Ege Postası
Geri

CHP İzmir'den binlerle birlikte ikinci kutlama

İzmir'den Ankara'daki törenlere katılmak için otobüslerle hareket eden, ancak polis tarafından araçları durdurulan ve gitmelerine izin verilmeyen CHP'liler, Cumhuriyet Bayramı'nı, katıldıkları resmi törenlerin ardından Alsancak Cumhuriyet Meydanı'ndaki ikinci bir törenle kutladı. Yaklaşık 5 bin kişi, ay yıldızlı bayraklarla alanı doldurdu. CHP İl Başkanı Ali Engin ve vekiller konuşmaları ile adeta miting havası yarattı.
CHP İzmir'den binlerle birlikte ikinci kutlama
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2012 Pazartesi 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi -CHP İzmir Örgütü Cumhuriyet Bayramı'nı, katıldıkları resmi törenlerin ardından Alsancak Cumhuriyet Meydanı'ndaki ikinci bir törenle kutladı. Yaklaşık 5 bin kişi, ay yıldızlı bayraklarla alanı doldurdu.Törene çok sayıda  belediye başkanı ve ilçe başkanı katıldı.  CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kadın ve gençlik kolları üyesi iki kişiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk konulurken partililer, " Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.

ENGİN: ATATÜRK İZİN ALDI MI Kİ, BİZ İZİN ALALIM
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen, Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni öncesi partililere seslendi. Engin “Atatürk Kurtuluş Savaşı için izin almış mı ki biz bu kutlamalar için izin alalım. Artık sona geliniyor. Halkın iktidarını kurmak için, diktatörlüğü yıkmak için sona geliniyor. Bu bayramlar eskiden böyle kutlanmıyordu. Halkın iktidarını kurmaya var mısınız” diye sordu.



MOROĞLU’NDAN ‘HÜRRİYET KAVGASI’
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Nazım Hikmet’in ‘Hürriyet Kavgası’ adlı şiirinden alıntı yaparak “Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar.Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.Safları sıklaştırın çocuklar,bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır” dedi. Mustafa Kemal'in Atatürk’ün kurduğu özgür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetini korumak için yola çıktıklarını ve hazır olduklarını iafade eden Moroğlu, “ Bu millet uyumadan aç ve susuz kalarak mücadele etmesini bilir. Bütüm engellemelere rağmen sel gibi alanlardayız. Türkiye’nin yıkılmayan tek kalesi…Birleşin ve mücadele edin” diye konuştu.

ÇAM: BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlamalara değindi ve, “ İktidar genelge ve fermanlar yayınlayarak Cumhuriyeti kutlamayın diyor. İşte meydan burada. Halkımız Cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına sahip çıkıyor. Baskılar bizi yıldıramaz. Faşizmle karşı karşıyayız. Nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz. Omuz omuza olacağız. Yolunuz ve yolumuz açık olsun” dedi.

YÜKSEL: ÖNCE STADYUMU ŞİMDİ CADDELERİ ENGELLİYORLAR
Hükümetin ulusal bayramları kutlamak istemediğini ve bu doğrultuda kısıtlamalar getirdiğini belirten Vekil Alaattin Yüksel, “ Önce stadyumlardaki kutlamalara 'ne gerek var' dediler. Şimdi caddelerdeki kutlamalara 'ne gerek var' diyorlar. Meclisin önünde tören yaptırmak istemiyorlar. Nedenini ise 'radikal gruplar gelir olay çıkartır' olarak açıklıyorlar. AKP’nin dışında radikal bir grup yoktur. İçişleri Bakanlığı gizli bir genelge gönderdi tüm vilayetlere…'Ne yapın yapın Ankara’ya kimseyi göndermeyin’ diyorlar. Bizler mücadele ettik ama otobüslere el koydular” dedi.



GÜLER: OTOBÜS TUTUKLAMA ÜLKEYE ARMAĞAN EDİLDİ
Ankara’da Sivil Toplum Örgütleri tarafından organize edilen yürüyüşe katılmak için dün yola çıkmak isteyen 11 otobüsün güvenlik güçleri tarafından engellenmesine değinen Vekil Birgül Ayman Güler, yaşananlar sonucu ülkeye ‘otobüs tutuklama’ kavramının armağan edildiğini belirterek, “ Bizleri tutuklayamadılar, bizleri taşıyacak otobüslere el koydular. Sayın Vali ve Emniyet Müdürü siz kimin valisi kimin emniyet müdürüsünüz'İçişleri Bakanı ona kimin bakanı olduğunu sormayacağım O, Recep Tayyip Erdoğan'ın, diktatörlüğün bakanı" dedi.

GÜVEN:KADINLARIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Bir diğer İzmir CHP Vekili Hülya Güven ise kadınları Kurtuluş Savaşı sırasında verdikleri mücadeleyi hatırlatarak yine kadınlara büyük iş düştüğünü belirtti. Güven, “ Kadınlarımızdan koktukları için eğitim sistemini engellediler. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğiz. Özellikle kadınlarımıza büyük görev düşüyor. Gençlerimiz kadınlarımız hep birlikte CHP’yi iktidar yapmalıyız” diye konuştu.

TEKBIYIK: İZMİR’İ SİZE EMANET EDİYORUM
Kutlamanın sürpriz konuşmacısı ise 83 yaşındaki Kore Gazisi Bahattin Tekbıyık oldu. Kürsüye çıkan Tekbıyık, “ Ben 83 yaşındayım. İzmir’i size emanet ediyorum.Uyanın artık uyanma zamanı geldi” dedi.

CHP'liler daha sonra Birinci Kordon'dan, Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüdü.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası