Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de parti eğitmenlerinin başarısı

CHP İzmir'de parti eğitmenlerinin çabaları sonucunda YSK seçim güvenliğini yakından ilgilendiren çok önemli bir karar aldı. YSK, seçim sonuçlarının ilçe seçim kurullarına teslimi aşamasında sandık kurulu başkanı ile beraber gelen en az iki üyenin torbaların teslim alınacağı binalara girmelerine engel olunmaması yönünde ilçe seçim kurullarına yazı gönderdi.
CHP İzmir'de  parti eğitmenlerinin başarısı
Haberler / Yerel Politika
4 Haziran 2015 Perşembe 17:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir'de parti eğitmenleri  her ilçede sabah, akşam, hafta sonu demeden yüzlerce sandık güvenliği eğitimi düzenleyerek binlerce partilinin eğitim almasını sağlarken önemli bir kararın alınmasında da etkili oldular. İzmir’li parti eğitmenlerinin çabaları sonucunda YSK seçim güvenliğini yakından ilgilendiren çok önemli bir karar aldı. CHP İzmir parti eğitmenlerinin sıkıntıyı dile getirmesi sonrası seçim ve hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan’ın YSK nezdindeki girişimleri sonucu YSK, seçim sonuçlarının ilçe seçim kurullarına teslimi aşamasında sandık kurulu başkanı ile beraber gelen en az iki üyenin  torbaların teslim alınacağı binalara girmelerine engel olunmaması yönünde ilçe seçim kurullarına yazı gönderdi.


28.5.2015 tarih, 1063 sayılı YSK kararı sonuç:
1- 298 sayılı Kanun'un 107. maddesi ile Sandık Kurullarının Oluşumu, Görev ve Yetkilerini Gösterir 135 Sayılı Genelge’nin 47. maddesi uyarınca sandık kurulu tarafından hazırlanan mühürlü torba ve sandık kurulu mührünün, sandık kurulu başkanı ile ad çekme yoluyla belli edilecek en az iki üye tarafından ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi gerektiğinden, söz konusu düzenlemeye uygun olarak ilçe seçim kurullarınca sandık kurulu başkanı ile beraber gelen en az iki üyenin  torbaların teslim alınacağı binalara girmelerine engel olunmaması ve 135 sayılı Genelge'nin 47.maddesinin titizlikle uygulanması gerektiği konularında ilçe seçim kurullarının dikkatlerinin çekilmesine…
 

AYDEMİR: ELİMİZDE YSK KARARI VAR
CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Abdullah  Aydemir,  şunları söyledi;
“Seçimlerde oy hırsızlığı yapıldığı, yapılacağı maalesef kabul edilmiş bir gerçek. Bu hırsızlık yapılacaksa işte tam bu aşamada yapılıyor. Yani torbanın sandık alanından alınıp ilçe seçim kurulana teslim edildiği ana kadar torba değiştirilebilir, içindekiler değiştirilebilir her şey olabilir. Seçim sonuçlarının yer aldığı Sandık Sonuç tutanağı elimizde olmasına rağmen ilçe seçim kuruluna seçim torbasının güvenli bir şekilde teslim edilmesi çok önemli. Sonuçta itiraz durumunda bu torba tekrar açılıp içinden ne çıkarsa o doğru kabul ediliyor.Yaşanan sıkıntılar, Sandık başkanı kurul üyelerine sizin gelmesine gerek yok demesi …Polisin, arabada yer yok, sadece sandık kurulu başkanını ve torbayı götürürüm demesi…İlçe seçim kurulu girişinde içerisi çok kalabalık oluyor, sadece başkan içeriye girebilir denmesi…Bu üç durumda kanuna aykırı durumlardır. Torbanın tutanak karşılığında başkan ve iki sandık kurulu üyesinin teslim etmesi ve hazırlanan tutanağa üçünün de imza atması gerekir. Eksik olurlarsa tutanakta ya imza eksik olur ya da sahte imza atılır.Bu sıkıntıları her seçimde yaşıyorduk. Şimdi elimizde YSK kararı var. Bu konuda hiç kimsenin kanunsuzluk yapmasına izin vermeyeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası