Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de sürpriz gelişme: Tatlı'dan çifte istifa

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Hatice Tatlı, hem CHP İzmir İl Eğitim Sekreterliği hem de Bayraklı Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti. Tatlı istifa nedenlerini Ege Postası'na açıkladı.  CHP İzmir'de sürpriz gelişme
CHP İzmir'de sürpriz gelişme: Tatlı'dan çifte istifa
Haberler / Yerel Politika
7 Eylül 2016 Çarşamba 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri ve Bayraklı Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hatice Tatlı'dan çifte istifa geldi.

Tatlı, önce il eğitim sekreterliğinden istifa etti, ardından CHP Bayraklı Grup Başkanvekilliği görevinden ayrıldı. Tatlı hem il başkanlığına hem de ilçe başkanlığına istifasını yazılı olarak sundu.

EVET OYU KRİZ YARATMIŞTI

Tatlı'nın Alaattin Yüksel'in istifası sonrası yönetim içinde yapılan başkanlık oylamasına katılıp Asuman Ali Güven için 'evet' oyu kullanması,  Yüksel ve yönetimine muhalif duruş sergiliyen Bayraklı örgütünce tepki çekmişti. Uzun süredir il eğitim sekreteri olan Tatlı, Genel Merkez'ce görevlendirilen eğitim koordinatörleriyle uyum problemi yaşamıştı. 

Tatlı, her iki istifa kararının detayı Ege Postası ile paylaştı.

HAK ETMEDİĞİM ELEŞTİRİLER OLDU

Tatlı, Asuman Ali Güven'in başkan seçildiği toplantıya katılıp 'evet' oyu vermesi sonrası Bayraklı'da bazı kesimlerce haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade etti.

Tatlı şunları söyledi;

" Alaattin Yüksel'in istifasını Ankara'da öğrendim. Hemen İzmir'e geldim. Havalimanındayken il yöneticilerinden "Durum değerlendirmesi yapacağız" şeklinde mesaj geldi. Havalimanından doğrudan il binasına geçtim. Gittiğimde 'başkan seçiyoruz' dediler. Ben karşı çıktım. Oradaki, bazı arkadaşlarımız tanıktır. Çünkü etik bir durum değildi.Sonradan öğreniyorum ki 4-5 yönetici Alaattin Yüksel'in istifasını daha önceden biliyor ve plan yapmış. Ben ısrarla 'seçmeyelim' dememe rağmen 'seçiyoruz' dediler. Gelmeyenlere de telefon ettiler. Telefondakiler  'olur' dedi. Benim 'hayır' oyum bir şeyi değiştirmeyecekti. 'Hayır' oyu siyasi linç bile getirebilirdi. Ben 40 yıllık partiliyim. 28 kişi 'tamam' deyip 1 kişi 'hayır' dediğinde sonuç değişmez sadece 1-2 kişiyi memnun eder. Benim 'hayır' demem bir şey ifade etmiyor 'tamam olsun' dedim. Bu sıkıntı yarattı Bayraklı'da.... Karşılıklı güven sorunu yaşadık. Hak etmediğim tavırlarla karşılaştım. Bayraklı'ya çok emek verdim. Kişiler adına siyaset yapmadım. Baykal'cı dediler. Baykal'ı en çok eleştirenlerdendim Parti Meclisi'nde. Birilerine şirin gözükmek için siyaset yapmıyorum. Eleştiriler canımı acıttı. Grup Başkanvekilliğinden istifa ettim. Meclis üyesi olarak devam edeceğim.Siyaseti şu kötü bu kötü diye yapmıyorum. Ben belediye başkanıma da il başkanıma da laf söyletmedim. İzmir'de siyasette bir Hatice Abla varsa bu benim dik duruşumdan dolayıdır. Ben partimi partililerimi insanlarımı seviyorum."
 
İKİ BAŞLILIK VARDI

CHP İzmir İl Eğitim Sekreterliği'nden istifasının nedenini de açıklayan Tatlı, " Tüzükte ve yönetmelikte olmayan bir koordinatörlük sistemi geldi. 3 koordinatör var. İl eğitim sekreterini yok sayarak çalışma yapıyorlardı. Uzun süredir rahatsızlığım vardı. Ben bu konuda Genel Merkez'e rapor da yazdım. Eğitim de iki başlılık vardı. İl başkanına ve il yönetimine de anlattım. 25 yıllık parti öğretmeniyim. 'İki başlılığa izin vermem' dedim. Sorun çözülmedi ve istifa ettim" dedi.  

Tatlı, son il kongresinde Yüksel'e kaybeden Nevzat Kavalar'ın listesinden il yönetimine girmeyi başarmıştı. Tatlı uzun süredir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la birlikte siyaset yapıyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası