Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den 'Yıldırım' yorumlar

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, pazar günkü kongre sonrası hem AK Parti Genel Başkanı hem de Başbakan olacak olması nedeniyle CHP İzmir kanadından çeşitli yorumlar geldi. CHP'li Erdal Aksünger, Yıldırım'ın üzerinde kepenek olan fotoğrafını paylaştı, 'düşük profil' göndermesi yaptı. CHP İzmir'den 'Yıldırım' yorumlar
CHP İzmir'den 'Yıldırım' yorumlar
Haberler / Politika
20 Mayıs 2016 Cuma 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGE POSTASI - AK Parti'de 22 Mayıs'ta gerçekleşecek olağanüstü kongrede genel başkan adayı olacak isim belli oldu.  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım kongreye tek aday olarak girecek. Yıldırım kongre sonrası hükümeti kuracak ve Başbakan olacak. 

AK Parti'nin İzmirli vekilinin Genel Başkan ve Başbakan olacak olması nedeniyle  CHP İzmir kanadından da çeşitli yorumlar geldi. CHP'li vekiller Yıldırım'ın genel başkan ve başbakan olacak olmasına sosyal medyadan çeşitli değerlendirmeler yaptı.


SINDIR'DAN MAKAM SALVOSU

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Twitter'dan şu mesajı attı: "Saray darbesinden sonra adına 'başbakan' yerine "başaltıbakan" demek daha doğru olur sanırım !"

SERTEL'DEN BÜYÜKŞEHİR İMASI

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise şu mesajı attı: "Ben sana Başbakan olamazsın demedim. Ben sana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olamazsın dedim."

AKSÜNGER'DEN FOTOĞRAFLI GÖNDERME

İzmir Eski Milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger Yıldırım'ın yörükler tarafından kepenek giydirildiği fotoğrafı Twitter'dan paylaştı ve altına "Bana 'düşük profilin' resmini yapabilir misin Abidin'" diye yazdı.

BAŞBAKAN MI SARAYA VEZİR Mİ'

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise yazılı açıklama yaptı. Çam, “Ülkemiz siyaseti adına talihsiz, trajikomik ve tarihi bir olay” dediği sürecin sonunda “Başbakan değil saraya vezir çıktı” dedi.

NORMAL KOŞULDA YILDIRIM’IN ADAYLIĞINA SAYGI DUYARDIM AMA…

Musa Çam şu ifadeleri kullandı;

“Bir İzmir milletvekili olarak kendi seçim bölgemden hangi partiden olursa olsun, bir milletvekilinin başbakan olmasına normal koşulda saygı duyarım. Ancak Binali Yıldırım’ın AKP Genel Başkanı ve başbakan adayı olarak gösterilmesine ne yazık ki saygı duyamadım. Üzüldüm. Normal prosedür işletilmiş olsaydı, yani Binali Yıldırım kendi özgür iradesiyle adaylığını açıklayıp bunun çalışmasını yapmış olsa ve daha da önemlisi demokrasinin gereği olarak seçilmiş olsaydı genel başkan ve başbakan olmasını saygıyla karşılardım. Ne var ki Binali Yıldırım kendi iradesiyle değil, saray tarafından aday gösterilerek bu makamlara gelmektedir. Binali Yıldırım’a AKP Genel Başkanı ve başbakanlık görevinde değil, saraya kulluk ve vezirlik görevinde başarılar dilerim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası