Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Alabay'dan AK Parti'ye 'stat' yanıtı: Kimin hizmet ettiğini, kimin eleştirdiğini halkımız biliyor

AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Köse’nin Karşıyaka Stadı’na ilişkin Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ı hedef alan sert sözlerine CHP cephesinden yanıt geldi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, stat konusunda belediyeye henüz resmi bir ruhsat başvurusu yapılmadığını vurgulayarak AK Parti’yi polemik üretmek yerine yapıcı olmaya davet etti.
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Alabay'dan AK Parti'ye 'stat' yanıtı: Kimin hizmet ettiğini, kimin eleştirdiğini halkımız biliyor
Haberler / Yerel Politika
7 Ağustos 2026 Cuma 19:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir’de yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı üzerinden başlayan polemikte AK Parti cephesinden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’a sert eleştiriler yöneltilmişti.

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Selahattin Köse, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ı hedef aldığı açıklamasında, "Kulübü yerinden eden, yıllardır kullanılan alanları boşalttıran, stat yapılmasın diye dava açanlarla aynı safta duranların bugün farklı bir söylemle ortaya çıkması, Karşıyaka halkının aklıyla alay etmektir. Bu iki yüzlü tavır ne Karşıyaka’ya ne de bu kentin spor kültürüne yakışmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

Köse'nin Başkan Ünsal’a yönelik eleştirilerine CHP cephesinden yanıt geldi. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, kamuoyuna yaptığı açıklamada polemik yerine çözüm odaklı hareket edilmesi gerektiğinin altını çizerken, stat konusuna ilişkin belediyeye herhangi bir ruhsat başvurusu yapılmadığını ifade etti.

Alabay'ın açıklamasının tam hâli şu şekilde:

"AK Parti temsilcilerinin bu açıklamaları bizler açısından şaşırtıcı olmamıştır. Karşıyaka adına yürütülen çalışmaların, çoğu zaman eksik ya da yanlış bilgiler üzerinden değerlendirilmesi yerine, çözüm odaklı bir yaklaşımın benimsenmesinin kentimiz adına daha faydalı olacağına inanıyoruz.

Karşıyaka’nın ortak meselelerinin, siyasi tartışmaların konusu olmaktan ziyade, uzlaşı ve iş birliği içerisinde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Kentimizin beklentisi polemiklerin büyümesi değil, sorunların ortak akıl ve sağduyu ile çözüme kavuşturulmasıdır.

Belediye Başkanımızın Karşıyaka Spor Kulübü’nün değerli yöneticileriyle gerçekleştirdiği kahvaltı buluşması da bunun somut bir göstergesidir. Görüşmeler sonucunda, kulübümüzün yöneticileriyle karşılıklı mutabakat içerisinde yeni bir çözüm yöntemi üzerinde uzlaşılmıştır. Bu nedenle, çözüme kavuşma aşamasına gelmiş bir konunun yeniden tartışma gündemi yapılmasının Karşıyaka’ya katkı sağlamayacağı kanaatindeyiz.

Stat konusuna ilişkin olarak belediyemize bugüne kadar herhangi bir ruhsat başvurusu yapılmadığı yönündeki açıklama ise polemik amacı taşımayan, kamuoyunu doğru bilgilendirmeye yönelik açık ve somut bir tespittir.

AK Parti temsilcilerinden beklentimiz, Karşıyaka’nın ortak sorunlarının çözümüne katkı sunacak yapıcı bir yaklaşım sergilemeleridir. Merkezi idarenin sahip olduğu imkânlarla ilçemizin uzun yıllardır çözüm bekleyen meselelerine destek verilmesi, Karşıyaka adına çok daha değerli olacaktır.

Karşıyakalı hemşehrilerimiz, kimin çözüm üretmek için emek verdiğini, kimin de eleştiri ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştığını sağduyuyla takdir etmektedir. Bizler polemiklere değil; çalışmaya, üretmeye ve Karşıyaka’ya hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz."

AK Partili Köse'den Başkan Ünsal'a stat çıkışı! 'İki yüzlü tavır Karşıyaka'ya yakışmıyor'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası