Ege Postası
Geri

CHP Lideri Özel'den İzmir'de son gün çağrısı: Devletle millet yarışıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gerçekleştirdiği basın açıklamasında, "Yarın 61 milyon seçmen Türkiye'de sandık başına gidecek. İki önemli karar verecek. Bunlardan biricisi seçmen yerel yöneticilerine karar verecek. Geçen seçimlerde CHP, büyük bir ittifak ile çok sayıda belediyeyi kazanmıştı ve arkadaşlarımız 5 yıl boyunca hizmet etmişti. Artık ittifaklar yok ama İzmir'de görüyoruz ki, İzmir ittifakı var. Gönüller, vicdanlar sandıkta birleşiyor" dedi.
CHP Lideri Özel'den İzmir'de son gün çağrısı: Devletle millet yarışıyor
Haberler / Politika
30 Mart 2024 Cumartesi 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçime son 1 gün kala İzmir'e geldi. İzmir'de , Balçova-Narlıdere, Alsancak-Kordonüstü, Bayraklı-Bornova hattında üstü açık otobüs ile halkı selamlayacak olan Özel, öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Balçova Belediyesi önünde gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel'in programına CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir milletvekilleri Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Rahmi Aşkın Türeli, Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile ilçe belediye başkan adayları katıldı.

Özel'in açıklamaları şu şekilde;

"Zorlu uzun bir kampanya döneminin son günündeyiz. Liderler son günlerini memleketlerinde geçirirler. Ben de bugünü Doğduğum memleketim Manisa ile büyüdüğüm memleketim İzmir'de geçirmeye karar verdim. Balçova'da adayımız Onut Yiğit ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay ile halkı selamlayarak son günü İzmirlilerle paylaşıyoruz.

İKİ ÖNEMLİ KARAR

Yarın 61 milyon seçmen Türkiye'de sandık başına gidecek.  İki önemli karar verecek. Bunlardan biricisi seçmen yerel yöneticilerine karar verecek. Geçen seçimlerde CHP, büyük bir ittifak ile çok sayıda belediyeyi kazanmıştı ve arkadaşlarımız 5 yıl boyunca hizmet etmişti. Artık ittifaklar yok ama İzmir'de görüyoruz ki, İzmir ittifakı var. Gönüller, vicdanlar sandıkta birleşiyor. Türkiye'de de Türkiye ittifakı var. Kampanya boyunca söyledik. Türkiye İttifakı gücünü milletten, renklerini Ay yıldızlı al bayraktan alıyor. Kırmızı beyaz renklerle geçirdiğimiz bir kampanyanın son günündeyiz. Büyük bir coşku içerisindeyiz. Yarın sandıklar açıldığında 2 şey belli olacak. İsraf yerine hizmet yapan halkçı belediyeciliğin halktan gördüğü teveccühü sandıklarda görmek isteriz. Genel seçimlerde montaj kasetlerle, videolarla korkuları yöneterek, 'eğer biz gelmezsek felaket olur' diyerek küçük bir farkla seçimi kazananlar 10 aydır Türkiye'ye kan kusturuyorlar. Emekliler, esnaflar, çiftçiler perişan durumda. Genel yönetimdeki orantısız gücün yerelden dengelenmesi önemli. Milletimiz yarın bu orantısız güce sarı kart gösterecek. Başta emekliler ve bütün toplumun ezilen kesimleri sesini duyurursa 1 Nisan'da itibaren bambaşka bir Türkiye olacak. Bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek. 

GENÇLERE ÇAĞRI 

Buradan en önemli çağrım genç seçmenleredir; Özgürlükleri kısıtlayan,  hayat biçimlerine karışan, konserleri yasaklanan ve her geçen gün istemedikleri ülkeye zorlanan gençlerimiz bu iktidara tepkilerini yarın sandık başında gösterecekler. Bu ülke yaşanacak bir ülke olsun isteyen gençleri istisnasız sandık başına bekliyoruz. Demokrasi özgürlük demektir. Özgürlük isteyen demokrasiye sahip çıkmalıdır. Demokrasiye sahip çıkmak sandığa gitmekle olur. Ülkesini seven, yarınından endişe duyan tüm gençleri yarın sandık başına gelmeye ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

DEĞİŞİMİN EN ÖNEMLİ ADIMI İZMİR 

İzmir bir büyük değişim, bir büyük dönüşümün en önemli adımını attığımız ildir. Cumhuriyet tarihi boyunca 6 kaadın belediye başkanımızın olduğu İzmir'de yarın İzmirliler 9 kadın belediye başkanına oy verecekler. CHP'nin 9 kadın belediye başkanına önce kadınlara emanet ediyorum. Sonrada İzmir'in kadın  haklarına saygılı centilmen erkeklerine emanet ediyoruz. İzmir'de 30 adayımızdan 12'si 40 yaş altındadır. İzmir'in gençlerini her yaştan ruhu genç İzmirlilere emanet ediyorum. Tüm başkan adaylarımızı cumhuriyetin kalesi İzmirlilere emanet ediyorum. Takımın kaptanı İzmir'in çok iyi tanıdığı ve İzmir'in 5 yılına projeleriyle dünya kenti haline getirecek Cemil Tugay'dır. Tugay başkanlığında genç, dinamik ekibimizi tüm İzmirlilere emanet ediyoruz. Yarın seçim sonuçları gençlere, kadınlara, cumhuriyete destek ve İzmir'in özgürlüklerine sonuna kadar sahip çıkan bir şekilde gerçekleşeşeceğine inanıyorum. Tüm siyasi partilerin adaylarına teşekkür ediyorum. 

VAKUR VE CENTİLMEN OLUN TALİMATI

Yarın sandık başındaki tüm görevlileri demokrasiye sahip çıkacakları için tebrik ediyorum. Partimizin görevlileri bütün sonuçlar alınana, son ıslak imza teslim edilenen kadar görev yerlerini terk etmemelerini bekliyorum. Bugüne kadar kazasız, belasız bir şekilde geldik. Yarın ufak tefek gerginlikleri olabilir. Sabırlı ve hoşgörülü olun. Seçim sonuçları alınana kadar herkesi sağ duyuya davet ediyorum. Son seçim kazandığımız her yerdeki CHP'lilerindir. Yarın büyük bir zafer kazanacağız. Bizim galibiyetimiz kimsenin mağlubiyeti değildir. Kimseyi rencide etmemeye davet ediyorum. CHP kazanacak, Türkiye ittifakı kazanacak ve Türkiye kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Türkiye'de demokrasi kazanacak ve siyasete denge gelecek. Ölçülülük prensibini asla terk etmemeyi, hastaları, bebekleri düşünmeyi, gürültü yapmamayı vakur ve centilmenlik içinde galibiyeti tüm örgüte talimat olarak iletiyorum. 

DEVLETLE MİLLET YARIŞIYOR 

Türkiye'de tek parti rejimine evrilmiş, demokrasiyi pek çok yönüyle askıya almış, bir partiyi devlet, devleti de  partinin hizmetinde bir aygıt olarak gören bir anlayış olduğu müddetçe adil bir seçimden bahsedemezsiniz. TRT reklamımızı yayınlamadı parasıyla, oysa ki eşit yayıncılık yapması gerekirdi. Bizim reklamlarımızı yayınlamayacak kadar ileri gittiler.  Devletin tüm imkanları bir parti için seferber edildi. Siyaset yapmayacaklarını söylenen bakanlar var güçleriyle siyasete karıştırdılar. Türkiye'nin her yerinde orantısız bir devlet gücüyle... Biz ise özgücümüzle mücadele etti. Bizim milletimiz ne zaman devlet ile millet yarışsa, millete kazandırdı. Kenan Evren de seçim sonuçlarına müdahale ettiğinde milletimiz millete kazandırdı.  Bugün devletle millet yarışıyor. Devletle Türkiye İttifakı yarışıyor. Milletimiz yine millete kazandıracaktır."

Açıklamanın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan Tugay, belediye başkan adayları ve milletvekilleri ile birlikte üstü açık otobüsle Balçova’nın cadde ve sokaklarında halkı selamladı.

'İZMİR, CUMHURİYETİN ZAPT EDİLEMEZ BİR KALESİDİR'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Balçova ilçesinin ardından Narlıdere'de, Konak ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda ve Bayraklı'da seçim otobüsünden halkı selamladı. Daha sonra Bornova Meydanı'nda da halka seslenen Özel, "Ne öğrendiysem Bornova'da öğrendim. Bugün Özgür Özel varsa Bornova Anadolu Lisesi sayesinde var, Bornova sayesinde var, İzmir sayesinde var. İzmir, Cumhuriyet’in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, bir dönüşüm olacaksa, bir devrim başlayacaksa, bir devir kapanacak, bir devir açılacaksa o Bornova'dan başlayacak, İzmir'den başlayacak. Onun için Bornova'da belediye başkan adayımız Bornova'ya okumaya gelmiş Ege Üniversitesi'nin KYK yurdunda kalmış, orada okumuş, hayata İzmir'den atılmış gencecik bir kardeşimiz Ömer Eşki. CHP'deki değişimin, dinamizmin, gençlere duyulan güvenin önemli sembol isimlerinden bir tanesi. Yarın hepimiz elbette büyükşehir sonuçlarına bakacağız. Bir gözüm Manisa'da, bir gözüm Osmaniye'de, bir gözüm büyükşehirlerde ama bütün Türkiye'nin bir gözü de Bornova'da olacak, İzmir'de olacak. İzmir, Cumhuriyet’in zapt edilemez bir kalesidir" dedi.

Belediye başkan adayları için oy isteyen Özel, "İzmir'in bütün sosyal demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, Kürt'üyle Türk'üyle Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Göçmen'iyle, İzmir'in bütün renkleriyle bir araya gelmeye, Ömer Eşki'ye ve Cemil Tugay'a sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı 'İzmir İttifakı'dır" diye konuştu.

Seçime 1 kala Özel'den İzmir turu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası