Ege Postası
Geri

CHP İzmir’den Albayrak’ın istifasına ‘Aile şirketi’göndermesi

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevinden istifasını ve istifanın muallakta bırakılmasını eleştirdiler. CHP'li vekiller eleştirilerinde devletin “aile şirketi” gibi yönetildiğini savundular.
CHP İzmir’den Albayrak’ın istifasına ‘Aile şirketi’göndermesi
Haberler / Yerel Politika
9 Kasım 2020 Pazartesi 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün resmi İnstagram hesabından yaptığı açıklamayla sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Albayrak’ın istifasına henüz resmi kaynaklardan bir doğrulama gelmezken iktidara yakın kaynaklar, istifanın doğru olduğunu söyledi.

Albayrak’ın istifası ülke gündemine bomba gibi düşerken istifa etme şekli ve ardından yaşanan gelişmeler muhalefet kanadından büyük tepki topladı.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ve Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla Albayrak’ın istifasının muallakta bırakılmasını eleştirirken  devletin “aile şirketi” haline geldiğini ifade ettiler.

Selin Sayek Böke, yaptığı açıklamada, “Aile şirketine çevirdikleri devlet yönetiminde bakan istifası aile işine dönüşmüş vaziyette! İstifa edip etmediği dahi açıklanamaz halde. Şahsım düzeni ağır bir buhran yaratıyor. Bu kadim memleket bunu hak etmiyor. Türkiye 1 aileden büyüktür! Bu düzeni değiştireceğiz!”ifadelerini kullandı.

 

 

Atila Sertel, Albayrak’ın istifasının mevcut ekonomik bozulmayı düzeltmediğini ifade ederek, “Baba-oğul ülkemizin ekonomisini perişan ettiniz. Tarihimizin en büyük ekonomi buhranını yaşatıyorsunuz. Senin istifan sorunu çözmüyor, asıl çözüm ilk seçimde olacak.Baban seni gönderdi, halkımız da babanı oyları ile gönderecek” dedi.

 

 

Sevda Erdan Kılıç ise yaptığı paylaşımda, “Bir bakanın istifa edip etmediği bile şaibeli hale gelmişse "ülkeyi yöntemiyorsunuz"derken ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha kanıtlandı. Adaleti, yargı bağımsızlığı, demokrasiyi, güçlü bir parlamenter sistemi tesis edemediğimiz sürece ekonomideki durum düzelmeyecek #BeratAlbayrak” ifadelerinikullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası