Cumhuriyet Halk Partisi’nde Manisa İl Başkanlığı görevinde değişikliğe gidildi. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılan Engin Uzun’un yerine Sait Özkan, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla Manisa İl Başkanı olarak görevlendirildi. CHP Manisa İl Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde de Sait Özkan, Manisa İl Başkanı olarak yer aldı.
CHP Manisa’da İl Başkanı değişti
CHP Manisa İl Başkanı Engin Uzun, Ağustos ayında yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılma kararı almıştı. CHP Manisa İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Uzun’un görevden ayrılma kararının sağlık gerekçesiyle alındığı ve kararın herhangi bir siyasi kırgınlık, parti içi anlaşmazlık veya farklı bir siyasi gelişmeyle bağlantılı olmadığı belirtilmişti.
Sait Özkan kimdir?
20 Ekim 1958 tarihinde Ardahan’ın Göle ilçesinde dünyaya gelen Sait Özkan, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatını TEDAŞ bünyesinde sürdüren Özkan, kurumun farklı kademelerinde yöneticilik görevlerinde bulundu ve 2006 yılında emekli oldu. Kamu görevlerinin yanı sıra sendikal çalışmalarda da görev alan Özkan, KESK’e bağlı ESM Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu’nda görev yaptı. Özkan, sendikal örgütlenme ve kamu çalışanlarının hakları konusunda çeşitli çalışmalarda bulundu.

CHP Manisa Örgütün’nde farklı görevlerde bulundu Siyasi çalışmalarını CHP içerisinde sürdüren Sait Özkan, Manisa il örgütünün farklı kademelerinde görev aldı. Özkan daha önce CHP Manisa İl Disiplin Kurulu üyeliği, CHP Manisa İl Yönetim Kurulu üyeliği ve 2015 yılında CHP Manisa İl Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. Yeni göreviyle birlikte CHP Manisa İl Başkanlığı görevini üstlenen Özkan’ın önümüzdeki süreçte parti örgütünün çalışmalarını yürütmesi bekleniyor.
Engin Uzun sağlık soruları nedeniyle ayrılmıştı
CHP Manisa İl Başkanlığı görevine daha önce Genel Merkez kararıyla getirilen Engin Uzun, Ağustos ayında görevinden ayrılmıştı. CHP Manisa İl Başkanlığı açıklamasında, Uzun’un kararının sağlık durumuyla ilgili olduğu ve siyasi bir gelişmeyle bağlantılı olmadığı ifade edilmişti. Sait Özkan’ın atanmasıyla birlikte CHP Manisa İl Başkanlığı’nda yeni dönem başlamış oldu. (manisakulishaber)
