Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl yönetiminde itiraz mesaisi

CHP İzmir İl Yönetimi, üye listeleri ve ilçe başkanlıklarının belirlediği delege seçim takvimine yönelik gelen itirazları masaya yatırdı. Çiğli ve Buca’da sandığın kurulacağı bazı yerler için il yöneticileri Ali Karabay ve Orhan Karaoğlu sert tepki gösterdi. Her iki ilçe başkanı telefonla arandı. Kurulan komisyon her iki ilçeye giderek başkanlarla görüşecek, yer konusunu çözüme kavuşturacak. Öte yandan toplantıda İl Başkanı Bedri Serter ve il yöneticisi Barış Erel arasında ayak tabanı tartışması yaşandı. CHP İzmir'de itiraz mesaisi
CHP İzmir İl yönetiminde itiraz mesaisi
Haberler / Yerel Politika
12 Ağustos 2015 Çarşamba 19:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 15 Ağustos’ta başlayacak delege seçimleri öncesi, il yönetimi üye listeleri ve ilçe başkanlıklarının belirlediği delege seçim takvimine yönelik ilçelerden gelen itirazları masaya yatırdı.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ
 Hazirun listelerinde isimleri olmayanların  yaptığı  itirazların tamamı, parti kütüğünde de isimleri olmadığı ve  haziruna  ekleme yetkisi Genel Merkez’de olduğu için il yönetimi tarafından reddedildi. Nakil konusunda yapılan itirazlarda ise,  nüfus müdürlüğünden evrak getirenlerin itirazı kabul edildi.

İKİ İLÇE İÇİN TANSİYON YÜKSELDİ
Toplantıda Çiğli ve Buca’da ilçe başkanlıklarının açıkladığı seçim takvimine yönelik tansiyon yükseldi. Çiğli için Ali Karabay, Buca için de Orhan Karaoğlu, ilçe başkanlıklarının delege seçimi için açıkladığı tarih, saat ve sandığın kurulacağı yerlere itirazda bulundu. Her iki yönetici de sandığın kurulacağı bazı yerlerin yanlışlığına dikkat çekti,  sağlıklı sonuç vermeyeceğini dile getirdi. Buca için Karaoğlu’nun ayrıca saat değişikliği talep ettiği belirtildi.

TELEFONLA ARANDILAR
Hem Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hem de  Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül'ün toplantı esnasında İl Başkanı Bedri Serter tarafından telefonla arandığı öğrenildi. Serter’in ilçe başkanlarına “Bazı mahallelerde sandığın kurulacağı yerlere yönelik itiraz var. Size bir komisyon gelecek. İstişare yapıp uzlaşın” dediği öğrenildi. Buca için saat değişikliği konusunda İlçe Başkanı Gül’ün telefonda  ‘tamam’ demesi üzerine daha önce açıklanan 10:00-14:00 saatleri, 13:00-17:00 olarak değiştirildi. Çiğli ve Buca’da bazı mahallelerde sandık kurulacak yerlerin değiştirilmesi için komisyon ilçe başkanlarıyla bir araya gelecek.  

AYAK TABANI ATIŞMASI
Toplantıda ufak çaplı tartışmada yaşandı. İl Başkanı Bedri Serter’in karşısında oturan il yöneticisi Barış Erel’in ayaklarını kendisine doğru uzatması üzerine Serter’in, “ Bana karşı ayak tabanını gösterme Yakışık almıyor” dediği, Erel’in, “Özel bir nedeni yok. Böyle rahat oturuyorum” karşılığını verdiği belirtildi. Serter'in Erel'in yanıtı üzerine " Seni son kez uyarıyorum, toparla kendini" dediği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası