Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 16 Kasım provası

CHP İzmir İL Başkanlığı yaklaşan yerel seçimlerde transferde hareketli saatler yaşıyor. 16 Kasım’da çeşitli partilerde siyaset yapan çoğunluğuda AK Parti’den geçiş yapacakların oluşturacağı yaklaşık 6 bin kişi için dev bir katılım töreni düzenleyecek olan İl Başkanlığı, 250 yeni üye için İl binasında mini bir tören düzenledi.
CHP İzmir'de 16 Kasım provası
Haberler / Yerel Politika
26 Ekim 2013 Cumartesi 21:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Başkanlığı yaz başında başlattığı transfer harekatında hız kesmiyor.Temmuz ayında Bornova ve Bayraklı’da AK Parti bünyesinde uzun yıllar siyaset yapan 600 kişiye parti rozeti takarak transferde düğmeye basan CHP İzmir İl başkanlığı, 16 Kasım’da çeşitli partilerde siyaset yapan çoğunluğuda AK Parti’den geçiş yapacakların oluşturacağı 6 bin yeni üyeye CHP rozeti takacak.

GEÇİŞLER BAŞLADI
16 Kasım öncesi CHP’ye geçişler başladı.Geçtiğimiz gün AK Parti'den istifa eden Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Hasan Göztepe, AK Parti 2011 İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Doğan Bayram, Diyarbakır Liceliler Dernek Başkanı Ömer Balkaş ve uzun yıllar Karşıyaka'da AK Parti bünyesinde siyaset yapan Doçent Doktor Fikri Özmen de üye formlarını doldurarak, CHP'ye geçmişti.

250 KİŞİ ÜYE OLDU
Aralarında AK Parti'de çeşitli dönemlerde ilçe yöneticiliği, mahalle başkanlığı yapmış isimlerin dışında, Karabağlar Ağrılılar Derneği ile Van İşadamları Derneği'nden  üyeler ve işadamlarından oluşan 
250 kişi CHP'ye üye oldu. İl Binası'nda gerçekleşem mini törende CHP İzmir İl yöneticileri Metin Atmaca, Orhan Karaoğlu ve Gençlik Kolu Başkanı ibrahim Soydan da hazır bulundu.


KARAOĞLU:HERŞEY ARTIK NAFİLE
Törende konuşan İl Başkanı yardımcısı Orhan Karaoğlu üye kaydında asıl günün 16 Kasım olduğunu hatırlatarak ’’O gün bir başkasını ötekileştirmeden nasıl siyaset yapıldığını AKP’ye göstereceğiz. AKP’yi ateş sarmış durumda… AKP İl Teşkilatı’nın size nasıl baskı kurduğunu yakinen takip ediyoruz ama her şey artık nafile… CHP olarak İzmirli olarak AKP’ye ilk seçimlerde büyük bir ders vermenin zamanı geldi geçiyor. Bu memlekette karnımız doyuyor, biz nereli olursak olalım doyduğumuz şehre hizmet etmek için elimizden geleni yapmalıyız. CHP izlediği tüm politikalar, yeni anlayışıyla bir rota çizdi’’ diye konuştu ve partiye kayıt olanlara başarılar diledi.

ATMACA: HOŞGELDİNİZ
Üye kayıtlarında büyük çaba sarf eden CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Metin Atmaca partiye yeni katılanlara şu sözlerle seslendi; ‘’Sizin bu partiye geçişiniz nasıl olduysa aynı şekilde ben de öyle geçtim. Şuanda gördüğünüz gibi hem meclis üyesiyim hem de il yönetiminde görev yapıyorum. Ancak ben bir dönem meclis üyesi olduğum için tekrar aday olup seçilmek istemiyorum. Sizlerden bir Metin değil 30-40 Metin çıkmasını istiyorum. İlde görevimi devam ettireceğim, bizim yanımızda olmanız onur ve gurur verdi. Hepiniz partiye hoş geldiniz.’’


BAYRAM: SAHA SAHA ÇALIŞACAĞIZ
Geçmiş dönem AK Parti 1. Bölge milletvekili adayı olan Doğan Bayram, ‘’Ötekileştirmeden, hepsini severek bu partinin güçlü bir parti olduğunu, toplumun her kesimine açık olduğunu, İzmir ile çevresinde muhafazakar yapıya sıcak baktığını tespit ettik ve CHP’ye geçişimizi yaptık. İzmir gerçekten farklı bir şehir… Biz AKP’de görev yürüttüğümüz sürece partide huzursuzluğumuzu ifade ettik. En önemli şey insanın özgürce yaşamasıdır, insanın kendini özgürce savunabilmesidir. Ben eminim ki sizler de özgürce yaşayamadınız, sizler de fikirlerinizi söyleyemediniz… CHP’ye güç katacağınıza eminim. İzmir için neler yapabiliriz, İzmirliye ne kadar güzel hizmetler sunabiliriz diye çalışmamıza başladık. Biz İzmir’de özgürce yaşamak istiyoruz. Anayasal haklarımızla, herkesin eşit çağdaş bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Biz CHP’de bu sıcaklığı gördük bundan sonra siyasi hayatımıza burada devam edeceğiz. Saha saha inip herkese CHP’nin politikalarını ve dışarıda özellikle sağ partide olan seçmenlere CHP’nin bakış açısını anlatacağız. Yük çok ağır ama sizlerin gücüyle bu yükün altından kalkacağız’’diye konuştu.

GÖZTEPE: ‘’AKP’de KRALLIK, SULTANLIK, PADİŞAHLIK VAR!’’

Geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa eden  Narlıdere Belediye Meclis üyesi Hasan Göztepe ise ‘’AKP’de gerçekten ötekileşme var, krallık var, sultanlık var, padişahlık var. Yanlarından geçemiyorsun… Randevu dahi alamıyorsun, telefonlarınız açmıyorlar. Böyle siyaset, demokrasi olamaz. Bu memleket hepimizin, asırlardır bu toprakların üzerimde mücadele veriyoruz. Biz seçiyoruz, başımıza getiriyoruz ama seçildikten sonra kapıları üzerimize kapatıyorlar. Biz kaçıncı asırda yaşıyoru? Biz AKP’de vefasızlığı gördük, CHP’ye geçme kararı aldık’’ diye konuştu.

IŞIK; ‘’AĞRILILAR OLARAK SOKAĞA İNECEĞİZ’’
Karabağlar’da binlerce seçmene sahip olduklarını belirten Karabağlar Ağrılılar Derneği Başkanı Alican Işık işe, ‘’Bizim Karabağlar’da 1232 üyemiz var. 12 bin seçmene sahibiz… Bundan sonraki süreç sokağa inmek ve kendimizi anlatmak, sosyal belediyecilik anlayışını yaratmak, halkın kendini ifade edebileceği alanlar yaratmaktır. Karabağlar Ağrılılar Derneği olarak sokağa ineceğiz’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası