Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 2. Sarıküse dönemi!

Geçtiğimiz pazar günü kongre heyecanının yaşandığı CHP İzmir İl Gençlik Kolları'nda devir treslim töreni yapıldı. 7 Haziran sürecinde parti içi önseçim yarışına girmek için il gençlik kolu başkanlığından istifa eden ve 5 Mart 2015'te törenle başkanlığı Mustafa Evsen'e devreden Sinan Sarıküse, 10 ay sonra görevi geri aldı. Görevi devrettiği isimden 10 ay sonra geri aldı
CHP İzmir'de 2. Sarıküse dönemi!
Haberler / Yerel Politika
31 Aralık 2015 Perşembe 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGEPOSTASI - CHP İzmir'de 7 Haziran sürecinde milletvekili adayı olabilmek için il gençlik kolu başkanlığı görevinden istifa eden Sinan Sarıküse, 10 ay sonra göreve seçimle döndü. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen il kongresinde Tarık Akbaba'yla yarışan Sarıküse, kongreden zaferle ayrılmıştı.

Sarıküse 5 Mart 2015'te gerçekleşen devir teslim töreninde başkanlığı devrettiği Mustafa Evsen'den görevi geri aldı. İl binasında gerçekleşen törende İl Başkanı Alaattin Yüksel ve milletvekili adayı Dr. Ülkümen Rodoplu da hazır bulundu.

GELECEĞE IŞIK TUTACAKLAR
Çok sayıda partilinin de yer aldığı törende konuşan eski başkan Evsen, “CHP geleceğine sağlam adımlarla ilerliyor. Parti kültüründe çok önem verdiğim bir olayı hayata geçiriyoruz. Yıllardır üzerinde durduğumuz bir şey var. Biz atama sistemden memnun değiliz. Seçilerek gelmenin iradesinin partide bundan sonrada devam etmesini istiyoruz. Kongrede aday olup başarı kazanan Sinan kardeşime ve yönetimine başarılar diliyorum. Sadece seçilen başkan değil 20 asil 20 yedek yönetici seçildi. Kurultay delegeleri seçildi. Asıl olan başkanla birlikte yöneticilik yapacak arkadaşlarımızın kalitesi. Geleceğe ışık tutacaklardır” dedi.



SARIKÜSE AK PARTİ'Yİ HEDEF ALDI
Yeniden il başkanlığı görevini yapacak olan Sarıküse ise şunları söyledi; “Görevi devrederken de onur duymuştum şimdi devralırken de onur duyuyorum. Bu parti bizlere babalarımızdan miras kaldı. Parti çocuklarımıza olan borcumuzdur. CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. İktidarla ülkeyi yönetmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu ülke maalesef AKP iktidarı tarafından yönetiliyor. AKP iktidarına karşı sinmiyoruz mücadelemize devam ediyoruz. Asıl takdir edilmesi gereken sizlerin bizlerin içindeki aşktır. Partimize olan vatanımıza olan milletimize olan aşktır. Omuzlarımızda taşıdığımız yük büyük. Devleti yönetmeye talip olan partinin mensuplarıyız. Mücadelemize hep devam edeceğiz. Bugünlere gelmemde katkısı olan aileme teşekkür ediyorum.”

YÜKSEL'DEN AKTİF BİN GENÇ ÜYE PROJESİ 
İl Başkanı Alaattin Yüksel ise törende yaptığı konuşmada, gençlerin umuduna ve enerjisine dikkat çekti. Yüksel, “ İnanmış insanlar için, gençler için herhangi bir koltukta olmaktan çok davaya nefer olarak katkı koymak en güzel olanıdır. Mustafa da partiye katkı koymaya devam edecektir. Yeni görev alanlarda önemli sorumluluk üstleniyorlar. Önümüzdeki süreçte işimiz zor gözüküyor. Gençliğin umudu enerjisiyle zoru aşacağız. Erdoğan “3 çocuk yapın” diyor. “Genç nüfus bozulmasın” diyor. Doğan çocuklar nasıl doğuyor, bunu sorgulamıyorlar. Karnı doyuyor mu düşünmüyorlar. Gençler işsiz. Bu durum umurlarında değil. Bir taraftan “genç nüfus olsun” diyorlar ama bir taraftan iş vermiyorlar. Ekonomiye katmıyorsunuz. Eğitim alamayan gençler hep potansiyel suçlu olarak görüldü. Çok daha fazla mücadele etmemiz gerek. Ortaklaşa mücadele edeceğiz. Omuz omuza olacağız. Hayatın her alanında örgütleneceğiz. Gençler ve kadınlarla birlikte Atatürk'ün söylediği çağdaş medeniyetler seviyesine ülkemizi taşıyacağız.Aktif bin genç üye kampanyası yapacağız. 50-100 kişilik Y kuşağından danışman ekibi kuracağım. İzmir modelini Türkiye'ye yaymaya çalışacağız. CHP'yi iktidara taşıyacağız. Sosyal demokrat iktidarı hepbirlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası