Ege Postası
Geri

CHP Lideri Silivri'de

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’u Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan CHP lideri, “biz buraya kamu vicdanını tatmin etmek için geldik. Onun suçlu olduğuna inanmıyoruz” derken “Bakanlar Kurulu kararıyla Genelkurmay Başkanı yapıyorsunuz. Sonra da dönüyorsunuz emekli olduktan sonra sen terör örgütünün üyesisin diyorsunuz, akıl var mantık var, iyi de kardeşim bu işin bir siyasi sorumlusu yok mu'” diye sordu. CHP liderine ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu eşlik etti.
CHP Lideri Silivri'de
Haberler / Politika
31 Ağustos 2013 Cumartesi 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şöyle dedi: 

“Yasaların bana tanıdığı görevleri olabildiğince iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım diyor, son derece haklı. Bu görüşe aynen katılıyoruz. Bunu da ifade ettik kendilerine. Geldiğimiz nokta da şu; komutan olarak görev yaptığı süre içerisinde yasaların kendisine tanıdığı yetkileri kullandı. Görevde yükselmesi bu iktidar döneminde oldu. Kendisini terör örgütü üyesi olarak suçlamak ya da darbeci olarak suçlamak kendisinin çok ağrına gittiğini ifade etti.

İki ayrı suç kabul edilemez, bu ülkeye demokrasiyi yerleştirmek ve derinleştirmek için çaba gösteren bütün kurumlara hep saygı gösterdiler, saygı gösterdik, dolayısıyla bizi darbeci olarak tanıtmak doğru değildir diye bir ifadesi de oldu. İşin özeti kendisinin Zafer Bayramı’nı kutladık. Demokrasinin bu ülke için çok önemli olduğunu ifade ettik. Gerçekten de ordumuz bizim halkın deyimiyle peygamber ocağıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir yerdir. Hepimiz gönüllü olarak askere gideriz, askerliğimizi yaparız. Ordunun siyasete karışmaması hepimizin ortak arzusudur. Kendisinin de arzusu bu zaten. Ordu siyasete girmemeli. Siyaset de orduya müdahale etmemeli. Kendi kuralları kendi hiyerarşisi var. Bu çerçevede ordu görevini yapmalı diye düşüncelerini ifade etti.

-“MORALİ ÇOK İYİ, SAĞLIĞI İYİ”-

Morali çok iyi, sağlığı iyi, çünkü bana yöneltilen suçlamaların haksız olduğunu biliyorum diyor. Vicdanım rahat, gönlüm rahat. Eğer suçlu olsaydım zaten böyle konuşamazdım diyor. Adaleti her zaman her yerde savunuruz diyor. Adaletin karşısında boynumuz kıldan incedir diyor ama o adaletin toplum vicdanında kabul gören bir adalet olması gerekir. Eğer siz yargılamayı önyargı ile yaparsanız kişileri mahkûm etmek üzere kürsüye oturur konuşursanız kararınızı öyle verirseniz usulü tümüyle ayaklar altına alır, ben nasıl olsa istediğim kararı vereceğim sen ne dersen de böyle bir anlayış ile yola çıkarsanız bunun doğru bir anlayış olmadığı ortaya çıkıyor zaten. Bizim Silivri yargılamaları nedeniyle gündeme getirdiğimiz temel konu da bu.

Herkes yargılanabilir ama adalet içinde yargılamanın olması lazım. Toplumun ortak vicdanının evet bu kararda adalet vardır diye kabul etmesi lazım. Bunların olmadığı çok açık ve gerçek.

-“BU İŞİN BİR SİYASİ SORUMLUSU YOK MU'”-

Bir Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı alıyorsunuz Kara Kuvvetleri Komutanlığına getiriyorsunuz, daha sonra Bakanlar Kurulu kararıyla Genelkurmay Başkanı yapıyorsunuz. Sonra da dönüyorsunuz emekli olduktan sonra 'sen terör örgütünün üyesisin' diyorsunuz, akıl var mantık var, iyi de kardeşim bu işin bir siyasi sorumlusu yok m? Sen bu kişiyi Kara Kuvvetleri Komutanlığına getirirken haberin yok muyd? Genelkurmay Başkanı yaparken haberin yok muyd? Gerçekten kabul edeceğimiz bir suçlama değil, doğru değil, herkesin vicdanını yeniden sorgulaması lazım.

Bu olayın çözülmesi lazım. Burada insanların boş yere hapiste tutulmaları bizi de rahatsız ediyor, sokaktaki yurttaşı da rahatsız ediyor. Cumhuriyet tarihini bırakın yani hiçbir demokraside kişiyi alacaksınız Kara Kuvvetleri Komutanı yapacaksınız Genelkurmay Başkanı yapacaksınız, beraber çalışacaksınız, devletin bütün sırlarına vakıf olacaksınız, görev yapacak, başarıyla emekli olacak, emekli olduğu için kendisini kutlayacaksınız, emekli olduktan sonra diyeceksiniz geriye dönüp 'sen terör örgütünün üyesin' diyeceksin, bunun akılla, mantıkla kabul edilir bir yönü var mı, doğru değil.

O nedenle biz buraya kamu vicdanını tatmin etmek için geldik. Onun suçlu olduğuna inanmıyoruz. O ülkesini seven bir asker, bayrağını seven bir asker, insanını seven bir asker, her şeyden önemlisi demokrasiye inanmış bir asker. Demokrasiye inanan bir askeri siz darbeci diye tanımlayabilir misiniz'”

Kılıçdaroğlu sözlerine Suriye ile devam etti:

"Savaşa giren hiçbir ulus yeni bir savaş süreci başlatmamıştır. İnsanların öldürülmesi üzerine görüş beyan eden bir başbakan olmaz.

Önce Suriye'de bir ateşkesin sağlanması lazım.

Müslüman coğrafyasında kan akmasın. Başbakan daha dikkatli bir dil kullansın. Orada insanlar birbirini boğazlıyor. Suriye'de kan aksın diye eğitim kampları kuruyorsunuz.

İnsanlar birbirini öldürsün diye para veriyorsunuz Bu doğru değil.

Griye boyamışsınız. Hangi akılla. İnsanın ruhunda bir zevk olur. 7 rengi görüyorsunuz. Düşman ilan ediyorsunuz. Allah akıl fikir versin."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası