Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de dev buluşma: Salıcı’dan örgüte ‘rehavet’ uyarısı

CHP İzmir İl Örgütü, Gaziemir Fuarizmir'de düzenlenen geniş katılımlı birlik ve dayanışma yemeğinde bir araya geldi. CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, örgütlere “Rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu. Yapılan konuşmalarda ayrıca iktidar, birlik ve beraberlik mesajları da verildi.
CHP İzmir’de dev buluşma: Salıcı’dan örgüte ‘rehavet’ uyarısı
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2022 Cumartesi 20:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI – CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından örgüt ve genel merkezden çok sayıda partiliyi bir araya getiren büyük bir dayanışma yemeği düzenlendi.

Gaziemir Fuar İzmir’de düzenlenen örgüt yemeğine ev sahibi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve bine yakın partili katıldı.

PROTOKOL MASASINA YOĞUN İLGİ 

Örgüt yemeğinin yapıldığı alanda protokol masasına gösterilen yoğun ilgi dikkat çekti. Protokol masasında CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan, CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç ve Kani Beko, önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan yer aldı.

YÜCEL: ARTIK MİLLETİN VE CHP’NİN ZAMANIDIR

Organizasyonda ilk konuşmayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Konuşmasına “Bu akşam CHP’ni iktidara taşıyacak olan kadrolarımızla partimizin kıymetli neferleriyle bir aradayız” diye başlayan Yücel, “Örgütümüzün çalışkan, namuslu, cesur ülkesinin ve milletinin geleceği için çalışan üyeleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye ekledi. Konuşmasında iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Yücel, Bu iktidar zorba, bu iktidar faiz lobisinin esiri olmuş, bu iktidar beşli çetenin esiri olmuş, bu iktidar sıkışınca din istismarcısı, bu iktidar kirli ve ahlak fukarası siyaset anlayışına küçük bir çocuğu alet edecek kadar aciz, öz güvenini kaybetmiş, bu iktidar basiretsiz, bu iktidar halktan, haktan ve adaletten yana değil, bu iktidar zalim ve kindar…  Ama unutmayın ki sevgili dostlar, karanlığın en koyu olduğu an Aydınlığın en yakın olduğu zamandır. Artık Milletin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin zamanıdır” ifadelerini kullandı.

YÜCEL’DEN SOYER’E DESTEK

Yücel, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de sahip çıkarak, “Sayın Tunç Soyer’e karşı, AKP tarafından, saraydan başlayarak, milletvekillerine kadar hepsinin dahil olduğu karalama kampanyaları malumunuz. Sayın Soyer gibi, ilçe belediye başkanlarımız da bizleri gururlandırıyor, yaptıkları hizmetlerle tüm karalamaları boşa çıkarıyorlar. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere, tüm belediye başkanlarımıza güveniyor ve yanlarında durmaya, onları tüm saldırılardan korumaya devam edeceğimizi, dosta düşmana bir kez daha sizlerin huzurunda ilan ediyorum” diye belirtti.

SOYER: DAHA GÜZEL BİR MEMLEKETİ HEP BERABER KURACAĞIZ

Yücel’in ardından kürsüye çıkan isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer, “Her gün adım adım iktidara yaklaşmaktayız. Bu kadim topraklarda bu kadim kültürün evlatları olarak çok daha güzel bir memleketi hep beraber kuracağımızı adım gibi biliyorum. İl başkanımızın ifade ettiği gibi sımsıkı kenetlenip, birbirimize sarılarak, omuz omuza, cesurca yolculuğumuza devam edeceğiz. Hiç kimse bu memlekette yoksulluk çekmeyecek ve bu iktidarın belediyeleri olarak çok daha fazlasını memlekete hediye etmenin gururunu yaşayacağız. Çok da güzel bir memleketi hep beraber kuracağız” şeklinde konuştu.

BÖKE’DEN ‘ALTI OK’ VURGUSU

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise “Buradan yükselecek her alkış Türkiye’ye dalga dalga yayılacak olan dayanışma umudunun ta kendisi olacak. Hep birlikte Türkiye’ye bizi birbirimizden ayrıştırmaya çalışan iktidar anlayışı karşısında dayanışma ve umudu büyütme iradesi bu salonda çok açık biçimde yaşanıyor. Bunun parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Biliyoruz ki işte bu dayanışma bugün yaşıyor olduğumuz bu ağır karanlığı aydınlığa çevirecek olan esas siyasi iradedir. Bugünkü iktidar kurmuş olduğu düzeni açık, siyasi tercihlerle bilerek ve isteyerek kurdu. Dolayısıyla farklı siyasi tercihler iktidara geldiği takdirde, yani biz iktidara geldiğimizde bilerek ve isteyerek bugünkü iktidarım kurduğu düzeni el birliğiyle değiştireceğiz. Keyfi düzen yerine kurallarla işleyen bir hukuk devletini kuracağız. Şahıs devleti yerine urumlar üzerinde yükselen bir anlayışı vaat edeceğiz. Ayrıştırma yerine dayanışmayla buluşarak büyüyen bir düzen kuracağız. Altı okta buluşarak bu geleceği el birliğiyle kuracağız” dedi.

SALICI’DAN “REHAVETE KAPILMAYIN” UYARISI

CHP Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da “Biz iktidar olacağız. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok. Anketlere baktığınız zaman CHP’nin oylarının yükselişini hep beraber görüyoruz. Şu anda CHP yüzde 28’i aşmış durumda. Ama yeterli değil. Milletvekillerimizin çoğunluğuyla yürütebilmemiz için bu seçimlerden birinci parti olarak çıkmamız lazım. Bunu için de önümüze koymamız gereken bazı hedefler var. Biz İzmir’de güçlüyüz. Yıllardan beri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na İzmirliler teveccüh gösteriyorlar. İlçelerde büyük oranlar yüne CHP’li belediye başkanlarımız hizmet ediyor. Ama Türkiye’nin bazı bölgelerinde eksik olduğumuz alanlar var. Biz Doğu, Güneydoğu Karadeniz ve Orta Anadolu’da eksiğiz. Yurt dışında CHP’nin oyunu artıracak çalışmalar yapmalıyız. Rehavet yok. Önümüzdeki süreçte iktidar olacağımız tam. Ama bir tek arkadaşımızın bile rehavete kapılması bu iktidar hedefini tehlikeye atar. Ne İzmirliler, he de bu eksik olduğumuz alanlarda çalışan, üreten arkadaşlarımız rehavete kapılacak. Oyumuz ne olursa olsun, CHP’nin mücadelesine katkı sunmanızı bekliyoruz. Partimizi hep beraber iktidara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. 

Salıcı ayrıca eşi Emine Erdoğan’la birlikte koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da “Kendisine buradan geçmiş olsun diliyoruz. Biz onun sağlıklı olmasını istiyoruz. Çünkü biz onu sandıkta yeneceğiz. CHP’nin zaferini özümseyerek anlamasını istiyoruz.” mesajını iletti.

“MİLLET İTTİFAKI’NI GENİŞLETECEĞİZ”

12 Şubat Cumartesi günü 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir araya geleceği buluşmayla ilgili de konuşan Salıcı, “Millet İttifakı’nın genişleyebileceği bir mutabakat üzerinde çok daha geniş bir siyaset alanı bulabileceği günleri hep beraber göreceğiz. Biz ittifakımızı koruyacağız. İttifakımızı genişletebileceğiz. Çünkü güçlendirilmiş parlamenter siteme inanan büyün siyasi partilerle bir araya gelebilecek basirete sahip bir CHP. Sayın Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde kurulan bu ittifak hala onun öncülüğünde ilerliyor. Sayın Genel Başkan’ımızın açmış olduğu bu yolda bütün örgütümüzle ittifaka sahip çıkarak, gönlümüzde ‘altı ok’un olduğunu unutmadan ilerleyeceğiz. Bir tarafta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, diğer tarafta Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu… Biz iki Kemal’le de beraber yürümeye devam edeceğiz” diye ekledi.

TAŞKIN: ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMADAN BU ÇIKMAZDAN ÇIKAMAYACAĞIZ

CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın da, “Mevcut iktidarın yarattığı mağdurlardan birisi benim. Bu milyonlar, uyuyan dev uyanmıştır. Bizler elimizi taşın altına koymadan, bu çıkmazdan çıkamayacağız. Ben bu nedenle siyasetin içindeyim. İleride emekliliğimi yaşarken televizyonlarda ölümler, suikastler duymak istemiyorum. Cumhurbaşkanı’nın halka hakaret ettiği haberler duymak istemiyorum” dedi.

Gece, açılış konuşmaların ardından sıra müzik dinletisiyle devam etti. Misafirler İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Korosu ile keyifli anlar yaşadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası