Ege Postası
Geri

CHP adayı Işık'tan 'İzmir'in Çernobili' açıklaması: 'Tüm dünyaya duyuracağım!'

CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık,  TR35 TV’de yayınalan Denge programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir’in Çernobili olarak bilinen bölgeye ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, “Sorunu doğru adımlarla çözersiniz. Gaziemir’de bu atığın neden burada olduğunun cevabını devletin vermesi lazım. Bu atık Türkiye’de kullanılan bir malzeme değil. Bu istemediğimiz yolla ülkeye gelmiş bir çöp sorunu. Açık yüreklilikle yurtdışından çöp getirip burada ayrıştırma işlerinden vazgeçilmesi gerekiyor. Atığı Gaziemir ya da Büyükşehir’in temizleme şansı yok. Bizim ülkemizde böyle bir teknoloji yok. Hükümetin yaptığı gibi toprakla örtüp kurtulamazsınız. Bu atık lisanslı firmalarca çıkarılıp uygun koşullarda yok edilmesi gerekiyor. Biz bunu dünya gündemine taşımadan çözemeyiz" dedi.
CHP adayı Işık'tan 'İzmir'in Çernobili' açıklaması: 'Tüm dünyaya duyuracağım!'
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2024 Cumartesi 08:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, TR35 TV’de yayınalan Denge programına konuk oldu. Ünal Işık, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak ile gazeteci Gönül Morsünbül'ün sorularını yanıtladı.

ÇÖZÜMLERİN 3 AYAĞI

Gaziemir’in sorunlarına dikkat çeken CHP’li Ünal Işık, “Daha nispeten küçük olan bir ilçe son 15 yılda oldukça gelişti, büyüdü ve bünyesinde önemli kuruluşları barındıran bir ilçe oldu. Nüfusu da korkunç bir şekilde arttır. Gaziemir’in sorunlarını 2’ye ayırabiliriz. İlki küçük dokunuşlarla halledilir. İkincisi ise devletin diğer kurumlarıyla çözülür. Gaziemir ya da Büyükşehir Belediyesi ile çözemeyeceğimiz sorunlar. Belediye Başkanı olduğumda çözemem gereken hangi makam varsa o makama kadar gideceğim. Hepimizin amacı Gaziemir’e hizmet. Hiçbir arkadaşımızın  Gaziemir lehine yapılacak hizmetten kaçacağını düşünmüyorum. Belediye Başkanı olduğumuzda çözebileceğiniz sorunlar var. Bir mahallenizde bankamatik yoksa çözmeniz gereken sorundur. Bu sorunları ivedilikle üzerime düşenleri, ikinci planda büyükşehir ile birlikte çözmemiz gereken sorunları ve akabinde devletle çözmem gereken sorunları plan dahilinde başlatacağız. Meclisten oy birliği ile gelen kararlar takip edip sonuçlandıracağız. Sonuçlandıramadığımız bir şey olursa halkımıza meclis üyelerimiz ve bürokratlarımızla vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

“TEK BAŞIMA KARAR ALMAYACAĞIM”

Gaziemir’de katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğini aktaran Ünal Işık, “Hiç önemsiz sorunumuz yok. Nükleer, ulaşım problemlerimiz var. Aktepe-Emrez bölgesinde sorunlarımız var. Düğün salonu, taziye evi eksiğimiz var. Geçmiş dönem belediyecilik açısından şanssız bir dönemdi. Uzunca bir zaman pandemi ve depremle uğraştılar. Bazı şeylere fırsat bulamadıklarını düşünüyorum. Bazı şeyler yeni döneme kaldı. Bankamatik ilk işim olacak. Bürokrat arkadaşlarımızla sorunları masaya yatırıp öncelikli sorunları çözeceğiz. Benim sloganım hep birlikte yönetim ve keyif almak. Bunu da sonuna kadar yapacağım. Tek başıma karar vermeyeceğim” dedi.

KREŞ VE MESLEK EDİNME KURSLAR VAADİ

Kadınlara ilişkin projelerini anlatan CHP’li Işık, “Ülkenin her yerinde olduğu gibi Gaziemir’de de kreş sorunumuz var. İlçemizde büyük bir sanayi bölgesi var. Kadınların özgürce çalışıp emekleriyle kazandıkları paralarla ailelerine katkı sunabilmeleri için işe gidişlerini kolaylaştırmamız gerekiyor. Çocuklarına kreş ya da kendilerine meslek edindirme kursları. Takstil sanayideki firmamızla görüştüm ve onlarla işbirliği halinde istihdam sağlayacağız. Gaziemir’de 15 bin civarında CV var. 20 kere personel değiştirseniz yine de ihtiyacı karşılayamazsınız. Bu insanları belediyeye yönlendirmek yerine istihdama katmamız gerekiyor. İhtiyacı olan kadınları bulup doğrudan işverenlere yönlendirmemiz gerekiyor. Kadınlar işten çıktıktan sonra keyifli bir kent ve ulaşımı hayata geçirirsem mutlu olacağım. Onlar için güzel projelerimiz var” ifadelerine yer verdi.

“İZMİR’İN ÇERNOBİLİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURACAĞIM”

 İzmir’in Çernobili olarak bilinen bölgeye ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, “Sorunu doğru adımlarla çözersiniz. Gaziemir’de bu atığın neden burada olduğunun cevabını devletin vermesi lazım. Bu atık Türkiye’de kullanılan bir malzeme değil. Bu istemediğimiz yolla ülkeye gelmiş bir çöp sorunu. Açık yüreklilikle yurtdışından çöp getirip burada ayrıştırma işlerinden vazgeçilmesi gerekiyor. Atığı Gaziemir ya da Büyükşehir’in temizleme şansı yok. Bizim ülkemizde böyle bir teknoloji yok. Hükümetin yaptığı gibi toprakla örtüp kurtulamazsınız. Bu atık lisanslı firmalarca çıkarılıp uygun koşullarda yok edilmesi gerekiyor. Biz bunu dünya gündemine taşımadan çözemeyiz. Son 1 senedir bize bakanlıktan bir cevap gelmedi. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ‘Duran Adam’ eylemi yaptı. Ben eylemin şeklini değiştirelim teklifinde bulundum. Durarak hiçbir şey çözemezsiniz. Biz durduk devlette durdu. Mahallenizde nükleer sorunu olduğunu duyduğunuzda benim nasıl uykum kaçıyorsa devletin her kurumunun göstermesi gerekiyor. Kanser vakalarının çok olduğu söyleniyor. Ben başkan olduğumda hastalık riskinin ne boyutta olduğunu öğrenmek için karşılaştırma yapmamız gerekiyor. Devlete gidip, ‘ne yapıyorunuz’ diye soracağım ve hiçbir çaba yoksa bu konuyu dünya gündemine taşımak için bütün yolları deneyeceğim” diye konuştu.

AKTEPE-EMREZ İÇİN HÜKÜMETE ÇAĞRI: VATANDAŞLARA VERİN

Aktepe- Emrez kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP’li Işık, “Kentsel dönüşüm önündeki en büyük sorun mülkiyet sorunu. Buradan başlamadığınız sürece orada yol kat edemiyorsunuz. Devletin buradaki kendi hakkından bedelsiz vazgeçmesi gerekiyor. Burada yaşayan insanlar cidden yoksul insanlar. Park, yol, doğal gaz yok. Bu insanların rahatını kolaylaştıracak yolu devletin açması gerekiyor. Biz ne yapacağız? Bakanlığın ve büyükşehir desteğiyle birlikte o bölgede oturan insanları yerinde dönüştürmek gerekiyor. Derpeme dayanıklı evler yapılması lazım. Kötü olan şey şu, bizim gecekondularımız 3 katlı. Bu durum insanlarda tedirginlik yaratıyor. Devletin kucak açıp kamu lehine ne yapılması gerekiyorsa kendi haklarından feragat etmesi gerekiyor. Ben bunun yolunu vatandaşlarımla birlikte arayacağım söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

“SARNIÇ’I SEÇİM YATIRIMI OLARAK KULLANDILAR”

Sarnıç’ta 2B arazisi sorununa dikkat çeken CHP’li Işık, “Sarnıç konusunda partimizin olağanüstü çanaları oldu ancak hükümetten olmayınca bazı sorunları çözemiyorsuuz. Ne yazık ki AKP’den bir kaç arkadaşımız bu işi bir kaç seçim üst üste yatırım olarak kullandı ve orası sürüncemede kaldı. Son durumda belli bir noktaya geldi. Ancak bu sorun Cumhurbaşkanının tek imzasıyla 20 sene önce çözülebilirdi. Ben Sarnıç’taki sorunları gerekirse cumhurbaşkanına kadar çıkarak çözeceğim” dedi.

“29 OCAK ÖNCESİ İŞE GİRENLERİN YERİ BAŞIMIN ÜSTÜ” 

 Gaziemir Belediyesi’nden kimseyi işten çıkarmayacağını dile getiren CHP’li Işık, “Ben atandıktan sonra işe alınan arkadaşlar var. Bu arkadaşların bu zamana kadar duygularıyla oynandı. Meclis üyesi dosyası aldırıyorsunuz. Atanmadığınız zaman bu arkadaşın dosyasını çektiriyor ve onu işe alıyorsunuz. Bu arkadaş 2 ay önce işe alındıysa ben bu arkadaşın ekmeği ile oynamazdım. Ancak atandıktan sonra alınanları etik bulmuyor ve ihtiyaç için alındığını düşünmüyorum. 29 Ocak öncesinde kim işe girdiyse çalışmasına devam edecek, başımın üstünde yeri var” ifadelerine yer verdi.

"UZAYI TAAHHÜT ETMİYOSANIZ..."

Cumhur’un Adayı Deniz Doğan’ın projelerini değerlendiren CHP’li Ünal Işık, “O projelerin neredeyse tamamı yapılmış ve yapılması planlanan projeler. Uzaya adam göndermeyi taahüt etmiyorsanız taş üstüne taş koymakta kıymetlidir. Toplumun memnun olacağı bir proje yapıyorsanız yeterlidir. Ben vatandaşlara onlara sorarak yapmayı taahhüt ediyorum. Hamza Bey’in açıkladığı yollar bizim de projelerimiz arasındaydı. Toplum kabul ediyorsa ve ihtiyaç varsa ben de yaparım ve yapacağım” diye konuştu.

Halil İbrahim Şenol’un desteğine ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, “Başkanımla 5 yıl birlikte çalıştım. Kendisiyle komşuyuz. Oğlunu da meclis listesine yazdık. Halil İbrahim Şenol Başkan’ın desteği benim için çok kıymetli. İlçenin ileri gelenlerinden destek aldım” dedi.

“ÖNERGELER OYBİRLİĞİ İLE GEÇECEK”

Meclis üyesi listesinin partideki dalgalandırmayı bitirdiğine dikkat çeken Işık, “Ben Gaziemir ilçe örgütünde 2010 yılından bugüne kadar her seçimde omuz omuza çalıştım. Gaziemir’in her sokağına giren bir örgüt emekçisiyim. Listeyi ben oluşturdum ilçe başkanımızın da onayını aldım. Örgüt dengesine, meslek dengesine, kadın-genç dengesine dikkat ettim. Her ilçede bir dalgalanma olur. Bizim listemizde dalgalanma son buldu. Herkes listede kendinden birini buldu. Yazılan her isim Gaziemir’de ikamet eden, Gaziemir’de hizmet etmiş ve edecek kişilerden oluşuyor. İkna etmek kişiliğimde var. Benim iddiam şu, Gaziemir’in tüm kararlarını oybirliği ile geçireceğiz. Önergeler oy birliği ile geçmiyorsa sorumluluğunu kendimde hissedeceğim ve gündemi çok acil değilse bir sonraki meclise bırakacağım. Grup Başkan Vekilleri konuyu irdeleyecek ve anlaşmaya çalışacaklar. Gaziemir’in lehine olan önergeler oybirliği ile geçecek” diye konuştu.

“KEFALET SONSUZA KADAR SÜRMEZ”

CHP’deki değişime dikkat çeken, “Değişim tabanda ve halkta karşılık buldu. Sosyal demokrat partilerde değişimin önünde duramazsınız. Toplum istedikten sonra her şey değiir. İyiye doğru değiştiğiniz sürece bir sorun yok. Daha aydınlık günlerimiz olacak. Geçmişte Halil Arda’nın atanmasına Özgür Özel’in katkısı oldu. Ancak kefaleti verdikten sonra PM beni atadı. Kefalet o gün içindi. 16 aday adayını kendimden aşağı görmedim. Hepimiz eşit ve yeterli insanlarız. 5 yıl sonra beni atayan PM yeniden kefil olursa ne mutlu bana. Ben bir takım eksik işler yaparsam kefalet sonsuza kadar sürmez” dedi.

“TOPLUMSAL İTTİFAK”

İttifakın toplumda kurulduğunu vurgulayan Işık, “Partimizin benimsediği toplumsal ittifaka inanıyorum. Partiler arası ittifak olmayabilir ancak toplum doğru aday, doğru projeler ve doğru meclis yapısı etrafında ittifakı yapıyor” dedi.

KÖKSAL’A ‘DEM’ TEPKİSİ: ÖTEKİLEŞTİRMEYE KARŞIYIM

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti söylemlerine tepki gösteren Işık, “Ben insanlar arasında ve siyasi partiler arasında ayrıma gidilmesini doğru bulmam. Hiçbir belediye başkanı bu şekilde bir cümle kurmamalı. Teröre bulaşmamış toplumun her kesimin birlik içerisinde yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Ötekileştirmeye karşıyım. Doğru bir söylem değil” diye konuştu.

“1 NİSAN GÜNDEMİMİZDE YOK”

1 Nisan söylemlerine yanıt veren CHP’li Ünal Işık, “Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Yerel seçimlerde çok güç çıkacağız. Kurultaydan yeni çıktık. Bir sonraki kurultaya kadar çok iyi çalışacağız. Genel Başkanımız dürüst, güvenilir ve çalışkan bir siyasetçi. Beni atayan o ekibin yüzünü kara çıkarmamak için çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.

“BAĞIMSIZ DEĞİLSE LOGO KULLANMALI”

AK Parti’nin logo kullanmamasına yönelik açıklamalarda bulunan Işık, “Ben hayatım boyunca bir partinin kurumsal kimliğine saldırmam ve içişlerine karışmam. Benim her afişimde kendi logomuz gümbür gümbür var. Bağımsız aday olmadığınız sürece logonun yer alması gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası