Ege Postası
Geri

CHP Lideri İzmir'de sanatçılarla bir araya geldi

CHP Genel Başkanı akademisyenlerle yaptığı İzmir ve Kuşadası toplantılarının ardından bu kez Havagazı Fabrikası’nda sanat dünyası ile bir araya geldi. CHP Lideri toplantı sonunda Ege Üniversitesi’nde yaşanan acı olay nedeniyle Çakıroğlu ailesine başsağlığı dilerken gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu toplantı için ise “Sanatçıların CHP’den büyük beklentiler var” yorumunu yaptı. CHP Lideri çıkışta gençlere seslendi
CHP Lideri İzmir'de sanatçılarla bir araya geldi
Haberler / Politika
21 Şubat 2015 Cumartesi 20:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in hazırladığı program doğrultusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yazar, sanatçılar, kültür ve sanat vakfı temsilcileriyle bir araya geldi.
Üç saat süren ve basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası  Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.



GENÇLERE SESLENDİ
CHP Lideri öncelikle Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonlanan vahim olay hakkında konuştu ve gençlere şiddetten uzak durma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, “Ege Üniversitesi’nde olan bir gencimizin hayatını kaybettiği olay gerçekten beni derinden üzmüştür. Üniversitelerimizde herkes düşüncesini özgürce dile getirebilmelidir. Ama üniversitelerde şiddet olmamalıdır. Bir genci üniversiteye göndermek, bir anne babanın umudunu geleceğe taşıması demektir. Bu kadar acı bir olayın gerçekleşmiş olması sadece o aileyi değil hepimizi derinden üzmüştür. Aileye başsağlığı diliyoruz. Ölen gencimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu tür olayların bir daha olmaması bizim en büyük arzumuz, en büyük temennimiz. Özellikle de üniversitedeki genç arkadaşlarıma sesleniyorum; düşüncelerinizi özgürce dile getirin ama şiddetten uzak durun. Annelerinizi babalarınızı üzmeyin. Türkiye’nin gerçeklerini elbette ki sorgulayacaksınız, elbette ki Türk siyasetini sorgulayacaksınız. Türkiye’yi ileriye taşıyacak olanlar elbette ki sizlersiniz. Ama şiddete başvurduğunuz zaman bütün inandırıcılığınızı kaybedersiniz. O nedenle biz üniversitede okuyan, Türkiye’nin sorunlarıyla ilgilenen tüm gençlere seslenmek istiyorum; lütfen şiddetten uzak durun” ifadelerini kullandı.


KONUŞTUK DERTLEŞTİK
Sanatçılarla yaptığı toplantıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sanatçılarla çok güzel bir toplantımız gerçekleşti. Düşüncelerini aktardılar, önerilerini aktardılar. Zaman zaman bize yönelik bize yönelik eleştirilerini de dile getirdiler. Hepsini büyük bir saygıyla dinledik. Oturduk konuştuk, dertleştik. Büyük dertleri var sanatçı arkadaşlarımızın. CHP’den büyük beklentileri var sanatçıların… İzmir’de olmaktan son derece mutlular. İzmir aydınlık bir kent biliyorsunuz. Kültürün ve sanatın bir anlamda doruğa ulaştığı kentlerden birisi de İzmir. Sanatçılar İzmir’de olmaktan memnunlar. Ama Türkiye’nin diğer illerinde de sanata ve sanatçıya değer verilmesini istiyorlar” diye konuştu.
 
RESEPSİYONU CİNAYET NEDENİYLE İPTAL ETTİ
Kılıçdaroğlu'nun akşam sanatçılarla yapacağı resepsiyon, Ege Üniversitesi'nde yaşanan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildi.


GÜNÜ BUCA’DA NOKTALADI
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi programlar için geldiği İzmir'de yoğun programının ardından soluğu Buca Gölet Tesisleri'nde aldı. Kılıçdaroğlu, kurmayları ile birlikte günün yorgunluğunu Gölet Tesisleri'nde attı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanısıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter ile genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, gün boyu süren yoğun İzmir programının yorgunluğunu Gölet Tesisleri'nde atan Kılıçdaroğlu'nu Buca'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesaj ile dile getirdi. Başkan Piriştina, Kılıçdaroğlu'na, Buca'da 30 bin çocuğa dağıtılan eğitici 'Başkan Amca' kitaplarını takdim etti. Yemek sırasında Kılıçdaroğlu'na projelerinden de söz eden Piriştina, Kılıçdaroğlu'nu, Buca'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu yemeğin ardından yol arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kılıçdaroğlu 20:20 uçağıyla kentten ayrıldı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası