Ege Postası
Geri

CHP Taşkın: Barış İmzacılarını soruşturanlar keşke zamanında tavır gösterseydi

CHP’li Taşkın,“Barış Akademisyenlerini ihraç edenler konuştu: 'Kararlar özgür irademizle alınmadı'” haberine ilişkin ‘Keşke zamanında tavır alsalardı’ değerlendirmesinde bulundu.
CHP Taşkın: Barış İmzacılarını soruşturanlar keşke zamanında tavır gösterseydi
Haberler / Politika
21 Haziran 2023 Çarşamba 14:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 Gazete Duvar’da yer alan habere göre CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın,“Barış Akademisyenlerini ihraç edenler konuştu: 'Kararlar özgür irademizle alınmadı'” başlıklı haberine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘HUKUK SKANDALLARI BİTMEK BİLMİYOR’

Barış akademisyenlerinin yıllar içinde pek çok adaletsizlikle karşılaştığını ifade eden Taşkın, “Barış akademisyenlerine yönelik hukuk skandalları bitmek bilmiyor. Bu ülkede “hukukun üstünlüğünün” değil, “üstünlerin hukukunun” geçer akçe olduğunun en açık göstergelerinden birisi de ülkenin hukuk sisteminin Barış Akademisyenleri söz konusu olduğunda adeta keyfiliğe ve adaletsizliğe teslim oluşudur” ifadelerini kullandı.

Kendisi de barış imzacısı olduğu gerekçesiyle ihraç edilen bir akademisyen olan Taşkın, barış akademisyenlerine uygulanan hukuki yaptırımlarda üniversitelere göre farklılık olduğunu ve bu durumun sürecin en başında bir eşitsizlik yarattığını ifade etti.

‘EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DİKKATLERİ KENDİSİNDEN UZAKLAŞTIRMAK MI İSTEDİ’

Dönemin Ege Üniversitesi rektörünün Barış İmzacılarının atılmaları için özel bir çaba harcadığını belirten Taşkın, aynı rektörün ilerleyen süreçte ihraç edildiğini şu sözlerle hatırlattı: “FETÖ soruşturması bağlamında iltisak iddiasıyla” ve bir KHK’yla görevinden uzaklaştırılmıştı. Belki de dikkatleri kendisinden uzaklaştırmak için bu kadar sert davranılmasına önayak oldu? Peki “hukuk” bunun neresinde?”

‘SORUŞTURMA KOMİSYONUNDAKİLER KEŞKE ZAMANINDA TAVIR GÖSTERSEYDİ’

 Taşkın, “Bugün fikirleri sorulan Ege Üniversitesi’nin Soruşturma Komisyonu üyeleri de baskı altında karar almak zorunda kaldıklarını itiraf ediyorlar ve ‘keşkeli’ cümleler kuruyorlar, ‘Aylarca gözlerine uyku girmediğini’ söylüyorlar. Bunun ne kadar ikna edici olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Keşke zamanında tavır gösterebilselerdi” ifadelerini kullandı.

‘İADE KARARLARINI DURDURANLAR TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇTİLER’

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Barış Bildirisini fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği ve ihlal kararı verdiğini de hatırlatan Taşkın, OHAL Komisyonu, Anayasa kararına uymadığını hatırlattı. Sonraki süreçte idare mahkemelerinin de birbirinden farklı kararlar verdiğini, alınan bazı iade kararları hakkında da yürütmeyi durdurma kararı aldırıldığını söyleyen Taşkın, sözlerine şöyle devam etti: “Bazı üniversite yönetimleri, meslektaşlarının üniversitelerine dönmelerine tahammül dahi edemediler ve yürütmeyi durdurma kararları aldırdılar. Ve böyle yaparak tarihe karar bir leke olarak geçtiler. Bir zamanlar ‘YÖK bize baskı yapıyor o nedenle bu kararları aldık’ diyenlerin gerçek yüzleri ortaya çıkmış oldu. Onlar meslektaşları olmadan, farklı sesler olmadan, eleştiri olmadan yaşayan daha doğrusu yaşamayan ve nefes alamayan bir üniversiteyi tercih ettiler. Bu utanç onlara yeter.”

‘BARIŞ İMZACILARI DÖNECEK’

Barış İmzacılarının üniversitelerine döneceklerini söyleyen Taşkın, “Tarihin en büyük hukuk skandallarından birisinin sonuçlarına onurlarıyla katlanarak dönecekler ve varlıkları dahi bazılarının utanmaları için yeterli olacak. Belki de bu nedenle bazıları onların dönmelerini istemiyor? Yüz yüze gelemeyecekleri için?” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası