Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de çifte ziyaret: Özkan ve Oran hangi mesajları verdi!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin gün içinde CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan ve CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran’ı ağırladı.İkili İzmir’e ve İzmir örgütüne övgü yağdırdı. Özkan, basın mensuplarının, “ İsminiz İzmir’den milletvekilliği adaylığı için geçiyor. İzmir’de özel bir çalışma yapıyor musunuz'” sorusuna “ İzmir’e özel bir çalışma yapmak için gelmiyorum. İzmir’in iç güveysiyim, aşığıyım ve bu kentte enerji depoluyorum.Çalışma bölgelerim belli. Partim nerede ne görev verirse yapmaya hazırım” yanıtını verdi.
CHP İzmir'de çifte ziyaret: Özkan ve Oran  hangi mesajları verdi!
Haberler / Yerel Politika
27 Ekim 2014 Pazartesi 16:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ergenekon Davası’ndan tahliye olduktan sonra Haziran ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından rozet takılan, 18’inci olağanüstü kurultayda da Parti Meclisi'ne giren gazeteci-yazar Tuncay Özkan CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özkan’a ziyarette Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü eşlik etti.Ziyarette il yöneticileri de hazır bulundu.

ENGİN: ENERJİSİ YÜKSEK BİR İSİM
İl Başkanı Ali Engin, Özkan’ın İzmir’e her geldiğinde il başkanlığını ziyaret ettiğini hatırlattı, duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve, “ Tuncay Özkan enerjisi çok yüksek, heyecanı çok yüksek bir isim. Partimize güç katıyor” dedi.


ÖZKAN: İZMİR’DE BAŞARILI BİR ÖRGÜT VAR
 İzmir’e gelişlerinde enerji depoladığını ifade eden Özkan, “ İzmir’de güçlü bir örgüt var. Önemli olan Türkiye’yi karanlıktan kurtarmak. Örgütlerimizle ilçelerimizle vatandaşlarımızla karanlığı yenmeye kararlıyız. İzmir’de başarılı bir örgüt var. Sizlerden feyz almaya geliyoruz.Genel seçimin CHP’nin zaferiyle sonuçlanacağına karanlığın ülkeden kovulacağına inanıyoruz” dedi.

İZMİR’İN İÇ GÜVEYSİYİM
Özkan, basın mensuplarının, “ İsminiz İzmir’den milletvekilliği adaylığı için geçiyor. İzmir’de özel bir çalışma yapıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi; “ CHP’nin üyesiyim. Seçim çalışması yaptığım bölgeler belli. Elimden geldiğimce nereye katkı koyarsam oraya gidiyorum. Cuma günü Ankara’daydım. Oradan sırasıyla Antalya’ya, Isparta’ya, Burdur’a geçtim ve  İzmir’e geldim. Buradan da Manisa’ya gideceğim. Partim nerede ne görev verirse yapmaya hazırım. Özel bir çalışma yapmak için İzmir’e gelmiyorum. Ben dostlarımın taleplerini yerine getiriyorum. Çalışmalarına bir damla da olsa katkı koyarsam mutlu olurum.İzmir’in iç güveysiyim, aşığıyım ve bu kentte enerji depoluyorum”

ÖNSEÇİM İÇİN NE DEDİ'
İzmir örgütünde son günlerde yüksek sesle dillendirilen  “önseçim” konusunda ise Özkan, “ Önseçim parti içi bir mesele. Değerlendirileceği yer Parti Meclisi ve MYK’dır. Talepler gündeme geliyor, değerlendiriyoruz. Tüzükte yazan koşullar belli, örgüt taleplerini iletiyor. Biz talepleri değerlendiririz. CHP’de demokrasiye aykırı herhangi bir şey olmaz. CHP parti içi demokrasinin en yüksek olduğu kurumdur. AKP talimatla başbakan seçiyor. CHP’nin tarihinde var olan şeyleri tartışmamıza gerek yok. Führer yöntemiyle seçim yapanlar sorgulanmalı” dedi.


ORAN’DAN ENGİN’E ZİYARET
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran’da CHP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden isimler arasındaydı.Oran'a ziyarette Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran eşlik etti.

İl Başkanı Engin, Oran’la Genel Başkan Yardımcısıyken sürekli iletişim halinde olduklarını ifade etti, “ Kendisiyle verimli yararlı çalışmalar yaptık. Umut Bey’den çok destek aldık. Partimizin il başkanlığını ziyaret etmesinden mutluluk duyduk. Partinin her kademesinde yararlı olacak bir isim. Partimize değer katan bir milletvekilimiz” dedi.

KEŞKE HER YER İZMİR GİBİ OLSA
İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Oran, “Keşke ülkenin her yeri İzmir gibi olsa. CHP olarak bunu başarmalıyız. İzmir Cumhuriyetçi ve Atatürkçü…” dedi.

İZMİR ÖRGÜTÜ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
İzmir örgütünü öven Oran, “ İl başkanıyla beraber çalıştık. Her zaman çalışacağız. Görevler geçici. CHP üyesi olmak şerefli…İl başkanlığından her zaman ilgi, birlik beraberlik gördüm.Çok yakın bir sürede iki seçim yaşadık. Bu seçimlerde CHP olarak beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. Her şeye rağmen CHP’nin İzmir il örgütü bizim yüzümüzü güldürdü.İzmir örgütüne teşekkür ediyorum.81 ili İzmir gibi yapmamız gerekiyor” dedi.

İKTİDARA YÜKLENDİ
Konuşmasında iktidarı hedef alan  Oran şunları söyledi;  “ Hafta sonu çok üzüldük. Şehitlerimiz var. Çözüm süreci adı altında bir algı oyunu var. Gerçekler çok kötü ve acıtıyor. Haince askerlerimize sivilken arkadanken yapılan saldırı kabul edilir değil. Hükümetinde bu konuda söyleyecek sözü olmamalı gereğini yapmalı.Çözüm sürecinin açılımın bittiği bir nokta Hamaset değil cesaret zamanı…Cumhuriyet Bayramı var. İçimiz buruk. Cumhuriyete düşman olan bir anlayış her alanda sürekli olarak tehdit ediyor. Meydan okuma şeklinde hareket ediyorlar. 91 yıl önce egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla yola çıkılmıştı.Bugün ‘tek egemenlik benim’ anlayışı benimseniyor. 91 yıl sonra böyle bir noktaya gelmek ülke için büyük kayıp. Hafta sonu HSYK atamaları yapıldı. Cumhurbaşkanının atadığı isimlere bakın, AKP kadın kolları başkanı, AKP milletvekili, AKP avukatı…Partizanca bir hareket…Bunlar Cumhuriyeti yaralıyor.Yılların rol model ülkesi bugün yalnızlaştı, itibarı sıfırlandı. Dış politikada başarısız durumdayız. İşin en kötü tarafı bizim dış politikamız mezhepçi bir politika olarak anılıyor. Ortadoğu’ya zarar veren noktaya geldik. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu… Satrançta oyun oynanır. Şah vardır piyon vardı. Oyun bittiğinde her ikisi de rafa kaldırılır. Bugün bu haksızlıkları yapanlar cumhuriyete meydan okuyanlar mutlaka adalet önünde halka hesap verecekler.”

Parti içi mesajlar da veren Oran, “CHP bu ülkenin hep güvencesi olmuştur. Partide de moralimiz bozulabiliyor ama ne olursa olsun CHP’yi Atatürk yolundan hiçbir güç geri çeviremez. CHP ama bugün ama yarın tarihi misyonunu yerine getirecektir” dedi.



ORAN'DAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ 
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti. Yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra ilk kez İzmir'e geldiğini belirten Oran, "İzmir İl örgütü, ilçe örgütleri ve belediyelerimiz İzmir'de Türkiye ortalmasının üzerinde oy aldılar. Ben de bu nedenle hem nezaket hem de teşekkür ziyareti yaptım. Ziyaretimin özel bir gündemi yok" dedi. Kocaoğlu da ziyaretten dolayı teşekkür etti. Ziyarette Oran'a CHP İl Başkan Yardımcıları Yekta Varnalı, Ülkümen Rodoplu da katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası