Ege Postası
Geri

CHP'de istifa krizinin yaşandığı o ilçede 1 saatlik zirveden ne sonuç çıktı'

İstifa krizi yaşanan CHP Bayındır'da, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, ilçeye giderek hem belediye başkanı Ufuk Sesli hem de istifa kararı alan ilçe başkanı Behzat Aydilek'le görüştü. 1 saat süren görüşmede kriz aşılamadı. Sesli eleştirileri kabul etmeyince Aydilek "İstifadan dönmem" diyerek görüşmeyi sonlandırdı. Tüzük gereği yönetim içinden biri başkan seçilecek ama yönetiminde Aydilek'le birlikte kongrede seçildiği için devam etmekten yana olmadığı öğrenildi. CHP'de istifa krizinin yaşandığı o ilçede 1 saatlik zirve
CHP'de istifa krizinin yaşandığı o ilçede 1 saatlik zirveden ne sonuç çıktı'
Haberler / Yerel Politika
22 Mart 2016 Salı 16:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de gözler Bayındır'da yaşanan istifa krizindeydi. Bayındır İlçe Başkanı avukat Behzat Aydilek'in istifası şok etkisi yaratmıştı.

Uzun süredir Belediye Başkanı Ufuk Sesli ile uyum problemi yaşayan Aydilek, Sesli'nin belediye bürokrasisinde yaptığı hamleler sonrası istifa kararı almıştı.

DEVREYE SINDIR GİRMİŞTİ
Aydilek istifasını il başkanlığına gönderirken, İl Başkanı Alaattin Yüksel istifayı yürürlüğe koymamış Aydilek'i ikna mesai başlamıştı. Duruma el koyan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Aydilek ile Ankara'da görüşmüş krize nokta koymak için ilçeye çıkarma yapma kararı almıştı.

BELEDİYE BİNASINDA 1 SAAT GÖRÜŞTÜLER
Beklenen görüşme gerçekleşti. Sındır, Bayındır'a gelerek Sesli ve Aydilek ile 1 saat görüştü.

İlçe binasında planlanan görüşme belediye binasında gerçekleşti ancak kriz aşılmadı.

SINDIR AYDİLEK'İ ÖVDÜ
Sındır, Sesli'ye örgütle iyi olması gerektiğini Aydilek'in başarılı bir ilçe başkanı olduğunu ve uyum içinde çalışma yapmalarını istedi.

Aydilek'in görüşmede Belediye Başkanı Sesli'nin örgüte uzak olduğunu, geçmişte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan hakaret eden AK Parti Gençlik Kolu Başkanını belediyede işe almasıyla, 2019'da MHP'den belediye başkan adayı olması beklenen ve uzun süredir kenarda olan belediye başkan yardımcısı Zekeriya Çabuk'u aktif hale getirmesinin örgütte sıkıntılar yarattığını dile getirdiği öğrenildi.

SESLİ ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMEDİ
Sesli'nin görüşmede Aydilek'in ortaya koyduğu eleştirileri kabul etmediği, partinin durumunun ilçede iyi olduğunu belediyenin çalışmalarından da vatandaşların memnun olduğunu dile getirdiği öğrenildi.

AYDİLEK İSTİFA KARARINDAN DÖNMEDİ
Sesli'nin tavrı sonrası Aydilek'in istifa kararından dönmeyeceğini belirtip, istifa dilekçesinin yürürlüğü konmasını Sındır'dan istediği öğrenildi.

Aydilek'in görüşme sonrası yakın çevresine Sesli'nin örgüte yönelik tavrında bir değişiklik olmayacağını net bir şekilde anladığı için istifadan dönmeme kararı aldığını söylediği belirtildi.

YÖNETİMDE HUZURSUZ
İl yönetiminin Aydilek'in istifasını yürürlüğe koyması bekleniyor. Tüzük gereği yönetim içinden biri başkan seçilecek ama yönetiminde Aydilek'le birlikte kongrede seçildiği için devam etmekten yana olmadığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası