyorum’ diyor, İstanbul Sözleşmesi’nden 3 kez ‘Boş ol’ diyerek çıkıyor.  Anayasa Mahkemesi’nin evlilik sonrası kadınların kendi soyadını koruması kararına rağmen bunu elimizden almaya çalışıyorlar, neymiş, ‘Aile bütünlüğünü bozarmış’, aile bütünlüğünü şiddet bozar, ekonomik durumlar bozar. İstismara uğrayan çocuklar için “rıza” dan bahsediyorlar” dedi.

Partide kadın temsiliyet oranını yüzde 37’ye çıkardıklarını ifade eden Nazlıaka, “Bütün Türkiye genelinde 973 ilçede kadın kollarını kurduk, 303 ilçede ilk kez kadın kolları kurduk. Partimizde kadın oranını yüzde 37’ye yükselttik. Yüzde 50 temsil ve fermuar sistemi için kanun teklifi oluşturduk. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” dedi.

"AKP KADIN KOLLARI ŞABLONUMUZU KULLANMAYA BAŞLADI"

AK Parti Kadın Kolları’nın kendilerini taklit ettiğini öne süren Nazlıaka, “Eylül ayında Tüzük Kurultayı’mız var hem eşit temsil hem fermuar sistemi hem de kadın kollarının eskiden olduğu gibi kendi bütçesi olması için mücadele edeceğiz. Birtakım eğitimlerle her hafta salı günü ilçe, il kadın kolları başkanları ile bir araya geldik. Dilimizi, hedefimizi ortaklaştırdık. Kadınları sadece kadın politikası içine sıkıştırmayan, sağlık, eğitim ve adalet konusunda bizi bilgilendiren bir konuğumuzla bir araya geldik. “Yaşamak” Projesi ile 7/24 faaliyet tüm şiddet mağduru kadınlarımızın yanlarında bulunduk. Onlara, ‘Yalnız değilsin’ dedik ve dağ gibi bir dayanak olduk. Her ay 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptık. Son 4 yıldır CHP Kadın Kolları nasıl çalışıyor? deniliyor. AKP Kadın Kolları bizim şablonumuzu kullanmaya başladı, devam etsinler. Bir de bizim politikalarımızı ve söylemlerimizi içselleştirseler ne güzel olur” diye konuştu.

"BU SEÇİMİN KAZANINI İZMİR OLACAK"

Nazlıaka, “Kadın Kollarımızdan belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz oldu. İzmir’in 28 ilçesi kırmızıya boyandıysa, partimiz birinci parti çıktıysa şüphesiz Genel Başkanımızın, parti meclisimizin, belediye meclis üyelerimizin ve bir bütün olarak örgütümüzün çok önemli bir payı var. Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmayanların çok önemli bir payı var. Bu kongrenin kaybedeni yok ama kazananı çok, bu seçimin kazananı İzmir olacak. Bu seçim kazananı CHP olacak, Türkiye olacak, eşitlik mücadelemiz olacak. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın eşit mücadelesi diyorum. 2 başkanımızı ve mevcut il başkanımızı buraya davet ediyorum” dedi.

"KOTA DEĞİL FERMUAR"

Beyaz listenin adayı Pınar Sert Ceylan adaylık konuşmasında, " Kürsüden bakınca Kuvay-ı Milliye coşkusunu gördüm. Çünkü CHP Kuvay-ı Milliye'nin kendisidir. Öncelikle Atam'a 5 Aralık'ta biz kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığı için minnetimi sunuyorum. Sizlerden sadece 1 adım önde omuz omuza bu mücadeleyi yürütmek istiyorum. Artık yürümenin zamanı geçti, koşmalıyız. 31 Mart'ta bize büyük bir sorumuluk verildi. Bu sorumluluğun gereğini hepimiz yapmalıyz. Uygarlık savaşında kadın-erkek birlikte yürümeliyiz. Kurulduğu günden bu güne AKP iktidarı ve Cumhur İttifakı kadın haklarını ortadan kaldırma çabası içerisinde. 3 çocuk masalı ile kadınları eve hapsetmeye çalıştılar. Başarılı olamayınca İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırmaya çalışmışlardır. Kadınlar toplumun her alanıdna daha etkin ve üretken olabilirler. Kadınları edilgen hale getiren bu düzeni kabul etmiyoruz. CHP bu edilgenliği ortadan kaldıran bir partidir. Kadın kotası değil  fermuar sistemi istiyoruz. Başarı birlikten geçer. Kadın ve gençlik kolları uyumlu bir çalışma yürütecek. İlk kurşunun atıldığı İzmir'den özgürlük ve eşitlik yürüyüşünü başlatıyoruz" dedi. 

DAR KADRO GÖNDERMESİ

Kırmızı listenin adayı Zahide Kurun konuşmasında, “Ben içinizden biri, ablanız, yoldaşınız, canınızım. Yoldaş diyorum çünkü aynı salondaki partililerimizin cesur kadınlar olduğunu biliyor ve her biriyle aynı yolu yürümekten onur ve şeref duyuyorum. Adayım çünkü Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan İzmir’de halkımızın yüzü gülsün diye emek vermeye hazırım. Bir çocuk istismar edildiyse sesi olmak için, kadın cinayetleriyle mücadele etmeye, İstanbul Sözleşmesi’ne vurgu yapmaya, durmadan, dinlenmeden hayatı örgütlemek için adayım. Toplumda güçlü, aydın, köklü kararlar alan kadınların çoğalmasında mücadele vermek için adayım. Dar kadro oluşturarak sadece kendi ikbali için çalışmayı yıkmak için adayım. Hiçbir emeği küçümsemeden çalışmak için adayım. Umudu örgütlemek adına adayım. Bu ülkede kadın siyasetçi olmak zordur. Ama biz kadınlar önümüzdeki engelleri aşacak güce sahibiz. Tüm bu güçlükleri aşmak ve mücadele etmek için adayım. Kadınların siyasetteki var oluş mücadelesini veren tüm siyasetçilerin, emekçilerin ve yoldaşların önünde saygıyla eğiliyorum. Siyasette kadınlar söz konusu sayısal çoğunluğa ulaşmış olsalar bile kadını benimsemedikleri sürece niteliksel bir dönüşüm mümkün değildir. İnsan merkezli bir siyasetin yaratılabilmesi adına kadınların siyasetteki varlığının bilincine varmak ve çalışmak gerekir. Ben de bu yolda sizlerle yürümek için adayım. Bu yolu yürürken önce kendimizle hesaplaşacağız, içimizdeki o kötülük duygularıyla birbirimizi yormayacağız. Sizlere söz veriyorum, Zahide Kurun olarak mücadele dört elle sarılacağım. Sonuç ne olursa olsun bu salonda olan olmayan tüm kadınları bundan sonraki süreçte asıl mücadeleyi vermemiz gereken yere doğru, saraya karşı mücadeleye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

339 DELEGE SANDIK BAŞINDA!

 Oy kullanma işlemi adayların konuşmalarının hemen ardından başladı. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanını seçmek üzere doğal delegelerle birlikte 339 delege sandık başına gidiyor.Sandıklar 18.00'da kapanacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası