Ege Postası
Geri

CHP Özkan Yalım'ı partiden ihraç etti

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın CHP'den ihraç edildiğini duyurdu.
CHP Özkan Yalım'ı partiden ihraç etti
Haberler / Politika
3 Mayıs 2026 Pazar 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "yolsuzluk ve rüşvet" soruşturmasında tutuklanan ve şirketlerine TMSF'nin kayyum olarak atandığı Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın CHP ile ilişiği tamamen kesildi. Sızdırılan görüntülerle başlayan sürecin ardından CHP Sözcüsü Zeynel Emre, tutuklandıktan sonra belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Yalım'ı partiden ihraç ettiklerini duyurdu.

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın CHP'den ihraç edildiğini duyurdu.

Emre, geçtiğimiz ay partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Özkan Yalım'ı kesin ihraç istemiyle ve tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk ettiklerini bildirmişti.

Kararı CHP Sözcüsü Zeynel Emre, şu ifadelerle duyurdu:  

"1 yıldan beri çok ciddi bir kara propagandayla, yargısal operasyonlarla, kumpaslarla karşı karşıyayız. Ülkemizin dört bir yanında elde ettiğimiz belediyelere yönelik hukuksuzca operasyonlar yapılmakta. Bunlar içerisinde bir tanesi etik olarak bizi rahatsız etti. Bu konuyla ilgili CHP olarak ilk MYK toplantısında Uşak konusunda, Uşak Belediye Başkanı'nın oy birliğiyle disipline verilmesini kararlaştırmıştık.

2 Mayıs tarihinde de toplanan olağanüstü toplanan Merkez Yüksek Disiplin Kurulumuz Özkan Yalım'ın oy birliğiyle ihracına karar vermiştir.”

SULH CEZA HAKİMLİĞİ MAL VARLIĞINA EL KOYMUŞTU

Yalım’ın tutuklanmasının ardından mahkeme heyeti, mal varlığına yönelik yaptırımları da devreye soktu. Sulh Ceza Hakimliği, verdiği karar doğrultusunda Yalım’ın mal varlığına el koydu ve Yalım’a ait şirketlere TMSF'yi kayyum olarak atadı.

PARTİ ÜYELİĞİ ASKIYA ALINMIŞTI

CHP Sözcüsü Zeynel Emre, polislerin gözaltına alıp tutuklamaya sevk ettiği Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın otel odasında çekilen söz konusu görüntüler nedeniyle parti üyeliğini askıya aldıklarını daha önce açıklamıştı. YDK'ya sevk ile başlayan süreç, partinin aldığı kesin ihraç kararıyla sonuçlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası