Ege Postası
Geri

CHP İzmir bayramlaştı: Gündem İzmir'in malları!

CHP İzmir İl Örgütü'nün bayramlaşma töreni Kültürpark İzmir Sanat’ta gerçekleşti.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan konuşmalarında İzmir’in malları tartışması üzerinden AK Parti’ye yüklendi. Engin, “Gasp edilen 4 milyar TL'yi istiyoruz.Her türlü mücadeleye hazırız” dedi. Aydoğan ise, "İzmir için ‘ölüyoruz bitiyoruz' dediler. Meşhur Binali Yıldırım’ı gösterdiler aday. Bir tanesi karşı çıktı mı İzmir’in malları konusunda” ifadelerini kullandı.
CHP İzmir bayramlaştı: Gündem İzmir'in malları!
Haberler / Yerel Politika
2 Ekim 2014 Perşembe 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın Kurban Bayramı nedeniyle Fuar İzmir Sanat'ta gerçekleştirdiği bayramlaşma töreninde İl Başkanı Ali Engin, PM Üyesi Elfin Tataroğlu, il yönetimi,belediye başkanları,ilçe başkanları, parti yöneticileri ve partililer hazır bulundu. Bayramlaşma törenine Meclis’teki tezkere görüşmeleri nedeniyle hiçbir milletvekili katılmadı.Rahatsızlığı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bayramlaşmaya katılmadı. Kocaoğlu’nun yerine Başkanvekili Sırrı Aydoğan yer aldı.

HER TÜRLÜ MÜCADELEYE HAZIRIZ
Konuşmasına kentte uzun süredir tartışma konusu olan "İzmir’in malları" üzerinden mesaj vererek başlayan Engin, “ İzmir’in gasp edilen 4 milyarını geri istiyoruz. Her türlü mücadeleyi, örgütümüzle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla vermeye hazırız. Herkes bunu bilsin” dedi.


HER EVDE İŞSİZ
Son verilere göre İzmir’in işsizlik oranında ilk sırada olduğu hatırlatan Engin, “ İzmir’deki işsizlik tembellikten değil, AKP İzmir’i gözden çıkardı o yüzden. Manisa’ya Uşak’a Kütahya’ya teşvik var. İzmir’e yok. Üretim yapanlar fabrikalarını diğer illere götürdüler. İzmir’i niye cezalandırıyorsunuz. İzmir’in üretim geçmişi var, genç insan kaynağı var, üniversiteleri var. Böyle bir kentte bu kadar işsiz olur mu'Bunun nedeni biz değiliz. AKP’nin politikaları. Bu nedenle bayram yapamıyoruz. Her evde işsiz var. Türk insanı AKP’den de büyüktür Tayyip Erdoğan’dan da…Umudumuzu yitirmeyelim”dedi.

ÇALIŞIRSAK BAŞARIRIZ
Konuşmasının sonunda parti içi mesajlarda veren Engin, “ İstediğimiz başarıyı yakalayamadık ülke genelinde ama ben inanıyorum önümüzdeki genel seçimlerde iktidar olacağız. Oylarımız artıyor. Haziran’da iktidar olacağımıza inanıyorum. İnanmazsam burada bir dakika beklemem. Hepiniz inanın. Çalışırsak başarırız” dedi.

AYDOĞAN:ÜLKEM PERİŞAN
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise konuşmasında sert göndermeler yaptı. “Ülkem gerilere gidiyor” diyen Aydoğan, “ Ülkem perişan. Üretim durmuş. 3-4 milyon insanı devlet parasıyla sadakayla yaşatır hale getirmişler. Sendikaları bitirmişler. Köylü üretmez hale gelmiş. Yerel yönetimlerde büyük ayrıcalık yaptılar” dedi.


BİR SÜRÜ DÖNEK VAR
Konuşmasına kentte tartışma konusu olan "İzmir’in malları" üzerinden devam eden Aydoğan, “ Edep yahu…İnsanda utanma olur. 4 milyonu yöneten belediyenin hiç sayılması görülmüş bir şey değil. Ben bu yaşa geldim yeşil alanların satıldığını görmedim. Bunlar kamuya verilirdi .İzmir’de satılmadık yer kalmadı. İzmir için ‘ölüyoruz bitiyoruz” dediler. Meşhur Binali Yıldırım’ı gösterdiler aday. Bir tanesi karşı çıktı mı İzmir’in malları konusunda…Birisi desin ki ben buna karşıyım. Ümitsizliği yılgınlığı bize pompalayan bir sürü dönek var. Döneklik zor zanaat. Kimse şunu unutmasın bozulmuş bir kuşun yuvası üstüne hiçbir kuş yuva yapmaz. Döneklerin gideceği yer belli. Çok azını bakan yaparlar”dedi.

PARTİ İÇİ MESAJLAR
Konuşmasında partililere de seslenen Aydoğan, “ Sokaktaki dört kişiden biri CHP’li, bunu ikiye çıkartırsak zaten iktidar oluruz. Politika yapılacak yerler ilçe merkezleridir, ilçenin kendi içidir. Ne il merkezinde ne büyükşehirde politika yapamazsınız. Bize yöneltilen ithamları kırmalıyız. Eskiden bir seçime girerken biz rejimi tartışmazdık. Atatürk’ü unutturanların köşke oturtmak istemiyoruz. CHP’ye dün kaydolanla 50 yıl önce kaydolan ben aynıyız. Ama bu eşitlikte başı bozuk takımının olmadığını bilmemiz lazım. Bunun dışına çıkmak kimsenin haddi değil. CHP, sabah akşam herkesin istediği gibi konuşacağı bir parti değil. Yönetimi beğenmezsek il kongresi var. Biz bugün genel başkanı eleştiriyoruz. Başka partilerde bunu yapamazsınız" dedi.

PİLLİ TAVŞAN BENZETMESİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aydoğan, Ramazan Bayramı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’yi köpek dolabına sokmak istediklerini söylediğini hatırlatarak, “Köpek dolabını girdik, gördünüz. Ne komşu kaldı ne Avrupa, ne ABD. Köpek dolabından çıkmak lazım. Bizi kim çıkaraca? CHP çıkaracak. Başka kimseden ümit etmeyin. Ülkeye pilli tavşan getirdiler ne ülke bıraktı ne iç ne dış politika. Pilli tavşan şimdi başbakan oldu” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası