Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de gündem Tire

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu toplantısında gündem, Tire'de olağanüstü kongre için toplanan imzalar oldu. CHP İzmir'de gündem Tire
CHP İzmir'de gündem Tire
Haberler / Yerel Politika
14 Temmuz 2016 Perşembe 19:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - CHP İzmir İl Yönetimi, İl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında toplandı.

Toplantının ana gündem maddesi, Tire'de olağanüstü kongre için toplanan imzalar oldu.

Tire'de İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'a muhalif olan isimler imza hareketi başlatmış ve tüzük gereği 15 günlük süre içinde 160 imzayı il başkanlığına teslim etmişti.

Kongre için yeterli sayıda imza toplanmasına rağmen, sürenin dolmasına saatler kala 15'e yakın delege imzasını geri çekmiş ve dilekçeler ilçe başkanlığı aracılığıyla il başkanlığına iletilmişti.

İl yönetimi Tire'de yaşanan süreci masaya yatırırken, herhangi bir karar almadı.

İl yönetimi imzaların süre içinde çekilip çekilemeyeceğiyle ilgili Genel Merkez'e danışacak. Ayrıca ölümler ve düşmeler göz önüne alınarak geriye kalan son delege listesi ilçe başkanlığından istenilecek. Konunun hukuksal boyutu da incelenecek.

Yapılacak inceleme sonrası pazartesi günü olağanüstü toplanacak olan il yönetimi Tire'de kongre yapılıp yapılmayacağıyla ilgili karar alacak.  

ÖRGÜT KİRAZ'A ÇIKARMA YAPACAK

Öte yandan CHP İzmir İl Yönetimi Kiraz'a çıkarma yapma kararı aldı. Yerel seçimlerde kaybedilen ilçelerden olan Kiraz'da 29 Temmuz günü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve milletvekillerinin de katılımıyla alan çalışması yapılması kararlaştırıldı.

OĞUZHAN'A İKİNCİ VETO

CHP'den Aliağa İlçe Başkanlığı yapan ancak yerel seçimlerde partiden istifa edip CHP aleyhine çalışan Özlem Şan Oğuzhan'ın partiye dönüş başvurusunu ilçe başkanlığının ardından il yönetimi de veto etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası