Ege Postası
Geri

CHP İzmir istifalarda başı çekti!

CHP'de 2011 seçimlerinde partinin birinci çıktığı 7 il arasında yer alan Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmir, Aydın, Muğla, Tunceli ile siyasetin kalbi Ankara ve yerel seçimlerde büyük önem verilen İstanbul arasında istifalar doğrultusunda İzmir ilk sırada yer aldı.
CHP İzmir istifalarda başı çekti!
Haberler / Politika
16 Temmuz 2013 Salı 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığını düşünen il, ilçe başkanları ile yöneticilerinin istifası için verilen süre sona ererken Türkiye genelinde CHP İzmir istifalarda başı çekti. 2011 seçimlerinde partinin birinci çıktığı 7 il arasında yer alan Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmir, Aydın, Muğla, Tunceli ile siyasetin kalbi Ankara ve yerel seçimlerde büyük önem verilen İstanbul arasında en fazla istifa İzmir’de yaşandı. CHP İzmir'de 16 ilçe başkanı, 1'i yedek 4 il yöneticisi, 5'i yedek 96 ilçe yöneticisi istifa kararı almıştı. 

TEKİRDAĞ’DA 9 İLÇENİN 6’SINDA İSTİFA VAR


CHP Muğla’da 3 ilçe başkanı 4 il yöneticisi istifa etti. Aydın’da ise 6 ilçe başkanı ile 2 il yöneticisi koltuk bıraktı. Tunceli’de sadece 1 ilçe başkanı istifa ederken il yönetiminden 4 isim yerel seçimlerde aday adaylığı doğrultusunda görev bıraktı. Tekirdağ’da ise 9 ilçenin 6’sında başkanlar istifa etti. 3 İl yöneticisi adaylık yolunda istifa etti. Kırklareli'nde 5 ilçe başkanı 6 il yöneticisi aday adaylığı için istifa kararı aldı.CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, Edirne Belediye Başkan aday adaylığı için istifa ederken, 5 il yöneticiside Özdöl'le birlikte istifa etti. Edirne'de ilçelerde ise 7 başkan, aday adaylığı için koltuk bıraktı.

ANKARA’DA İL BAŞKANLIĞI'NDA
  İSTİFA FAZLA

CHP Ankara’da 5 ilçe başkanı koltuğu bırakırken, 9 il yöneticisi istifa etti. Ankara’da Etimsegut, Çamlıdere, Altındağ, Gölbaşı ve Mamak ilçe başkanları istifa etti.

İSTANBUL’DA 15 İSTİFA

İstanbul’da ise 12 ilçe başkanı istifa etti. 3 il yöneticisi ise yerel seçimlerde aday adaylığı tercihinde bulundu.İstanbul’da Çatalca, Başakşehir, Beylikdüzü, K. Çekmece, Esenyurt, Şile, Adalar, Sancaktepe, Maltepe, Fatih, Beykoz ve Bayrampaşa ilçe başkanları istifa etti.

İZMİR’DE 19 İSTİFA

CHP’de en çok istifanın yaşandığı il ise İzmir oldu. 16 ilçe başkanı koltuk bıraktı. İl yönetiminde ise sadece 3 isim ‘istifa’ kararı aldı. Yerel seçim sürecinde ilçe başkanlığı koltuğunu bırakarak adaylık yolunu tercih eden ilçe başkanları Bornova-Enver Dündar, Aliağa-Özlem Şan Oğuzhan, Kınık-Mehmet Çetinkaya, Kemalpaşa- Mehmet Ayçil, Ödemiş-Mehmet Eriş, Bayındır- Hüseyin Tamer Yanık, Karaburun- Mesut Karaoğlan, Tire- Mustafa Güngör, Seferihisar-Hüseyin Ercan, Selçuk- İbrahim Adıgüzel, Menemen- İsmail Akıncı, Bergama- İdris Yavuz Yılmaz, Beydağ-Murat Kırca, Foça-Osman Mert,Kiraz- Pilot Zeybek, Narlıdere-Asker Güneş olurken, İl Yönetiminde ise Hüseyin Mutlu Akpınar, Rıza Gök ve Serdar Sandal istifa etti.

KESKİN: DAHA FAZLA BEKLİYORDUK


CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin istifalar için, “ Normal karşılıyoruz. Daha fazla istifa bekliyorduk. Bir çok ilçe başkanı sağduyulu davrandı. Çoğu istifa etmedi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Parti olarak seçimlere ciddi şekilde hazırlanıyoruz. İlçelerimizde hızlı bir şekilde yeni başkanlar seçilecek. Herhangi bir kaos yaşanacağını düşünmüyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası