Ege Postası
Geri

CHP Menemen'den 'ÇEDES' tepkisi: 'Laik cumhuriyete başkaldırı!'

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Menemen'de öğrencilerin Teğmen Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürülmesine tepki gösterdi. Özbey açıklamasında, "Şehit Öğretmen Teğmen Kubilay, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde canını feda eden kahramanlarından biridir. Onun adına yapılan bu saygısızlık, Kubilay’a değil, tüm milletimize karşı yapılmış bir ihanettir. Menemenliler Kubilay’ı şehit eden gericilerin değil, Cumhuriyet için başını veren Mustafa Fehmi Kubilayların mirasını onurla taşıyor" dedi.
CHP Menemen'den 'ÇEDES' tepkisi: 'Laik cumhuriyete başkaldırı!'
Haberler / Yerel Politika
2 Mart 2024 Cumartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe başkanlığı, İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ve Menemen Müftüsü Mehmet Seven, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi kapsamında, Menemen’de ilkokul öğrencilerini Teğmen Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürülmesine tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ve Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt'un katılımıyla, Şehit Teğmen Mustafa Fehmi Kubilay Anıtı'na çelenk bıraktı. 

CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey konuya ilişkin basın açıklamasında, "Menemen’de laik cumhuriyeti hedef alan elim bir olayla karşı karşıya kaldık. İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ve Menemen Müftüsü Mehmet Seven, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi bahanesiyle Menemen’de ilkokul öğrencilerini Teğmen Kubilay’ı katleden Nakşibendi tarikatı şeyhi Esad Erbili’nin türbesine götürdü" ifadelerine yer verdi. 

LAİK CUMHURİYETE BAŞ KALDIRI! 

ÇEDES'in laik cumhuriyete bir başkaldırı olduğuna dikkat çeken CHP'li Özbey, "Bu gerici zihniyet, çocuklarımızı Kubilay’ı katleden gerici şeyhlerin mezarları başına götürerek laik cumhuriyetimizi alenen tehdit ediyorlar. Tarikat ve cemaatlerle kolkola geleceğimiz olan çocuklarımıza ortaçağ kafasını dikte ediyorlar. Çocukların eğitimlerini dini inançlarla bütünleştirmeye çalışanlar laik eğitim ilkelerine adeta savaş açmış ve  ÇEDES denen bu uygulama artık Laik Cumhuriyet’e karşı bir başkaldırıya dönüşmüştür" ifadelerine yer verdi. 

'ÇOCUK CEMAAT!'

Çocuk cemaat ifadesini sert sözlerle eleştiren Özbey, "İzmir İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu, ‘çocuk cemaat’ tanımıyla laik eğitim sistemini hedef almıştı. Çocukların yeri okuldur ve çocuklarımız aklın ve bilimin ışığında Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleriyle ülkesini, vatanını ve bayrağını seven bireyler olarak yetiştirilecektir" diye konuştu. 

"BAŞVEREN KUBİLAYLARIN MİRASI"

Özbey açıklamasının devamında, "Şehit Öğretmen Teğmen Kubilay, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde canını feda eden kahramanlarından biridir. Onun adına yapılan bu saygısızlık, Kubilay’a değil, tüm milletimize karşı yapılmış bir ihanettir. Menemenliler Kubilay’ı şehit eden gericilerin değil, Cumhuriyet için başını veren Mustafa Fehmi Kubilayların mirasını onurla taşıyor" dedi. 

 

Sevda Erdan Kılıçtan 'ÇEDES' çıkışı: Laiklik hedef alınıyor
 

 

ÇEDES’le türbe ziyaretleri
 

 

ÇEDES kapsamında okulda 'sabır' etkinliği: Mezar maketine ağıt sahnelendi!
 

 

ÇEDES Projesi: Okulda 'şeytan taşlama' dersi!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası